Dieren als boodschappers

Dieren als boodschappersDieren als boodschappers. Er was een tijd dat de mens zich zeer sterk verbonden voelde met de natuur. De mens had ook een zeer sterke verbinding met het dierenrijk. Het leven bevond zich ook meer buiten dan binnen. Mensen voelden zich toen nog veilig, durfden zich nog in het donker op pad te begeven.
Kijk maar eens bij de gedachte om in het donker naar buiten te gaan.
De mens verbond bepaalde eigenschappen aan krachtdieren zoals de beer stond voor doorzettingsvermogen en kracht, de adelaar stond voor vrijheid. Honden, paarden, konijnen, kippen, geiten en schapen stonden zeer dicht bij de mens waardoor een persoonlijke band ontstond. Honden en trekdieren hielpen de mens bij het werk en beschermden ’s avonds haard en huis.
Kijk eens naar dieren of jouw huis(dieren). Welke eigenschappen herken je bij jezelf die weerspiegeld worden in jouw huis(dieren). Dat is wat we weer mogen gaan ontdekken. Vroeger waren er geen cursussen nodig om een dier te begrijpen. De band was een zeer natuurlijk gegeven. Wij zijn echter de verbinding verleerd, omdat we hoofdzakelijk vanuit het hoofd leven.
Huisdieren pikken zeer goed op wat er in zijn verzorger of baasje omgaat. Ze voelen zeer scherp en helder aan wie hen wel goed of niet zo goed is gezind. Met dieren in huis is het onmogelijk een masker voor te houden. In sommige gesprekken die ik heb met verzorgers/baasjes blijken zij zorgen te maken over het ‘stoute’ gedrag van hun huisdier. Dat stoute gedrag heeft vaker een onderliggende oorzaak en hier is het zeer belangrijk om dieper in te kijken naar wat voor ervaringen een huisdier eventueel meebrengt. Ik kan me voorstellen hoe frustrerend dit kan zijn voor een verzorger/baasje.
Dieren kunnen zeer zeker ook zeer zwaar getraumatiseerd zijn door het verleden, het is dus zaak om met zeer veel geduld, liefde en een natuurlijke aanpak het huisdier opnieuw vertrouwen te leren krijgen. Bachbloesemremedies zijn hiervoor heel goed geschikt. Voor diegenen die hierover meer willen weten, kunnen via mijn website een uitgewerkte cursus van ongeveer 70 bladzijden aanvragen, waarin elke bloesem en alle indicaties grondig worden uitgelegd.
Het gaat nog een stapje verder met dieren. Huisdieren voelen zeer goed aan wat hun ‘taak’ is bij jou/je gezin. Ze zijn zeer sterk afgestemd op de reden waarom ze bij jou zijn en niet bij iemand anders. Uiteraard verloopt dat voelen niet zoals bij ons, ze voelen zeer instinctief wat hun plaats is in jouw leven. Dieren ‘weten’ ook zeer instinctief wanneer je hen eten gaat geven, nog voor je daadwerkelijk naar de voederbak gaat.
Dieren nemen ook gedrag over van hun verzorger/baasje; eigenaardigheden zoals gedrag dat je liever niet in het openbaar toont, zal je huisdier laten zien als er andere mensen aanwezig zijn.
Dus dieren hebben zeker boodschappen voor ons, laten ons echt ook zien hoe we bijvoorbeeld dagelijks onszelf voorbijlopen, niet voldoende tot rust komen omdat we maar voortdenderen. Laat een huiskat ons zien dat het zich niet stoort aan wat de buitenwereld bezighoudt, dan blijft lekker die ongestoord in het mandje liggen.