Chakra reinigen

Wil jij je chakra reinigen? Dan kan je dat doen door ze in balans te brengen met het wiel van wijsheid. Je kunt hiermee contact leggen met je innerlijke wijsheid en de chakra’s in balans brengen.

Je chakra’s zijn belangrijk omdat ze je lichamelijk, emotioneel en spiritueel in balans houden. Wanneer je chakra’s in balans zijn, voel je je gelukkiger en vitaler. Het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen, omdat ze dagelijks worden blootgesteld aan negatieve energieën.

Er zijn verschillende manieren waarop je je chakra’s kunt reinigen. Je kunt ze bijvoorbeeld reinigen met behulp van meditatie, visualisatie of ademhalingsoefeningen. Je kunt ook een aantal verschillende kristallen of edelstenen gebruiken om de chakra’s te reinigen.

Edelstenen hebben verschillende werkingen op de chakra’s. Sommige edelstenen helpen je bij het openen van de chakra’s, terwijl anderen je chakra’s kunnen beschermen of ze in balans kunnen brengen.

Een chakra gaat over de verbinding van energieën vanuit de aarde en de kosmos

Er zijn zeven chakra’s die allemaal een eigen functie hebben en op een lijn liggen langs je ruggengraat. Wanneer een chakra niet goed functioneert dan kan er een blokkade ontstaan in het hele systeem. Je chakra’s reinigen zorgt ervoor dat deze in balans blijven.

Chakra’s zijn eigenlijk trechtervormige energiecentra. De onderste drie chakra’s zijn verbonden met de aarde, de bovenste drie met de kosmos en het hartchakra verbindt deze twee met elkaar. Alle chakra’s moeten open met elkaar verbonden zijn om zo de informatie uit te wisselen met je aura of energieveld. Wanneer er regelmatig negatieve invloeden je aura binnen dringen kan het voorkomen dat er blokkades ontstaan.

Welke chakra’s zijn er?

Chakra’s zijn een soort wielen die naar buiten en binnen draaien en dus constant in beweging zijn. Ze draaien met de klok mee en tegen de klok in. Er zijn verschillende soorten chakra’s maar de zeven belangrijkste zetten wij op een rijtje. Alle chakra’s hebben een eigen kleur.

chakra reinigen

Het eerste chakra: Wortelchakra

Het eerste chakra is het wortelchakra. Het wortelchakra is gelegen bij je stuitje onderaan de ruggengraat en krijgt de kleur rood. Dit chakra is verbonden met de aarde en straalt daardoor naar beneden.

Het wortelchakra geeft een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in jezelf en het leven. Wanneer de energie door dit chakra goed stroomt, wordt de relatie met je eigen lichaam beter.

Het tweede chakra: Sacraalchakra

Het sacraalchakra bevindt zich onder de navel en straalt naar voren en achter. Dit chakra gaat over seksualiteit, sensualiteit, gevoelens, overvloed, lust en emoties. Wanneer dit chakra open staat dan pik je emoties van andere mensen op. De kleur is oranje.

Het derde chakra: Zonnevlechtchakra

Dit chakra bevindt zich net boven de navel en onder de ribben. Het straalt ook naar voren en naar achter. Het zonnevlechtchakra regelt de energiehuishouding en de ontwikkeling van de identiteit. Bij dit chakra gaat het om het waarnemen van wie je echt bent. De kleur is geel en wanneer dit chakra uit balans is dat voel je je afhankelijk van goedkeuring van anderen en ben je oververmoeid.

Het vierde chakra: Hartchakra

Het hartchakra bevindt zich achter het borstbeen ter hoogte van het hart. Dit chakra straalt naar voren en naar achter tussen de schouderbladen door. Dit is het chakra van compassie en liefde. Het hartchakra zorgt ervoor dat je liefde hebt voor jezelf en voor anderen. De kleur van dit chakra is groen of lichtroze. Als dit chakra in disbalans is dan kan je boosheid, haat of angst voelen.

Het vijfde chakra: Keelchakra

Het keelchakra is te vinden in de keel. Dit chakra zorgt voor lichamelijke vitaliteit en spirituele ontwikkeling. Het vormt ook de toegangspoort naar het hogere spirituele domein. Het bemiddelt het voelen en denken en brengen onder andere communicatie, zelfexpressie en creativiteit voort.

Het zesde chakra: Het derde oog chakra of voorhoofdchakra

Dit is het chakra wat zich bevindt tussen je wenkbrauwen, vandaar dat dit ook het derde oog chakra wordt genoemd. Dit chakra is gebaseerd op intuïtie en het opent de poorten naar een hoger spiritueel bewustzijn.

Het zevende chakra: Kruinchakra

Het zevende chakra ligt bij je kruin en straalt als een trechter naar boven richting de kosmos. Dit chakra zorgt ervoor dat je je kan verbinden met het grotere geheel. Wanneer je dit chakra wilt openen, dan is het belangrijk om eerst de andere chakra’s te openen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de energiestroom ten goede komt.

chakra reinigen online

Chakra healing uitvoeren

Wanneer deze chakra’s niet meer goed functioneren of in verbinding staan met elkaar dan kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Kortademigheid , benauwdheid of keelpijn kunnen een gevolg van deze lichamelijke klachten zijn. Met chakra healing kun je ervoor zorgen dat de balans terug gevonden wordt.

Met chakra healing wordt het genezend vermogen van je lichaam geactiveerd en kan je energie zonder blokkades weer door je lichaam laten stromen. Chakra healing kan in verschillende vormen worden uitgevoerd. Zo kan je gebruik maken van een edelsteen om je chakra’s te helen, maar je kan ook een oefening uitvoeren om alle negatieve levensenergie weg te vegen.

Je chakra’s reinigen met hulp

Wil jij je chakra’s reinigen en weer terug in balans brengen? Laat je dan informeren door onze mediums en paragnosten. Een medium kan je helpen om het energieveld en de aura weer in balans te brengen om verschillende manieren. Stuur ons een e-mail, bel ons of start een chat en vraag om hulp!