Mindfulness integreren tijdens de drukke werkzaamheden

Mindfulness integreren tijdens de drukke werkzaamheden, het kan! Presteren, werken, afwisselen met rust en dan mindfulness toepassen. Het zou voor iedereen eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Weet je dat wij, de mens het leven compleet hebben omgedraaid?Mindfulness integreren tijdens de drukke werkzaamheden, het kan! Presteren, werken, afwisselen met rust en dan mindfulness toepassen. Het zou voor iedereen eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Weet je dat wij, de mens het leven compleet hebben omgedraaid?

Wij hebben werken, bezig zijn, van alles en nog wat doen bovenaan gezet en luieren, niets doen, rust nemen, onderaan gezet. Terwijl het juist de bedoeling is dat we vanuit rust, met een lege geest iets zouden moeten gaan doen.

Want hoe kun je als mens nu iets presteren, als je vol zit met gepieker, onrust, en gestrest bent. Dat gaat eigenlijk helemaal niet, dan pleeg je roofbouw op jezelf. Om die reden, maak tijd vrij, bewust, elke dag om aan mindfulness te gaan doen. Maak er een gewoonte van, een gezonde gewoonte, die net zo raakt ingeburgerd bij je als gezond eten en drinken.

Hoe werkt mindfulness? Het heeft effect op je brein, je hersenen. Want al denken we en zeggen we vaak, dat we het druk hebben, dat hebben we helemaal niet. We maken ons druk, door te veel gedachten overal bij te halen in ons brein.

Dat brein raakt oververhit, het raakt vol, er kan niets meer bij. En met een vol brein kan niemand functioneren, niet eens slapen. Zo belangrijk is het dus om te zorgen dat jij je brein in control gaat krijgen.

Diegenen die alles in control willen hebben, zijn vaak degene die anderen en omstandigheden in control willen hebben, terwijl het veel beter zou zijn, als ze zichzelf in control hebben, want dan hebben ze anderen en omstandigheden ook onder controle.

Mindfulness, is dus trainen van de brein, om op een andere manier gebruik te gaan maken van je brein. Dat je brein weer mentaal fit wordt. Hiervoor kun je stappen doorlopen, die je eigenlijk de hele dag door, bij alles wat je doet, kunt toepassen.

• Stap 1. Doe elk ding één voor één. Terwijl je met iets bezig bent, niet in gedachten bezig zijn met iets anders. Wat is geweest of nog moet komen. Focus houden op waar je mee bezig bent.

• Stap 2. Datgene waar je mee bezig bent, heb daar volle aandacht voor. Ben je een email aan het schrijven op je werk. Aandacht er voor. Zit je op de fiets, aandacht er voor. Jezelf niet afleiden met andere gedachten. Zeg hardop tegen jezelf, ik zit op de fiets, ik ben nu aan het fietsen en neurie erbij. Neuriën hoor je je eigen gedachten niet meer, heel prettig.

• Stap 3. Merk je dat je brein een andere kant op wilt, dan jij. Spreek je brein liefdevol toe, nee brein, jij bent mij niet de baas meer, ik leid jou nu en lach er om. Zo ga je steeds meer in de gaten krijgen, dat je brein jou vaak leidt en jij daar onrustig van wordt. Zo kom je er vanaf.

• Stap 4. herhaal stap 1 t/m3 elke keer, bij alles wat je doet.

Als je het zo gaat aanpakken, kun je mindfulness toepassen tussen de bedrijven door, hoef je niet extra tijd er aan te besteden, dan is het geen verplicht nummer en kost het je geen tijd. Het gaat je tijdswinst opleveren, door dingen een voor een te doen, doe je meer, dan met een hoofd vol chaos.

Zoek een consulent op, op een betere spirituele hulplijn als Top-Paragnosten, die je graag jou helpt op een mindful manier in het leven te gaan staan.

Medium Claris