De angst in een mens

De angst in een mensDe angst in een mens, wordt gevoed door zichzelf. Je ziel is nergens bang voor, die is onbevreesd en onbevangen. Jouw ziel leid jou door het leven, mits je hem de ruimte geeft om voor jou de keuzes te laten maken. Daar gaat het vaak mis. Het verstand vindt allerlei wegen om het je ziel ingewikkeld, zwaar en moeilijk te maken.

Als de mens zijn ziel zijn gang zou laten gaan, waren er veel minder mensen bang en angstig, veel minder gestrest. Dan zou de mens veel meer durven, lol en plezier hebben, wat dat is wat de ziel wilt voor jou.

De mens heeft er dan wel iets heel moois bij gekregen, het verstand, maar dit kan tevens zijn grootste vijand zijn. En het is de mens zelf, die zijn verstand tot zijn grootste vijand maakt. Als de ziel zelf onbevreesd is, waarom is de mens dan zo bang!

De angst in een mens wordt gevoed door zichzelf. Het verstand is met je in gesprek, de hele dag door. Het is een onruststoker pur sang. De gesprekken die je met jezelf voert, kunnen positief zijn of negatief. De hele dag door vertel je jezelf van alles. Niet letterlijk, het zijn de gedachten die je hebt.

Als die gedachten jou vertellen, dat die man op straat eng is, ga je die mijden. Als je gedachten jou vertellen dat het eng is om in een vliegtuig te zitten. Als je gedachten je wijsmaken dat je moet oppassen voor druk verkeer, ge je dat ongemerkt uit de weg.

De hele dag door vertellen jouw gedachten je iets, en vaak in het negatieve. Het brein van de mens staat zo afgesteld. Aan de ene kant logisch, we moeten inschattingen kunnen maken over situaties, maar aan de andere kant, als je daarin doorslaat en alles van te voren eerst vanaf alle kanten gaat bekijken, dan voed je je angst.

Angst is er niet, je kunt het jezelf wel wijsmaken. En zodra je daar eenmaal mee begint, is het hek van de dam. Dan gaan de gedachten er mee door en voeden jou met angstgedachten, waardoor je je ziel niet meer hoort en die is veel wijzer dan jouw brein.

Je brein is eigenlijk zo’n 1400 gram van je hele lijf dat de overige kilo’s compleet in zijn macht kan krijgen. Zie je hoe gek het eigenlijk is. Stel voor, een gemiddeld mens die rond de 70 kilo weegt en 1400 gram van die kilo’s zwaait de scepter!

Dat laat je toch niet toe, je wilt dan toch veel liever je ziel volgen, die onbevreesd is. Nergens bang voor is en je alleen maar vreugde geeft en je helpt voluit te leven. De angst die een mens ervaart, is een opeenstapeling van negatieve ervaringen in zijn leven Als een kind hoort, door een opmerking uit zijn omgeving, dat het het niet goed doet, trekt een kind dat zich direct aan.

Tegenover een negatieve opmerking moeten er wel zo’n 1000 positieve opmerkingen staan, wil het kind weer het geloof in zichzelf krijgen en de bijbehorende angst, los te laten. Aangezien we helaas nog onvoldoende bewust in het leven staan, niet bewust zijn van de impact van negatieve en afwijzende woorden, gaan we er al decennia lang mee door.

Kinderen moeten alles leren, dat ze het dan verkeerd doen en nog een keer, is logisch. Dat de mens weinig geduld heeft en eigenlijk direct verwacht dat als je een keer iets hebt gezien, dat je het daarna direct goed doet en blijft doen, is een hiaat bij de mens zelf. Boos worden werkt het voeden van de angst in de hand. Een kind kan hier niets aan doen en zal het er op volwassen leeftijd ook mee moeten doen. Maar kan als die volwassen is er wel voor zorgen zich er van te verlossen.

Bij volwassenen zie je dit ook terug. Ze verwachten van de ander, als ze die hebben toegesproken, waarbij je ook je vraagtekens kunt zetten, dat de ander het dan direct toepast. Doet deze het niet, wordt er boos gekeken. Ervaar jij bij jezelf angst, zie je nu in dat je eigen gedachten jou daarin voeden en zou je hier wel van verlost willen worden en maatjes willen worden met je ziel? Richt je dan op een Top Paragnost van Top-Paragnosten, die laat je zien hoe jij je kunt voeden met kracht, zodat je de liefde voor jezelf gaat voelen.

Medium Claris