Iemand loslaten waar je van houdt

Iemand loslaten waar je van houdt is niet altijd even makkelijk, maar soms is het de beste keuze die je kunt maken. Als je echt van iemand houdt, dan wil je het beste voor hem of haar en dat kan betekenen dat je ervoor kiest om hem of haar los te laten. Het kan een moeilijke weg zijn, maar soms is het de beste beslissing.

Soms weet je dat het beter is als je iemand gaat loslaten, maar deze gedachte kan tegelijkertijd ook heel pijnlijk zijn. Want je houdt nog van iemand en je wil deze persoon niet voorgoed uit jouw leven hebben. Eigenlijk bestaat het proces van iemand loslaten voor wie je nog liefde voelt uit een aantal belangrijke stappen.

Iemand loslaten waar je van houdt

Die ene persoon loslaten

Het kan zijn dat je iemand moet loslaten van wie je erg veel houdt. Dit kan om verschillende redenen zo zijn. Het kan zijn dat je je hele leven hebt gedeeld met iemand, die komt ter overlijden. Maar het kan ook zo zijn dat je al jaren een relatie hebt, met de belangrijkste persoon in jouw leven, die je los moet laten. Dit kan zijn omdat dit beter is voor jou, maar ook omdat die persoon jou pijn heeft gedaan. Of omdat diegene de relatie heeft beëindigd.

In een relatie vind je geluk, liefde en zorg je er samen voor dat jullie sterker worden. Een vriendschap die verandert in een liefdesleven samen, of die éne persoon die je tegenkomt en je je hele hart geeft. Liefde brengt angst met zich mee, maar is ook iets heel moois.

Toch kan het zo zijn dat het eigenlijk helemaal niet goed gaat. Als de andere persoon jou langere tijd valse hoop heeft gegeven, als je pijn hebt ervaren of door bijvoorbeeld overspel. Dit alles kan gebeuren. Het kan zijn dat je nog veel van iemand houdt, maar dat je op een gegeven moment realistisch naar de situatie kijkt en beseft dat het beter is om een eigen leven te leiden.

Iemand loslaten waarvan je houdt is lastig, toch is het vaak zo dat wanneer je iemand hebt losgelaten, dat je daarna een betere versie van jezelf wordt. Dit omdat je geen angst meer hebt, omdat je het verlies hebt geaccepteerd en je zelf bent gegroeid.

Rouwen om je liefde los te laten

Het is belangrijk dat je erkent dat je rouwt. Het is logisch om verdriet te hebben als je iets of iemand kwijt bent. Als je rouwt, dan geef je toe dat het voorbij is en dat er een nieuwe toekomst ligt voor je. Dit kan heel moeilijk zijn, maar alleen als je toegeeft dat het voorbij is, kun je ook echt verder.

Deel je verdriet met anderen. Het is belangrijk dat je niet alles alleen hoeft te dragen. Praat met vrienden of familie die begrip hebben voor wat je doormaakt en laat je emoties de vrije loop. Soms kan het helpen om ook een therapeut of een andere professional in te schakelen die je kan helpen bij het verwerken van je verdriet.

Het kan soms fijn zijn om iemand te spreken die jou helpt bij het accepteren om een persoon los te laten. Je kunt je gedachten delen, je emotie tonen, vertellen waar je angsten liggen en waar je bang voor bent. Deze persoon kan je helpen bij het verwerken van alle emoties die je doormaakt en dat maakt het accepteren een stuk makkelijker.

Neem te tijd om je gevoelens te verwerken

Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt. Wanneer je je ex los laat, wanneer je relaties laat gaan of wanneer je iemand hebt verloren is het belangrijk dat je jezelf de kans geeft om tijd te nemen voor jouw emotie en verdriet. Het kan lastig zijn want je hebt het gevoel dat je door moet. Maar alleen als je eerst alle emoties verwerkt hebt, kun je ook echt weer verder.

Het is belangrijk dat je in eerste instantie niet te snel gaat verhuizen, een nieuwe baan aanneemt of andere grote stappen gaat zetten. Je wilt namelijk voorkomen dat je jezelf afleidt met dingen die er niet toe doen. Dit soort beslissingen kun je beter pas nemen als je helder na kunt denken en weet waar je echt gelukkig van wordt.

Laat je rouwen en ga niet meteen weer op zoek naar een nieuwe relatie of vriendschap. Het is heel belangrijk dat je eerst alle tijd hebt genomen om over je ex te rouwen en alles wat je met hem of haar hebt meegemaakt. Het liefste wil je natuurlijk snel dat de verliefdheid zal stoppen, dat je een snelle oplossing hebt en door kan gaan. Maar dit gevoel kan een paar maanden, of langer duren. De enige manier om om te gaan met het verdriet, is om deze emotie niet te vermijden maar het toe te staan.

Leef van dag tot dag. Probeer in kleine stapjes weer door te gaan. Wanneer je verdrietig bent en alleen wilt zijn is dat prima. Wanneer je onverwachts een glimlach op je gezicht hebt, geniet dan extra van deze momenten. Ook deze fijne momenten kun je vieren. Wees trots op jezelf als je weer een stap hebt gezet, ook al voelt dit klein.

Kies bewust voor jezelf

Wanneer je besluit dat het tijd is om verder te gaan en iemand los te laten, is het belangrijk dat je dit bewust doet. Kies niet voor de ander maar kies voor jezelf. Je weet wat er allemaal is gebeurd en je weet waarom je iemand los moet laten. Dus ga voor jezelf en maak deze keuze bewust.

Wanneer je iemand loslaat, is het niet zo dat je alle mooie herinneringen ook moet vergeten. Sterker nog, juist deze mooie herinneringen kunnen je helpen bij het verder gaan. Wanneer je weet dat je een mooie tijd hebt gehad, maar dat het nu tijd is om verder te gaan, dan is dat een bewuste keuze waar je achter staat. Het maakt hierbij niet uit wat andere mensen vinden, je moet hierbij goed denken aan jezelf. Geloof dat je het kan.

Het is belangrijk om de liefde achteraf met een eerlijke blik te bekijken voordat je verder gaat naar de volgende stap. Je kunt starten met het begrijpen van situaties die zijn voorgevallen. Wat zorgde voor weerstand? Welke woorden hebben pijn gedaan? Was ik daadwerkelijk verliefd? Hoe was het vertrouwen? Wat spookt er nu nog door mijn hoofd? Maar ook moet je dankbaar zijn voor de mooie momenten, deze moet je je ook herinneren om te helen.

Het is heel belangrijk dat je vanuit je hart gaat bij het loslaten van iemand. Als je met je verstand probeert te begrijpen waarom het zo moet zijn, zal dit niet helpen. Wanneer je iemand loslaat, is het belangrijk dat je vanuit je hart gaat en niet vanuit je verstand.

Dit betekent niet dat het makkelijk zal zijn, want alles wat met liefde te maken heeft is moeilijk. Maar wanneer je weet dat het de beste keuze is voor jou, zal dit je helpen om alles los te laten.

Houd rekening met jezelf

Als je iemand loslaat, is het heel belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Wanneer je verdrietig bent, kunnen alle emoties door elkaar heen lopen. Je voelt je boos, verdrietig, eenzaam en misschien wel schuldig. Maar het is heel belangrijk dat je niet alleen maar naar deze emoties kijkt.

Het is belangrijk dat je ook rekening houdt met jezelf en wat jij nodig hebt. Wanneer je iemand loslaat, betekent dit niet dat je ook alles wat je hebt moet vergeten. Je kunt nog steeds genieten van de mooie herinneringen die je hebt. Maar probeer vooral ook te leven in het nu en rekening te houden met jezelf.

Heb vertrouwen in jezelf

Tijdens het loslaten van jouw liefde kan het gevoel opspelen dat je zelf niet weet hoe je er weer bovenop komt. Dit is helemaal niet erg, want alles wat met liefde te maken heeft is verdrietig en lastig. Maar probeer toch vooral te vertrouwen op jezelf en in je eigen kracht.

Jij weet beter dan wie dan ook wat er allemaal gebeurd is en waarom jij iemand los moet laten. Wanneer je iemand loslaat, is het heel belangrijk dat je in jezelf gelooft en weet dat je het kan. Wanneer je verdrietig bent, is het belangrijk dat je weet dat er ook weer fijne momenten zullen komen.

Zoek mensen op voor fijne contacten

Je moet ervoor zorgen dat je zelf weer met positieve energie verder kan. Behoudt het contact goed met degenen die jou hebben gesteund tijdens je rouwproces. Wanneer je eenmaal klaar bent met rouwen, is het belangrijk dat je jezelf weer openstelt voor andere mensen.

Probeer nieuwe contacten te leggen en sociale activiteiten te ondernemen. Doe wat je leuk vindt en ga bijvoorbeeld een keer naar een concert, theater of museum. Ook kun je gaan sporten of op vakantie. Als je iemand wilt ontmoeten die jou begrijpt, dan is het belangrijk dat je iemand vindt die dezelfde interesses heeft als jij. Op deze manier zal het makkelijker zijn om een band op te bouwen en is de kans groter dat je elkaar begrijpt.

Wie weet ontmoet je dan binnenkort de ware.

Praten over hoe je iemand gaat loslaten

Moet jij de liefde van jouw leven loslaten? Ben je je ervan bewust dat het beter is om jouw liefde los te laten en als vrienden verder te gaan? Heb jij het idee dat dit heel pijnlijk gaat zijn, voel je angst en verdriet? Je kan hier eerlijk over praten met een medium of paragnost. Zij kunnen jou een luisterend oor bieden zodat jij jouw verhaal kwijt kan. Daarnaast kunnen zij ook eventuele vragen die je hebt beantwoorden.

Zij kunnen jou helpen met het maken van een bewuste keuze, want soms is het beter om iemand los te laten dan vasthouden. Maar het is wel heel belangrijk dat je zelf weet waarom jij iemand loslaat, want alleen op deze manier kan je hier ook echt achter staan.

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Beschikbaar
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 55 Medium Martina
Medium Martina
Beschikbaar
  
Helderwetend-voelend-horend-ziend/invoelen op specifieke vraag op het gebied van je relatie met jezelf en je omgeving,bewußtzijnswerk

Box: 02 Marya
Marya
Offline
 
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 09 Medium Désiree
Medium Désiree
Offline
 
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 11 Medium Betty
Medium Betty
Offline
  
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Offline
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 17 Valantino
Valantino
Offline
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 18 Leontine
Leontine
Offline
 
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Offline
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 34 Christel
Christel
Offline
 
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Offline
 
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Offline
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 39 Lies
Lies
Offline
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 41 Anne Marie
Anne Marie
Offline
 
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Offline
  
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Offline
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 65 Michael
Michael
Offline
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.