LABELEN

LABELENLABELEN. We labelen wat af, overal moet een label op, omdat alles een naam moet hebben.
Maar wat gebeurd er als je ergens een label op plakt.
Een label op iets plakken zorgt ervoor dat we gaan begrijpen wat iets is, als iets een naam heeft hangen we daar ons oordeel aan, dat is het en daar komt niemand meer aan.
In sommige gevallen is dat ook zeker nodig, als er geen labels meer hangen aan bv een krop sla, dan wordt het lastig boodschappen doen.
Maar een label plakken op iemand is toch wel een heel ander verhaal.
Op het moment dat je een label aan iemand hangt, beoordeel, veroordeel je die persoon tot niet meer de persoon maar tot het label wat is geplakt.
Dat kan heel vervelende gevolgen hebben voor de persoon.
Stel, iemand steelt iets uit een supermarkt, de reden waarom kunnen er vele zijn, er is geen geld om eten te kopen voor de kinderen, iemand steelt omdat hij/zij een beperking heeft en geloof me er is een beperking waar mensen stelen, die drang om dat te doen is niet onder controle te krijgen tenzij er een pittige begeleiding op wordt gezet.
Het label dief is geplaatst en daar kom je niet meer vanaf, zelfs na jaren blijft het je achtervolgen. Mensen vertrouwen je niet meer en zijn bang voor hun spullen, je houdt de persoon in de gaten en vaak worden vriendschappen verbroken om deze reden, terwijl het vaak maar om een éénmalig iets gaat.
Gevolg, mensen kunnen in een isolement raken, raken sociale contacten kwijt en gaan daar weer op reageren, vaak op een negatieve manier waardoor de cirkel alleen maar groter wordt.
Dit is maar één voorbeeld, zo zijn er legio.
Maar nu even naar jezelf, welk label heb je op jezelf geplakt, dit zijn misschien wel de meest gevaarlijke labels om te plakken, het houdt je in een manier van leven die vaak niet bij je past, die je tegenhoudt te leven zoals je graag zou willen, zonder al de beperkingen die je jezelf hebt opgelegd, want dat is wat labelen doet.
Als je alle labels weghaalt, en dat kun je doen om eens goed naar jezelf te kijken en dan te beslissen welk label er nog wel of niet bij je past, of om te ruimen of er een manier voor te vinden om er op een gezonde manier mee om te gaan.
Onzekerheid is ook een label, zolang je tegen jezelf blijft zeggen dat kan ik niet, dat weet ik niet of de ander zal het wel beter weten, plak je jezelf een label op van onzekerheid.
Je kunt alles wat je wilt, als je dat label weghaalt, geloof in je eigen waarheid, in je eigen kunnen. Als iets even niet lukt ben je niet meteen een mislukkeling, dan probeer je het op een andere manier, jouw manier en je zult zien dat het dan wel lukt, er zijn tenslotte vele wegen die naar Rome leiden, en jouw manier, dat is de enige manier die bij jou past.
Je bent sterker dan jezelf denkt, zonder label ben je vrij te zijn wie je wilt. We groeien allemaal, niemand staat stil, en wat je vandaag misschien denkt te zijn kan later helemaal anders zijn.
Ben niet hard voor jezelf, maar omarm jezelf, niet alleen je positieve kant maar ook je negatie kant, we hebben het allemaal, en is ook nodig om daar te komen waar we willen zijn, bij jezelf.
BEN LIEF VOOR JEZELF
Liefdevolle groet,
Dit
Box 47