Hoe minder controle hoe minder spanning

Hoe minder controle hoe minder spanningHoe minder controle hoe minder spanning. Het leven is een vorm van in alles balans vinden. Als je elke dag zorgt dat je balans hebt, in wat dan ook, dan voel je dat het leven van jou is. Dat niemand anders aan jouw stuur staat. Het voelt alsof het allemaal soepeltjes verloopt.

En zo zouden we ook eigenlijk het leven moeten beleven. Helaas door wat we meemaken, door onze opvoeding, de mensen die we tegenkomen op ons levenspad, raken we elke keer weer uit balans. Nu heeft ons lichaam een heel mooi zelfhelend vermogen en zal elke seconde opnieuw streven naar balans.

Als je te veel uit balans bent, zal het lichaam harder zijn best moeten doen, maar het komt uiteindelijk er wel weer en keer van dat de balans er is. Als je een topprestatie hebt moeten leveren, geeft het lijf je extra adrenaline. Dat je nadat je de prestatie hebt geleverd, ineens de vermoeidheid over je heen voelt komen. Komt, omdat je lijf dan zegt, zo nu gaan we herstellen. Ik geef je vermoeidheid, want dan ga je rusten en dat heb ik nu nodig om de balans weer te krijgen. Zo werkt het in feite met alles.

Maar, de mens werkt graag zichzelf tegen en dat zorgt voor innerlijke conflicten. Dat daardoor je lijf elke dag heel hard moet werken, dat hebben we niet in de gaten. Je kunt het wel weten, als jij knarsetand, je kaken op elkaar klemt, veel nachtmerries hebt, slechte nachtrust voor lange tijd, je maar met moeite kun concentreren, last hebt van onverklaarbaar oorsuizen, dan zijn dat hele duidelijke signalen, die je lichaam jou iets willen vertellen.

Schijnbaar ben je iemand die graag de controle wilt hebben. Dan weet je, althans dat denk je, waar je aan toe bent. Dan kom je zo min mogelijk voor verrassingen te staan. Wel zo fijn toch. Dat denk je, wat je in feite doet is in een constante stand van paraatheid staan.

Deze stand van paraatheid ontstaat door de controle die je wilt hebben. Zo draai je de hele dag overuren, ben je alles al aan het bedenken voordat het er überhaupt is, laat je niets aan het toeval over. Daar voel je je fijn bij, je hebt controle over het leven.

Wat je vergeet, en niet door hebt, is dat je nooit controle over het leven zult kunnen hebben en krijgen. Je kunt wel controle hebben over jezelf. Maar die controle ontbreekt nu juist als je de controle wilt hebben.

Zo ben jij dus een hele dag zomaar bezig alles in control te willen houden, zonder dat je er wellicht erg in hebt en je lijf de hele dag spanning ervaart. Die spanning betekent, dat je lijf harder moet werken. Meer energie nodig heeft en je dus eerder vermoeid zal zijn en opgebrand.

Des te minder controle je hebt, over wat er zou kunnen gaan gebeuren, des te meer zit je in de flow van het leven en des te minder spanning ervaar je. Als je dit bij jezelf herkent, dan is het wellicht tijd om een keer een goed gesprek te voren met een medium of paragnost, die gespecialiseerd is op gebied van stress. Deze vind je op Top-Paragnosten.

Want niet alleen jij hebt er last van, maar ook je omgeving. Jij hebt minder plezier in het leven, je wilt graag dat anderen doen zoals jij het jezelf vertelt, want dan heb je het immers in control. Relaties zullen hier ook last van hebben. Je partner staat niet onder spanning en voelt die van jou. Daarnaast kun jij dan slecht er tegen als je partner in jouw ogen makkelijk over dingen heen stapt, omdat je dat zelf niet makkelijk kan.

Ga bij jezelf eens na of je alles in controle wilt hebben en als dat zo is, te gaan proberen wat minder strak in het leven te gaan staan, wordt de spanning minder van. Het elastiek krijgt ruimte. En je ervaart meer balans.

Medium Clarisa