Ervaar je pijn? Focus je op de lessen

Ervaar je pijn?Ervaar je pijn? Focus je op de lessen. Pijn is de afwezigheid van liefde. Pijn was eerst liefde. Elke pijn, groot of klein heeft dezelfde betekenis. Er ontbreekt liefde. Wat de mens hier bij invult, is denken dat dit over een partner, een geliefde gaat. Of op een familielied die pijn heeft gedaan, of een kind.

We vullen er altijd iemand anders bij in, maar van uit spiritueel oogpunt gezien, heeft het niets met een ander te maken, alleen met jezelf. Jij ervaart pijn, dus bij jou is er de afwezigheid van de liefde. Dit is voor velen heel moeilijk om te begrijpen.

Ervaar je pijn? Focus je op de lessen. Welke lessend dan? En altijd weer die eeuwige lessen, ben zo klaar er mee, horen we vaak als paragnost van Top-Paragnosten. Logisch, we zijn namelijk ook hier niet om het aardse leven lessen te leren.

Dat is wat de mens er in de loop van de jaren van heeft gemaakt, omdat die niet in de liefde met zichzelf staat. Op de een of andere manier laten we als mens grote steken vallen. Zijn we te goed van geloof dat anderen het beste met ons voor hebben.

Doen we braaf wat van ons wordt verlangd en geloven we anderen op hun blauwe ogen. Zo tuinen we er allemaal in dat liefde iets is wat van een ander komt. Wat geeft dit, als je zo denkt? Pijn. Waar zul je je dan op moeten focussen? Op de lessen.

Welke lessen zijn dit? Afstappen van het idee wat jij denkt dat liefde is. Net zo lang zul je pijn blijven ervaren, zolang je niet weet wat liefde daadwerkelijk is. Waarom denk dat je dat op een gegeven moment jij een keer met je vuist op tafel slaat?

Blind van woede, frustraties van alles wat jou lijden geeft in het leven. Zeg je dan tegen jezelf hardop, geeft een paragnost van Top-Paragnosten aan, de maat is vol. Nu kies ik voor mijzelf, nu bepaal ik mijn leven.

Wat zeg je dan eigenlijk? Ik ben klaar dat anderen voor mij mijn leven bepalen, dat geeft mij altijd lijden. Ik wil niet meer leiden, ik wil leiden. Wat heb je daarvoor nodig? Liefde. Jouw vuur, jouw spirit, jouw liefde voor jezelf, dat is de les op je pad.

Om te ontdekken dat zolang jij de liefde voor jezelf niet juist toepast, jij pijn blijft houden, op welk vlak dan ook. Ervaar je pijn? Focus op de lessen. Welke lessen dan? Gaan kiezen voor jezelf, zodat je weet.

Ik ben goed genoeg, ik tel mee. Ik mag mijn grenzen voelen en aangeven. Ik ga daar voor niets of niemand meer overheen. Ik wil geen pijn meer voelen. Ik wil liefde voelen. Zie je dat liefde niets met anderen van doen heeft!

Dat liefde ene houding betreft naar jezelf toe. Dat die houding door jezelf bloed serieus genomen dient te worden hoor je Top Paragnosten zeggen. Altijd die mediums en paragnosten met hun verhalen over zelfliefde.

Ja, want ze hebben gelijk. Zij weten wat liefde is. Het gros van de mensheid helaas niet. Die ervaren pijn. Al die pijn komt voort door de afwezigheid van liefde. Vandaar dat mediums en paragnosten van Top-Paragnosten altijd hameren op liefde.

Het is de enige uitweg uit het lijden en het voelen van pijn.