Hooggevoelig? Aarden is de sleutel

Hooggevoelig? Aarden is de sleutelWanneer ben je hooggevoelig?
Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is zoals een heel mooie spreuk zei: “Het is zowel een vloek als een zegen”. Wanneer je hooggevoelig bent voel je heel veel. De belevingswereld is groter, je voelt niet alleen lichamelijk veel maar ook op emotioneel en vaak ook nog op paranormaal vlak. Doordat een hoogsensitiefpersoon zoveel prikkels binnenkrijgt zal hij of zij ook snel moe raken. Vaak met weinig begrip vanuit de omgeving.
Kenmerken van hoogsensitieve personen:

• Het empathisch (invoelend) vermogen is zeer sterk aanwezig. Ze kunnen zich vaak ook heel goed verplaatsen in de ander. Dit kan zich uiten in het makkelijk mee huilen met films, de ander altijd begrijpen, en daardoor verkrijgen zij ook een grote mensenkennis.

• Het voelen op paranormaal vlak brengt met zich mee dat deze personen vaak overleden kunnen waarnemen. Dit kan zijn door ze te voelen, horen en/of zien. Maar ook het voelen of zien van aura’s, het praten met dieren en de natuur, enzovoorts.

• De belevingswereld is inmens groot, ze nemen veel meer waar en doen veel meer ervaringen op dan niet-hooggevoeligen. Daardoor zullen zij heel veel dingen begrijpen en juist hele andere vragen stellen dan bijvoorbeeld de andere kinderen in de klas. Hun nieuwsgierigheid ligt vaker in de zin van het leven. Zo kunnen de vragen zijn: waarom zijn wij hier op aarde, waarom leven wij zoals we leven, et cetera.

• De verbinding met dieren, natuur en vaak ook met kinderen of ouderen is heel sterk. Er lijkt een automatische onvoorwaardelijke liefde vanuit deze mensen te stromen naar dieren, de natuur en/of mensen.

• Hoogsensitieve mensen hebben vaak het gevoel dat ze hier met een taak zijn gekomen. En dat klopt eigenlijk ook.

Want vaak zijn zij nieuwetijdskinderen/-volwassenen. Zij zijn geboren om deze nieuwe tijd bij te staan.
Uiteraard is een combinatie van alle kenmerken mogelijk, en zijn hier lang niet alle kenmerken opgenomen maar dit zijn wel de hoofdzakelijke kenmerken.
Waarom is aarden zo belangrijk voor hooggevoeligen?
Doordat hun belevingswereld zo groot is net als hun hart, willen ze eigenlijk alles en iedereen helpen vaak zelfs op zielsniveau. Het overigens zijn dat zij hier niet bewust van zijn. Maar door deze ontzettende liefdevolle drang om te helpen, geven zij heel vaak veel te veel energie weg aan anderen. Ze lopen letterlijk leeg van levensenergie. En dat gebeurt dan nog eens bovenop de overprikkeling van de vele ervaringen en waarnemingen.
Daarom is aarden heel belangrijk. Wanneer zij namelijk geaard zijn kunnen ze de energieën die ze van anderen overnemen weer gemakkelijk van zich af laten vloeien. Ook kunnen ze door te aarden de vele prikkels van zich af zetten. Daarbij helpt aarden ook om jezelf weer op te laden.
Hoe kun je jezelf aarden?
Dat kan heel simpel zijn. Je kunt gewoon weg lekker wandelen in een landschap. Door in de natuur te zijn aardt je eigenlijk automatisch. Wat nog beter is, is om met blote voeten op moeder aarde te lopen. Rubber geleid niet en houdt dus de energie wat uit de voeten weg wilt stromen tegen. Door op blote voeten te lopen kun je veel beter de energieën loslaten die niet van jou zijn.

Je kunt ook mediteren en visualiseren. Zo kun je je in meditatie voorstellen dat er een koord vanuit de stuit de grond in zakt. Dit koord zakt zover de grond in dat deze helemaal tot aan de kern van moeder aarde uitkomt. Deze kern is als een ronde stenen rode bal en daar kun je de koord mee laten samensmelten. De ene kant van de koord zit dan vast aan de kern van moeder aarde, en het andere einde zit vast aan de stuit en zo kunnen alle overtollige energieën via de ruggengraat afgevoerd worden de grond in.

Tevens kun je visualiseren dat er wortels uit handen en voeten groeien alsof je een boom bent. Deze wortels groeien steeds verder en verder de grond in. Ze bevinden zich heel diep in moeder aarde alsof je helemaal verankerd bent met de grond. Alle spanningen, prikkels en energieën kun je via deze wortels uit het lichaam laten stromen de grond in. Waar moeder aarde de energie weer opneemt en deze kan gebruiken als levensenergie.

Ook edelstenen kunnen goed helpen bij het aarden. Zo is gekristalliseerde zwarte toermalijn écht een aanrader! Ook voor het slapen gaan. Deze edelsteen kan zoveel zware, vermoeiende, negatieve en overtollige energieën overnemen dat je direct aard. Wat wel verstandig is, is het ontladen en opladen van de edelsteen na enige tijd. Dat doe je wanneer de edelsteen er dof uit ziet, of wanneer je voelt dat de werking is afgenomen. Je kunt edelstenen ook afspoelen onder de kraan. Maar ik ontlaadt ze liever op de aarde, daar waar ze vandaan komen, daar waar wijzelf ook het beste ontladen. Dat doe ik altijd overnacht, dan zet ik ze tussen mijn planten waardoor ze zich ook direct kunnen opladen door de levensenergie van de natuur. En als het ook nog eens volle maan is, kunnen edelstenen ook direct door de maan worden opgeladen!

Wil je nog meer tips over hooggevoeligheid, aarden of edelstenen? Of raad over hoe jij het beste met jouw hooggevoeligheid om kan gaan? Dan mag je mij altijd contacteren, ik kijk en voel graag met je mee. Zelf weet ik als geen ander hoe zwaar en tegelijkertijd ook heel mooi hooggevoelig zijn kan zijn.