Lang leven het leven

Lang leven het levenLang leven het leven, ik ga mijzelf nooit weggeven. Het leven is eigenlijk te mooi om niet te beleven zoals het de bedoeling is. Toch hebben veel mensen moeite het leven voluit te leven. Ze willen wel lang zal ze leven, maar hoe doe je dat. Hoe zorg je er voor dat het leven om jou draait en je leven niet aan je voorbij gaat?

Jezelf niet weggeven, aan niets en niemand niet. Er voor zorgen dat niets of niemand jou in control heeft. Want zodra iets of iemand jou in control heeft, ben je weg. Dan geef je jezelf weg. Je geeft jezelf aan iets weg, als een baan waar je bang voor bent die kwijt te raken. Aan een partner die je voor de eeuwigheid bij je wilt houden en bang bent dat dat niet gaat lukken.

Zodra iets in jou angst oproept, direct alert zijn. Angst is een emotie die ons waarschuwt bij acuut gevaar. Dat was vroeger zo. De huidige mens is bijna nooit meer in acuut gevaar, maar leeft in de tegenwoordige tijd vaker in de angst dan vroeger.

Angst zegt, pas op, je geeft jezelf weg aan iets, je baan, die slokt je op, je wilt het te goed doen, je wilt de beste zijn, je bent bang dat je contract niet verlengd wordt. De angst waarschuwt je ergens voor, die zegt tegen je, wees alert er op dat je jezelf niet in control laat houden door die baan.

Wat doen de meeste mensen, ze geven zichzelf weg vanuit de angst en aan de andere kant willen ze het leven leven. Angst gaat niet samen met het leven willen leven. Nooit. Je geeft jezelf er mee weg, er sterft iets in je, je ontneemt jezelf de vreugde, de warmte, de verbinding met jezelf.

Zovelen lopen rond met angst in hun systeem, waarvan ze niets eens weten dat ze er mee rondlopen. Het is een gewoonte geworden, die ze zelf niet meer in de gaten hebben. Logisch, angst haalt de verbinding met jezelf weg, haalt je uit balans. Angst is zelf een angsthaas die door jou alleen een kop kleiner gemaakt kan worden.

Ervaar je dat iets je in control heeft en dat kun je constateren door de gedachten die je in jezelf telkenmale aan het herhalen bent, wees dan alert en doe er direct iets aan. De angst gaat het van je overnemen, met gevolg het leven niet voluit te leven en je geeft jezelf er mee weg.

Het leven voluit te leven, is niet veel mensen gegeven. De enige die het je kan geven, ben jijzelf. Je zult er iets voor moeten doen. Iets voor over moeten hebben. En de mens is een gewoonte dier, vormt dus in zijn leven allerlei gewoontes aan waarbij die zich goed voelt en dat is in de kern helemaal goed.

Maar er kunnen dingen veranderen, jij kunt veranderen en daar moet je als mens op een gezonde, volwassen manier op kunnen anticiperen. Je verantwoordelijkheid pakken, inzien dat elk mens zelfredzaam moet zijn. En niet bang zijn iets kwijt te raken of jou kan kwetsen of in control kan hebben. Dat maakt je onmachtig en ontkracht je.

Pak je dit niet op, dan raak je steeds meer en meer jezelf kwijt, voelt het leven als een last, kun je gaan klagen. Dat het aan alles en iedereen ligt, dan heb je nog heel veel te leren. Klagen is zo niet oké.

Jouw misère in je leven, ligt aan niemand anders dan aan jezelf. Een ander of iets kan de aanleiding geweest zijn, en dan kun je boos blijven, je kunt gaan zitten wachten totdat de ander het voor je oplost. Jij leeft niet in de tussentijd. Jij raakt jezelf alleen maar meer kwijt, je geeft jezelf weg aan iets wat jou zo in zijn macht krijgt.

Gelukkig zoeken velen die zichzelf kwijt zijn geraakt hulp in het spirituele en dat is het juiste adres. Vaak komen ze er bij toeval, maar toeval bestaat niet, het moet zo zijn. Een top medium of top paragnost ziet direct wat er aan de hand is, kan het beeld goed schetsen voor de cliënt, en ook in laten zien dat wachten en of klagen geen zin heeft, dat je daar alleen maar meer jezelf door kwijtraakt en dat het tijd is, de controle over je eigen leven weer in de hand te gaan krijgen.

Medium Clarisa