Dansen met het leven

Dansen met het levenWil je graag met het leven dansen in plaats van ermee te worstelen?
Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien worstel jij op dit moment met iets in je leven? Dat kan. Iedereen worstelt op aarde met zaken die niet onmiddellijk oplosbaar zijn. Alles kan een aanleiding geven om te worstelen.
Het geheim van je leven vind je niet in een boek. Het geheim van je leven vind je in het diepste van je hart.
We ontdekken de essentie van binnen naar buiten en niet van buiten naar binnen. Wanneer we alles loslaten wat we denken over onszelf, leren we om te dansen met ons leven.
Wanneer we er bewust voor kiezen te leven in onze echte wereld, en niet in een viruteel gecreëerde wereld, kunnen we ons volledige levenspotentieel ervaren; verbinding- en liefdevol, vredig en vrij.
Sta jezelf toe om echt te leven.
Omarm vriendelijkheid, tegenspoed, liefde, hoop, humor, creativiteit tot je de bron ervan voelt.
Meestal wordt het grootste deel van het leven naar iets gezocht. De reden hiervan is dat we het grootste deel van ons leven een gefilterd leven leiden in een tijdsgevangenis van onze geest.
En de werkelijkheid is dat we ons kunnen bevrijden uit onze kosmische gevangenis wanneer we stoppen naar de tralies te kijken en de ruimte tussen de tralies ervaren.
Eigenlijk is niets van belang, want niets is alles wat er is en wat telt.
Ons leven is een passage die we doormaken. Dus is het niet prachtig om ons hart te open en te genieten van wat er verschijnt?
Dit noem ik dan de magie van het leven en dit is gelukkig onvoorspelbaar.
Je kan je kijk op je leven veranderen en leren dansen, zelfs tijdens het worstelen.
Niets is blijvend, alles gaat voorbij. Ook situaties waarmee je worstelt, ook die gaan voorbij.
Dansen met je leven, probeer maar even uit, zoek zelf je ritme, je dans, je maat, je stijl, je muziek, je klank en houd hierin niets vast.
Beweeg van binnen naar buiten en geef je over aan… jezelf.