Iemand loslaten waar je van houdt

Iemand loslaten waar je van houdt is niet altijd even makkelijk, maar soms is het de beste keuze die je kunt maken. Als je echt van iemand houdt, dan wil je het beste voor hem of haar en dat kan betekenen dat je ervoor kiest om hem of haar los te laten. Het kan een moeilijke weg zijn, maar soms is het de beste beslissing.

Soms weet je dat het beter is als je iemand gaat loslaten, maar deze gedachte kan tegelijkertijd ook heel pijnlijk zijn. Want je houdt nog van iemand en je wil deze persoon niet voorgoed uit jouw leven hebben. Eigenlijk bestaat het proces van iemand loslaten voor wie je nog liefde voelt uit een aantal belangrijke stappen.

Iemand loslaten waar je van houdt

Die ene persoon loslaten

Het kan zijn dat je iemand moet loslaten van wie je erg veel houdt. Dit kan om verschillende redenen zo zijn. Het kan zijn dat je je hele leven hebt gedeeld met iemand, die komt ter overlijden. Maar het kan ook zo zijn dat je al jaren een relatie hebt, met de belangrijkste persoon in jouw leven, die je los moet laten. Dit kan zijn omdat dit beter is voor jou, maar ook omdat die persoon jou pijn heeft gedaan. Of omdat diegene de relatie heeft beëindigd.

In een relatie vind je geluk, liefde en zorg je er samen voor dat jullie sterker worden. Een vriendschap die verandert in een liefdesleven samen, of die éne persoon die je tegenkomt en je je hele hart geeft. Liefde brengt angst met zich mee, maar is ook iets heel moois.

Toch kan het zo zijn dat het eigenlijk helemaal niet goed gaat. Als de andere persoon jou langere tijd valse hoop heeft gegeven, als je pijn hebt ervaren of door bijvoorbeeld overspel. Dit alles kan gebeuren. Het kan zijn dat je nog veel van iemand houdt, maar dat je op een gegeven moment realistisch naar de situatie kijkt en beseft dat het beter is om een eigen leven te leiden.

Iemand loslaten waarvan je houdt is lastig, toch is het vaak zo dat wanneer je iemand hebt losgelaten, dat je daarna een betere versie van jezelf wordt. Dit omdat je geen angst meer hebt, omdat je het verlies hebt geaccepteerd en je zelf bent gegroeid.

Rouwen om je liefde los te laten

Het is belangrijk dat je erkent dat je rouwt. Het is logisch om verdriet te hebben als je iets of iemand kwijt bent. Als je rouwt, dan geef je toe dat het voorbij is en dat er een nieuwe toekomst ligt voor je. Dit kan heel moeilijk zijn, maar alleen als je toegeeft dat het voorbij is, kun je ook echt verder.

Deel je verdriet met anderen. Het is belangrijk dat je niet alles alleen hoeft te dragen. Praat met vrienden of familie die begrip hebben voor wat je doormaakt en laat je emoties de vrije loop. Soms kan het helpen om ook een therapeut of een andere professional in te schakelen die je kan helpen bij het verwerken van je verdriet.

Het kan soms fijn zijn om iemand te spreken die jou helpt bij het accepteren om een persoon los te laten. Je kunt je gedachten delen, je emotie tonen, vertellen waar je angsten liggen en waar je bang voor bent. Deze persoon kan je helpen bij het verwerken van alle emoties die je doormaakt en dat maakt het accepteren een stuk makkelijker.

Neem te tijd om je gevoelens te verwerken

Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt. Wanneer je je ex los laat, wanneer je relaties laat gaan of wanneer je iemand hebt verloren is het belangrijk dat je jezelf de kans geeft om tijd te nemen voor jouw emotie en verdriet. Het kan lastig zijn want je hebt het gevoel dat je door moet. Maar alleen als je eerst alle emoties verwerkt hebt, kun je ook echt weer verder.

Het is belangrijk dat je in eerste instantie niet te snel gaat verhuizen, een nieuwe baan aanneemt of andere grote stappen gaat zetten. Je wilt namelijk voorkomen dat je jezelf afleidt met dingen die er niet toe doen. Dit soort beslissingen kun je beter pas nemen als je helder na kunt denken en weet waar je echt gelukkig van wordt.

Laat je rouwen en ga niet meteen weer op zoek naar een nieuwe relatie of vriendschap. Het is heel belangrijk dat je eerst alle tijd hebt genomen om over je ex te rouwen en alles wat je met hem of haar hebt meegemaakt. Het liefste wil je natuurlijk snel dat de verliefdheid zal stoppen, dat je een snelle oplossing hebt en door kan gaan. Maar dit gevoel kan een paar maanden, of langer duren. De enige manier om om te gaan met het verdriet, is om deze emotie niet te vermijden maar het toe te staan.

Leef van dag tot dag. Probeer in kleine stapjes weer door te gaan. Wanneer je verdrietig bent en alleen wilt zijn is dat prima. Wanneer je onverwachts een glimlach op je gezicht hebt, geniet dan extra van deze momenten. Ook deze fijne momenten kun je vieren. Wees trots op jezelf als je weer een stap hebt gezet, ook al voelt dit klein.

Kies bewust voor jezelf

Wanneer je besluit dat het tijd is om verder te gaan en iemand los te laten, is het belangrijk dat je dit bewust doet. Kies niet voor de ander maar kies voor jezelf. Je weet wat er allemaal is gebeurd en je weet waarom je iemand los moet laten. Dus ga voor jezelf en maak deze keuze bewust.

Wanneer je iemand loslaat, is het niet zo dat je alle mooie herinneringen ook moet vergeten. Sterker nog, juist deze mooie herinneringen kunnen je helpen bij het verder gaan. Wanneer je weet dat je een mooie tijd hebt gehad, maar dat het nu tijd is om verder te gaan, dan is dat een bewuste keuze waar je achter staat. Het maakt hierbij niet uit wat andere mensen vinden, je moet hierbij goed denken aan jezelf. Geloof dat je het kan.

Het is belangrijk om de liefde achteraf met een eerlijke blik te bekijken voordat je verder gaat naar de volgende stap. Je kunt starten met het begrijpen van situaties die zijn voorgevallen. Wat zorgde voor weerstand? Welke woorden hebben pijn gedaan? Was ik daadwerkelijk verliefd? Hoe was het vertrouwen? Wat spookt er nu nog door mijn hoofd? Maar ook moet je dankbaar zijn voor de mooie momenten, deze moet je je ook herinneren om te helen.

Het is heel belangrijk dat je vanuit je hart gaat bij het loslaten van iemand. Als je met je verstand probeert te begrijpen waarom het zo moet zijn, zal dit niet helpen. Wanneer je iemand loslaat, is het belangrijk dat je vanuit je hart gaat en niet vanuit je verstand.

Dit betekent niet dat het makkelijk zal zijn, want alles wat met liefde te maken heeft is moeilijk. Maar wanneer je weet dat het de beste keuze is voor jou, zal dit je helpen om alles los te laten.

Houd rekening met jezelf

Als je iemand loslaat, is het heel belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Wanneer je verdrietig bent, kunnen alle emoties door elkaar heen lopen. Je voelt je boos, verdrietig, eenzaam en misschien wel schuldig. Maar het is heel belangrijk dat je niet alleen maar naar deze emoties kijkt.

Het is belangrijk dat je ook rekening houdt met jezelf en wat jij nodig hebt. Wanneer je iemand loslaat, betekent dit niet dat je ook alles wat je hebt moet vergeten. Je kunt nog steeds genieten van de mooie herinneringen die je hebt. Maar probeer vooral ook te leven in het nu en rekening te houden met jezelf.

Heb vertrouwen in jezelf

Tijdens het loslaten van jouw liefde kan het gevoel opspelen dat je zelf niet weet hoe je er weer bovenop komt. Dit is helemaal niet erg, want alles wat met liefde te maken heeft is verdrietig en lastig. Maar probeer toch vooral te vertrouwen op jezelf en in je eigen kracht.

Jij weet beter dan wie dan ook wat er allemaal gebeurd is en waarom jij iemand los moet laten. Wanneer je iemand loslaat, is het heel belangrijk dat je in jezelf gelooft en weet dat je het kan. Wanneer je verdrietig bent, is het belangrijk dat je weet dat er ook weer fijne momenten zullen komen.

Zoek mensen op voor fijne contacten

Je moet ervoor zorgen dat je zelf weer met positieve energie verder kan. Behoudt het contact goed met degenen die jou hebben gesteund tijdens je rouwproces. Wanneer je eenmaal klaar bent met rouwen, is het belangrijk dat je jezelf weer openstelt voor andere mensen.

Probeer nieuwe contacten te leggen en sociale activiteiten te ondernemen. Doe wat je leuk vindt en ga bijvoorbeeld een keer naar een concert, theater of museum. Ook kun je gaan sporten of op vakantie. Als je iemand wilt ontmoeten die jou begrijpt, dan is het belangrijk dat je iemand vindt die dezelfde interesses heeft als jij. Op deze manier zal het makkelijker zijn om een band op te bouwen en is de kans groter dat je elkaar begrijpt.

Wie weet ontmoet je dan binnenkort de ware.

Praten over hoe je iemand gaat loslaten

Moet jij de liefde van jouw leven loslaten? Ben je je ervan bewust dat het beter is om jouw liefde los te laten en als vrienden verder te gaan? Heb jij het idee dat dit heel pijnlijk gaat zijn, voel je angst en verdriet? Je kan hier eerlijk over praten met een medium of paragnost. Zij kunnen jou een luisterend oor bieden zodat jij jouw verhaal kwijt kan. Daarnaast kunnen zij ook eventuele vragen die je hebt beantwoorden.

Zij kunnen jou helpen met het maken van een bewuste keuze, want soms is het beter om iemand los te laten dan vasthouden. Maar het is wel heel belangrijk dat je zelf weet waarom jij iemand loslaat, want alleen op deze manier kan je hier ook echt achter staan.