Gebruik de vakantie om je relatie een positieve boost te geven

Gebruik de vakantie om je relatie een positieve boost te geven. Wat is er niet fijner dan samen, eventueel met de kinderen, op vakantie te kunnen gaan. De voorpret waarbij we de fijne plaatjes al invullen, maakt ons lekker en geeft een bepaald verlangen. We hebben er zin in. Hoe leuk is het niet om de vakantietijd samen te gebruiken om je relatie een positieve boost mee te geven!

Dat vaak het tegenovergestelde gebeurt, we zitten op elkaars lip, zijn 24 uur in elkaars nabijheid, dat zijn we niet gewend, zien we vaak terug in de cijfers. Na nieuwjaar en na de vakantieperiode is er altijd een piek in scheidingen en verbroken relaties.

Als jij daar niet bij wilt horen, dan kun je toch maar beter de vakantietijd gebruiken je relatie een positieve boost te geven. Door van te voren daar al bewust bij stil te staan. Met elkaar er over te praten en allebei er open voor te staan, heb je de helft al gewonnen.

We moeten tenslotte werken aan de liefdesrelatie, waarom dan juist niet in een periode waarin we elkaar veel zien. Bij uitstek een mooie gelegenheid. Hoe je het wendt of keert, tijdens de vakantie zitten we in een andere flow en dat geeft een andere energie.

Door gebruik te maken van de flow, waarbij er toch minder druk zal zijn, kunnen dingen naar elkaar worden uitgesproken, waar we misschien de afgelopen periode tegen aan gelopen zijn. De sfeer is luchtiger, we nemen de tijd om een terrasje te pakken en met humor kom je ver.

Je bent weg van de dagelijkse routine en verplichtingen, en kun je het moment mooi aangrijpen de onderlinge band weer te versterken. Daarvoor zul je de strijdbijl, als die er is, wel moeten begraven en zo moeilijk zou dat niet moeten zijn.

Je houdt van elkaar, je bent nog steeds bij elkaar, dan is het tijd om ook weer van elkaar te genieten. Door voor de vakantie met elkaar de afspraak te maken tijdens de vakantie echt tijd voor elkaar vrij te maken en die tijd ook te gebruiken om dingen naar elkaar uit te spreken. Kun je je er al op een juiste manier op voorbereiden.

Niet met een wijzende vinger, niet naar elkaar verwijten gaan neerleggen. Daar is niemand bij gebaat. Tracht eens op een andere manier met elkaar te gaan communiceren, vanuit een ander besef. We vinden namelijk dat we het recht hebben een ander aan te spreken op de dingen die die niet goed doet.

We hebben in feite dat recht niet. We hebben wel het recht om voor onszelf op te komen. Dat doe je door vanuit jezelf te praten vanuit je hart. De ander kent je door en door, maar er zullen altijd dingen zijn die we van elkaar niet weten. Dat iets jou kan raken, pijn kan doen, dat houd je. Maar ga er eens vanuit dat de ander zich dat niet beseft.

Als je er zo naar gaat kijken, dan worden de woorden die we naar elkaar uitspreken, milder, er zit geen oordeel en venijn achter, en dat is nodig om weer naar elkaar toe te groeien. Luister ook naar elkaar, wat de ander te zeggen heeft, waar die tegenaan loopt, waar die mee zit. Bekijk het ook vanuit de ander zijn perspectief.

Geef elkaar aan wat je mist, wat je nodig hebt, waar je behoefte aan hebt. Zo kom je meer over elkaar te weten, leer je elkaar nog beter kennen, kan de liefde weer opbloeien. Wel zo fijn. En als ik je een tip mag geven. Bel voordat je op vakantie gaat een keer met een medium of paragnost van Top-Paragnosten, om te horen hoe je het het beste kan aanpakken. Ze delen dit graag met je. Zo maak je van je vakantie een fijne reis waar je met je partner echt van kunt genieten en het beeld dat je er van hebt, uitkomt.

Medium Clarisa

Top Paragnosten