Het Imum

Het Imum Coeli of IC in de geboortehoroscoopHet Imum Coeli of IC in de geboortehoroscoop. Het IC is de wortel van het innerlijke zelf.
Het staat voor de zekerheid die iemand nodig heeft om zich veilig te voelen. Het IC omschrijft ook iemands woning, familie en plek in de familie.
Het veiligheidsgevoel is voor iedereen anders.
We doen heel vroeg in het leven veel ervaringen op en die ervaringen voelen vertrouwd. Onbewust worden deze later herhaald.
Het IC is het punt waarop zelfdestructieve patronen hun oorsprong vinden en verklaart waarom een trauma, geweld enzovoort heel aantrekkelijk kan zijn.
Het innerlijke zelf bevindt zich diep in de eenzaamheid van het IC.
Het is datgene wat we moeten zoeken om iemands volledige zelf te kennen.
Het IC laat zien hoe introspectief iemand is. Het landschap kan ofwel veilig of bedreigend, opwindend of saai, ordelijk of rommelig enzovoort zijn, afhankelijk van het teken.
Het IC kan je opzoeken via astro.com
Mijn IC loopt door Schorpioen en staat voor onafhankelijkheid en heeft iets mysterieus voor de familie. Het IC staat in het vierde huis en staat voor de intieme en privé omgeving, emotionele sfeer thuis, familie. Het vierde huis laat onze emotionele identificatie zien en de behoefte om ergens bij te horen.
Het kan ook over de veiligheid in de eigen woning gaan tot het land waarin we wonen. Het kan ook gaan over mensen bij wie we ons veilig en goed voelen. Het innerlijke gevoel van thuis en veiligheid hangt ook af van de ervaringen in de jeugd.
‘Het symboliseert de reusachtige ondergrondse rivier van het collectieve onbewuste en de diepe, verloren gegane connectie met het voorouderlijk erfgoed. Het vormt de fundering van de horoscoop; de emotionele rots waarop de rest van het leven is gebouwd, je eigen innerlijke bron waar je uit kunt putten.’ (Catharinaweb)
Ik ben heel diep gegaan om de veiligheid in mezelf te vinden. Veiligheid laten afhangen van iemand buiten jezelf kan even tijdelijk een goed gevoel geven. De verbinding maken met je wortels en het niet te ontkennen waar je vandaan komt, zorgen ervoor dat je de veilige plek in jezelf vindt.