Het principe van een relatie is delen en niet geven

Het principe van een relatie is delen en niet gevenHet principe van een relatie is delen en niet geven. Ieder mens verlangt naar een relatie, daar heb we romantische beelden en gevoelens bij. We vullen in hoe prachtig en geweldig dat wel niet kan zijn. Velen komen bedrogen uit en hebben nooit dat magische gevoel samen bereikt.

Ja even, in het begin en dat hoor ik ook heel vaak als medium zijnde. In het begin was het zo fantastisch. Natuurlijk zijnde eerste maanden magisch, de een haalt bij de ander het mooiste naar boven en andersom. Dat mooiste naar boven halen, dat is eigenlijk bij elkaar naar boven halen zoals we in het leven zelf zouden willen staan.

Verliefdheid raakt bij elkaar de ziel aan, waardoor we vleugels krijgen, we geen zorgen ervaren en het leven beleven zoals het leven is bedoeld. Maar we hebben allemaal al zo’n 20 jaar van ons leven achter de rug.

Die eerste 20 jaar zijn we gevormd, hebben we veel geleerd, hoe we een vak moeten uitoefenen, hoe we ons moeten gedragen, maar helaas leren we vaak niet dat we een ziel hebben en die ten alle tijden voorrang moeten geven. Dat de ziel heel kostbaar is en altijd moeten koesteren.

Dat weten we dus vaak niet, dat weten we wel als we verliefd zijn, dan fladderen we onbezorgd rond en dan komt het. We zijn zo gek op elkaar, dus blijven we bij elkaar en geven we ons aan elkaar. Dat geven nemen velen heel letterlijk, dat is het voorbeeld geweest, dus weten we niet beter dat we in een relatie ons helemaal moeten geven, eigenlijk kunnen we beter zeggen, weggeven.

Jezelf weggeven in een relatie lijkt een hele logische gedachte, en gebeurt al eeuwenlang. We zien dat weggeven als onvoorwaardelijk houden van. Dat zijn we verplicht aan de ander. Hier gaat het mis.

Je kunt jezelf niet onvoorwaardelijk opstellen en je kunt jezelf niet weggeven. Als je beide aanhangt, dan gaan er in de relatie nare en pijnlijke dingen gebeuren. Je gaat je vastklampen, jezelf wegcijferen, alles over hebben, je leven inleveren, met alle gevolgen van dien.

Je doet dit, omdat je denkt dat het zo hoort. Dat is ons wijsgemaakt, maar helaas, het werkt niet, het werkt averechts in de liefde. Want waar is de liefde voor jezelf? Waar leef jij van. Voor de liefde van de ander.

Zolang de mens denkt dat die zichzelf in een relatie moet geven, gaat de relatie zich op een gegeven moment de verkeerde kant op bewegen. De negatieve kant. Dan gaat diegene die denkt dat die zich helemaal moet geven, nog meer geven en raakt daardoor zichzelf helemaal kwijt.

Een relatie is niet jezelf geven en weggeven. Een relatie is delen. Beide delen de liefde. En daarbij hebben ze liefde voor zichzelf. Uit de liefde voor zichzelf putten ze energie, doen ze dingen voor zichzelf, die ze blij en gelukkig maken, die ze kracht geeft.

Zodat je samen iets moois kunt opbouwen. Als medium krijg je veel verdrietige mensen aan de telefoon op Top Paragnosten die hun geliefde kwijt zijn geraakt, ze hebben niet in de gaten dat ze zichzelf zijn kwijtgeraakt door zichzelf compleet weg te hebben gegeven en daardoor hun partner is vertrokken.

Ze hebben de liefde niet gedeeld en verdeeld. Als je geen liefde voor jezelf bewaart in een relatie, staat je hele leven in het teken van de ander. Dat gaat een ander benauwen, die wil vluchten. Een relatie is veel meer gebaat bij delen van de liefde.

Ga anders naar de liefde kijken, geef het niet weg, deel het en wil je weten hoe dit werkt? Bel met een paragnost of medium van Top Paragnosten.

Medium Claris