Ik heb het zelf toegelaten

Ik heb het zelf toegelatenIk heb het zelf toegelaten, ik heb geen recht om boos zijn. We hebben elkaar al diverse malen gesproken op Top-Paragnosten. Ze is altijd blij met de gesprekken, los van het feit dat ze er zoveel rust doorkrijgt, krijgt ze ook zoveel inzichten in zichzelf.

Mediums kunnen veel, heel veel. Ze zijn hulpverleners, het eerste vangnet voor mensen in nood, dat mag wel eens worden gezegd. Hoe mooi is het niet dat je als medium een cliënt kunt helpen de rust weer te vinden, de situatie weer te overzien en tevens met zichzelf aan de slag gaat, om zichzelf weer te vinden. Dat vind je overigens bij top paragnosten.

Deze cliënt zat al langere tijd in een zwaar vaarwater met haar partner. Ze waren nu zover, dat ze lijnrecht tegenover elkaar stonden en hij boos was vertrokken. Komt hij weer terug, zie je hem contact opnemen? Natuurlijk gaat dat gebeuren. Dat ze deze vraag graag beantwoord wilt zien, begrijp ik als medium heel goed.

Vaak denken we dan, nou dan is alles weer goed. Want als er weer contact is, betekent dat dat we weer samen verder gaan. Zo makkelijk is het niet helaas. Was dat maar zo. Weer in contact komen en op dezelfde voet verder, heeft geen enkele zin.

Er zal iets moeten veranderen en wat dat is, kan een medium je heel goed vertellen. Deze cliënt stond hier voor open en zag in dat ze er niet alleen was als hij weer contact op zou nemen. Heb je al eens nagedacht wat er nu echt aan de hand is.

Ja, ik zie dat ik hem in alles zijn zin heb gegeven. Hij is vrij dominant, heeft nooit eerder een relatie gehad, dus ik begrijp zijn gedrag wel. Heb je gekeken, toen je hem leerde kennen, hoe hij in elkaar steekt? Nee eigenlijk niet, was veel te blij dat hij er was. Nu je dat zo zegt, zie ik inderdaad dat ik toen de mist ben ingegaan. Ik had beter moeten weten en moeten kijken.

Dat klopt, geef ik als medium aan, maar het is nooit te laat. Je ziet nu wat er gebeurt en kun je dus aan de slag om de verandering in gang te zetten. Ja maar dat kan ik toch niet in mijn eentje? Jawel hoor, sterker nog, je bent niet gelukkig, de relatie staat op springen. Je wilt het anders, dan zul je met jezelf moeten beginnen.

Nou brandt maar los dan, waar moet ik mee aan de slag. Je boosheid, ja die zit heel diep en om die reden hoef ik hem nu ook echt nog even niet te zien of te horen. Je bent dus boos op hem, en je bent nog niet van plan die boosheid los te laten. Je geeft zelf aan alles te hebben toegelaten, dat is wat je hem hebt gegeven, hebt laten zien. Nu ben je daar klaar mee en leg je je eigen frustraties bij hem neer.

Is dat logisch, heb je daar het recht toe, omdat je zelf nu ook inziet wat je zelf hebt gedaan en hebt meegewerkt aan waar jullie nu staan? Nee, zoals jij het nu zegt, zie ik dat ik eigenlijk helemaal niet het recht heb boos op hem te zijn. Begrijp je nu ook waarom hij kwaad is weggelopen, hij hier nu even helemaal niets van snapt.

Ja ik zie dat in, heb het zelf dus goed verknald zeg. Ik heb het toegelaten, ik mag eigenlijk helemaal niet boos op hem zijn. Maar hoe doorbreek ik dan die dominante houding van hem. Door liefdevol te zijn voor jezelf. Als jij vanuit de liefde voor jezelf, gaat leren luisteren naar je intuïtie, en daar direct op anticipeert, dan breng je de boodschap met liefde, dan geef je aan wat zijn gedrag met jou doet.

Ik zie het verschil, maar is het niet te laat! Dat is het nooit en als je dit nu niet gaat doen, blijf je met twijfels zitten. Ik ga er mee aan de slag. Zo zie je dat je kunt wijzen naar een ander, en je zelf misschien wel de boosdoener bent.

Loopt jouw relatie ook niet op rolletjes? Zoek dan eens contact met een Top Paragnost, wie weet ga je anders naar je relatie kijken en kun je het vuurtje weer gaan laten branden door zelf anders in de relatie te gaan staan.

Medium Claris