Een vol hoofd

Een vol hoofdEen vol hoofd, Herkenbaar? Je hoofd zit helemaal vol. Er kan niets meer bij en toch prop je er nog het een en ander bij.
Mocht je hoofd zich kunnen uitdrukken in woorden. Wat zou jouw hoofd je vertellen?
Een vol hoofd en een drukke geest. Je leeft als een wandelend hoofd en de rest van je lichaam is een aanhangsel. Je drukke geest blijft je bezig houden met vragen als wie, wat, waar, waarom tot je letterlijk duizelt.
Wanneer zie ik hem of haar terug? Hoe zal dat gesprek verlopen? Moet ik problemen verwachten voor binnenkort? Had ik die ruzie kunnen voorkomen en wat had ik moeten doen?
De drukke kwebbelende gedachten kunnen ons helemaal leegtrekken waardoor een gevoel van machteloos en leegheid ontstaat.
Je kunt jezelf afvragen wat je eraan hebt om je innerlijke stem te vinden, want je bent niet aan het wachten op een nieuwe stem. Je hebt al meer dan genoeg aan al die stemmen die een hele dag rondspoken in je hoofd.
Hoe kun je de drukke stemmen in je hoofd temperen, zodat het in je hoofd rustiger wordt? Dat komt niet vanzelf uiteraard, daar moeten we allemaal zelf iets voor doen. De meeste zich herhalende stemmen bestaan hoofdzakelijk uit banaliteiten en herinneringen.
Je denkt aan iemand met wie je een conflict hebt en je belt naar -tig mediums om te weten hoe het verder zal verlopen. En daarmee stopt het niet. Neen, je draait diverse scenario’s af in je hoofd met verhalen en veronderstellingen. Je vertelt je verhaal aan verschillende mensen en natuurlijk heeft elkeen daar zijn mening of een oordeel over.
Je krijgt er zelfs hoofdpijn van en slikt een pilletje om die hoofdpijn weg te krijgen. Je slaapt slecht door dat conflict en doodvermoeid besluit je om een slaappilletje te nemen. Je vertikt het eigenlijk om die persoon te contacteren om het conflict uit de wereld te helpen. Je hebt daar ook een oordeel over, want jij had gelijk en de ander had ongelijk. Dat is waar zeer veel conflicten rond draaien. Het gekwetste ik.
Mocht je al die gedachten recycleren, hoe zou dat voelen?
Het nadeel van een drukke geest, een vol hoofd is dat we niet de verbinding om ons groter potentieel kunnen maken. Een drukke en overbelaste geest leeft heel zelden in harmonie. Het is een verschil met een creatieve geest die boordevol ideeën zit die omgezet worden in handelingen.
Ik noem dit dan eerder een actieve en creatieve geest die andere doeleinden heeft dan een kwebbelende geest die in rondjes blijft draaien tot in den treure toe. De valkuil is hierbij wel eens dat ook zeer creatieve geesten terecht kunnen komen in een doolhof van ideeën en deze blijven hangen in het hoofd.
Je hiervan bewust te worden is een mooi begin. Wat kun je veranderen op dit moment in een situatie? Pak het aan. Wat kun je niet veranderen, laat het gaan. Vertrouwen dat de meeste dingen hun eigen weg kennen, in veel situaties onvoorspelbaar, is vertrouwen in de hogere kosmische wetten van het universum. Je houdt er een lichter hoofd aan over, je geniet meer van je leven in het hier en nu.
Breek je hoofd niet langer over banaliteiten en herhalingen uit het verleden. Hier en nu is wat verder helpt kijken naar je toekomst.