Het brein van een man zegt

Het brein van een man zegtHet brein van een man zegt, ik wil de beste de mooiste, de meest bijzondere. Iets starten met een man die in een relatie zit, ja, je wordt verliefd, heb je niet in de hand. Maar je hebt ook nog zoiets als een gezond verstand. En dat verstand komt op een gegeven moment om de hoek kijken en zal je iets willen vertellen.

Daarnaast zegt de liefde voor jezelf ook iets, maar horen we dat? Willen we dat horen?

Ben je heel blij met de ander, en is je eigenwaarde laag, zal je je gezonde verstand niet horen. Dan ga je jezelf wegcijferen, hopen, wachten, genoegen nemen met kruimels. De ander geloven op zijn woorden.

Je bent het mooiste wat mij is overkomen. Ik had je 20 jaar eerder moeten tegenkomen, dan hadden wij nu samen geweest. Ik zit nog wel in een relatie, maar is nog een kwestie van tijd. Ik voel geen liefde meer. Ze is dominant, we hebben geen intimiteit meer. Wat ben ik blij jou te hebben ontmoet, de beste, de mooiste.

Angst hoort: Hij wil mij, hij gaat voor mij kiezen. Het is een kwestie van tijd en dat ligt de toekomst voor ons samen klaar. Ik wacht net zolang tot het zover is.

Gezond verstand hoort. Wat een mooie woorden, maar zolang jij in die relatie zit, kijk ik rustig vanaf de zijkant of je woorden op waarheid berusten. Ik neem niet volledig afstand van je, want dan ben ik bang je helemaal kwijt te zijn. Maar ik laat niet alles toe. Ik houd afstand.

De liefde voor jezelf zegt: Lieve schat, ga jij je in een wespennest storten? Je eigenwaarde inleveren voor iemand die niet vrij is? Geloof je al deze mooie woorden? Ga jij jouw tijd wachtend doorbrengen of laat je hem liefdevol los en wegvloeien uit je systeem. En je ziet wel of hij nog een keer de bocht om komt en dan weet jij waar hij op dat moment staat en bepaal jij wat je er mee wilt ja of nee. Want je weet toch ook dat hij nu niet eerlijk is. Het lijkt allemaal wel zo, maar hij is zo wie zo niet eerlijk naar zijn huidige partner.

Deze man speelt het mooi, maar heeft weinig lef. Als hij die zou hebben, had hij eerst zijn huidige relatie verbroken. Had hij zijn huidige partner losgelaten, was hij eerst een tijdje alleen geweest, om zichzelf weer terug te vinden en dan wist hij diep van binnen dat hij klaar was voor een nieuwe relatie.

Jij die idolaat bent van deze man, komt voor een groot dilemma te staan. Geloof je hem om zijn mooie woorden? Durf je hem te laten voelen dat je te bijzonder bent om tweede viool te spelen? Of kies je voor jezelf en begrijp je hoe het brein van een man werkt. Als je dat weet, weet je dat het brein van een man zegt. Ik zoek iemand die zo speciaal is, zo bijzonder, dan heb ik de beste. Daar ga ik voor.

Diegene die er voor kiezen te wachten, in beeld te blijven, hopende op die breuk tussen die twee, die geeft zichzelf bij voorbaat al weg. Die zien niet in dat door dit te doen, ze voor deze man niet de meest bijzondere vrouw is, zoals zijn brein het zou willen zien. Ze geeft zich immers al weg.

Als je er zo naar kijkt, heb je zelf ook nog te weinig liefde voor jezelf, net zoals hij. Om die reden krijg je deze man ook op je pad. Als les, om jezelf ook het meest bijzonder mens te gaan vinden. Want zolang we onszelf niet op waarde schatten, blijven we op gebied van de liefde teleurstellingen krijgen.

Houd in je achterhoofd wat het brein van een man onbewust zegt. En wees de liefste voor jezelf, dan tref jij de liefste vent. Wil je weten hoe dit werkt? Bel met een top paragnost van Top-Paragnosten!

Medium Claris