Humor erin houden

Humor erin houdenHumor erin houden. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten zitten we alweer aan het einde van de week.
Voor sommigen een hoera gevoel want dan is het weekend.
De weekenden vliegen dus ook voorbij en we hebben dan ons plezier gehad, of niet ,omdat sommigen nu eenmaal anders in het leven staan en niet iedereen een feestganger is.
Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Valt niet aan te tornen dus we mogen elkaar allemaal accepteren zoals we zijn.
Helaas is dat ook iets wat nog steeds niet zo is.
We lijken wel steeds minder van elkaar te pikken gezien de strijd steeds grimmiger wordt tussen sommige mensen.
Planetair gezien en vanuit de kosmos is er elke dag wel een verschuiving in de energie merkbaar waardoor we weer voelen dat er iets gaande is.
En toch ondanks alles waar we middenin zitten en wat ons nog allemaal te wachten staat, is er ook de sterke behoefte om de dingen gewoon eens te laten.
We kunnen ons wel druk blijven maken om alles wat er gaande is in de wereld maar het helpt ons niets.

Wat wel heel goed helpt is dat we ons bewust mogen zijn van wat er werkelijk gaande is. Dat we dat bewustzijn elke dag wel mogen vergroten door onszelf op de hoogte te houden van de ware situatie in het land en ook wat er mondiaal gaande is.
We kunnen ons niet veroorloven om gewoon op de oude voet door te gaan want de tijd haalt ons allen in, en voor je het weet zitten we nog dieper in de illusie van het leven.
Er zijn meerdere blogs verschenen die aangeven wat er gaande is en dat we uit het leven in de matrix kunnen ontsnappen.
Maar gezien niemand zijn schijnbaar veilige haventje wil verlaten gebeurt er zogezegd niets. Ieder zijn meug dus.
Wij gaan door met bewustmakend nieuws en mocht je open staan voor verandering in je leven dan kun je voor jezelf al wat dingen anders gaan bekijken.
Relativeer zoveel mogelijk van wat je te zien krijgt op het nieuws en wat je leest op het internet.

Ga vooral voelen vanuit jezelf en misschien kun je eens contact maken met je innerlijk.
Ons hoger bewustzijn, ons contact met de hogere energieën die ons bewustzijn kunnen vergroten is wel de belangrijke schakel.
Vele boeken, films, bladen in deze tijd zijn gericht op liefde.
De liefde voor onszelf is superbelangrijk.
We kunnen juist daardoor zoveel mensen gaan bereiken om juist dat gevoel van liefde voor onszelf weer toe te laten.
We hebben vaak niet in de gaten dat we onszelf overbelasten, dat we uit de ratrace willen stappen, dat we continu op het internet zitten en we de meest nare dingen te zien en te horen krijgen. Ons gevoel van eigenwaarde, zelfrespect en liefde dooft langzaam maar zeker uit.
Omdat we met zijn allen op een burn-out afstevenen.

De grote valkuil van het internet is dat er telkens wel een klein dingetje is wat de mens aanraakt.
In elk verhaal of het nu een hoax is of niet, het systeem weet heel goed hoe de mens wordt geraakt.
Sentiment, verdriet, machteloosheid, angst, onmacht en noem het maar op of het verschijnt wel op soc media. En wij smullen ervan of lopen er op leeg.
Wat we kunnen doen is heel bewust kijken.
De meeste dingen zijn niet waar of heel negatief zodat het je uit je balans trekt.
Het internet is nu eenmaal een onderdeel van de matrix waar we allen inzitten en we doen er allemaal aan mee.
Bescherm jezelf heel goed, door veel dingen met een grote korrel zout te nemen kun je al gauw onderscheid maken en daardoor blijf je in je kracht.

Humor is nog steeds de jus van het leven, dus lach erom en voel je vrij om de dingen met humor te bekijken.
We kunnen onszelf wel bevrijden, maar eerst mogen we weer leren om de ernst van vele dingen wat minder tot ons door te laten dringen.
Want ook dingen die serieus mogen worden benaderd zijn aan twee kanten te bezien.
We weten in vele opzichten dat de dingen niet kloppen die ons worden voorgeschoteld maar de manier waarop we ermee omgaan is misschien niet helemaal de bedoeling.
Ik zou zeggen blijf niet hangen in de gedachte dat we vastzitten, maar dat we allen de mogelijkheid hebben om eruit te komen door met liefde naar onszelf en de ander te kijken zodat het duister geen kans meer kan krijgen om ons mee te trekken naar beneden.

Lach ook om jezelf, juist om jezelf zou ik zeggen, want het leven is te mooi op aarde.
Als we dat allemaal weer zien in plaats van al de narigheid die er ook is, dan voelen we juist weer de moed om door te gaan maar dan van de andere kant van ons wezen.

Lachen geeft je de juiste energie en je hele lichaam geniet ervan mee. Zo ga jij je weer beter voelen en dat straal je uit naar je omgeving en krijg je een sneeuwbal effect. Eigenlijk zo logisch dat het raar is dat er nog zo weinig gelachen wordt.

Ik zou zeggen zoek een film op met humor, lees een boek waar humor in staat, relativeer de dingen eens met je vrienden, en leer weer eens ouderwets te lachen.
Wedden dat jij je beter gaat voelen?

Dikke knuffel,
Lis