Nieuws en reclame…

Nieuws en reclame...Liedjes in de top 40, radio luisteren ,televisie kijken ,nieuws en reclame…

Waar veel mensen niet bij stil staan is dat woorden en intenties kracht hebben zo ook bijvoorbeeld liedjes die je meezingt uit de top 40 ..

Vele gaan over de liefde vaak ook dus over liefde die mis is gegaan als je zo,n nummer erg mooi vind en je kan inleven in zo,n nummer is dat soms heel fijn maar besef ook dat als je in zo,n nummer zit en uit volle borst meezingt en het probeerd te voelen of daadwerkelijk voelt of dat het herkenbare emoties oproept die je opnieuw daardoor uitzendt .. Dat is dan ook iets is wat je uitzendt naar de kosmos .. De kosmos vangt je intenties op en vertaald het naar wat je wilt in het leven en geeft dat dan ook terug in bijvoorbeeld een relatie in het echte leven ….
Woorden hebben kracht, beelden hebben kracht, intenties hebben kracht veel meer dan men denkt vandaar dat de mensen die bijvoorbeeld rap luisteren met nare woorden en hoe vrouwen in die clips behandeld worden het ook allemaal als normaal gaan zien en in het echte leven dus ook steeds meer plaasvinden.

De reclames op de televisie werken ook op die manier het is een soort van hypnose als je het maar vaak genoeg ziet ga je steeds vaker aan het produkt denken en het zelfs eens uitproberen als je er niet bij stil staat maar! Heb je het daadwerkelijk nodig ? Had je er uit je eigen daarwerkelijk ooit intresse in gehad ?
Zo ook met de liedjes uit de top 40 je zingt ze vaak onbewust mee of je vind het leuk klinken en neuried mee met altijd bewust of onbewust een gevoel ..

Muziek is mooi maar besef vooral wat het met je doet en hoe daar mee om te gaan alles is energie ook dit …

Daarnaast geeft het de ruimte waar de nummers in afgespeeld worden ook een bepaalde sfeer zoals hardcore of deadmetal
die totaal een hele andere trilling heeft kwa gevoel dan bijvoorbeeld jazz .
Alles heeft een trilling .. Daarom groeien planten ook erg fijn bij bepaalde klassieke muziek ..

En dan de praat stukjes/programmas op de radio meestal gaan de rubrieken over de bekende nederlanders en wat er allemaal weer eens is misgegaan tussen bijvoorbeeld twee bekende nerderlanders die ruzie hebben op televisie bij een praatprogramma .. Of een bekende nederlander die dronken ergens tegen aan reed met de auto toch luister je vaak mee zonder er erg in te hebben dat het best een negatief iets is want je vormd een mening er over van bijvoorbeeld ja die persoon heeft gelijk …
Daarnaast veel op het nieuws over de politiek en wat er nu weer gebeurd is in een land waar ik nu niet woon en totaal niks aan kan doen laat staan er verantwoordelijk voor zijn .
Maar je neemt het toch mee want goed nieuws hoor ik toch maar weinig op het nieuws terwijl er eigenlijk net zo veel goed nieuws in de wereled is dan slecht .

Van goed nieuws krijg ik juist inspiratie leren we automatisch liever te zijn voor elkaar en voelen we ons toch wel gelukkiger ..
Vandaar dat er dus weinig goed nieuws is want dan heeft de reclame ook meer effect: Als u dit koopt bent u verstandig /Als u dat niet heeft nou zeg dan wordt het wel eens tijd/
U vind dit toch zeker ook wel beter ? Elk kind wordt gelukkig met …. Deze verzekering denkt met u mee … enz…

Terwijl het eigenlijk helemaal maar dan ook helelemaal niks met jouw zelf te maken heeft of met wat stukje dan ook in het leven . Dat is ook weer een energie die je meeneemt de rest van de dag in als je bijvoobeeld in de ochtend dat op de radio hoort terwijl de wekkerradio aanstaat en je ligt wakker te worden of bijvoorbeeld tijdens het ontbeidt.Of op de radio onderweg naar je werk .

Allemaal dingen om eens bij stil te staan van goh wat heb ik daadwerkelijk aan deze informatie ?
Voel ik mij hier eigenlijk wel lekker bij of is het een gewoonte dat je er naar luisterd, vind je het echt belangrijk om dit allemaal te weten ?
Terwijl als je iets positiefs had gehoord zoals een heerlijk muziekje of gewoon de stilte je anders plots misschien wel op een heel goed idee kwam.
Zoals kinderen die hun fantasie heerlijk de vrije loop laten veel meer vrolijk zijn als een volwassen een van de redenen waarom volwassen mensen
dat niet meer hebben is ook de gewoonte die dag weer naar de radio te luisteren en het nieuws willen horen .
De dag of gewoon een positief gevoel gevoel geven als men eens in de stilte zit bijvoorbeeld .

En zo blijft het circeltje rond gaan van humeur gevoel en een vorm van hynose ..
Wat men weer uitzendt naar de cosmos of het doet onbewust al veel dingen met het zelf beeld wat we allemaal van onszelf hebben .
Dit is al langer bekend maar nog lang niet bij vele terwijl dit juist het zelfbeeld wat men heeft zo kan bijinvloeden op dagelijks niveau ..

Vaak probeerd men zeer positief te zijn en van alles uit te zenden wat men verlangt er hard voor werken ook. En dan sluipt dit onbewust er doorheen waardoor al het andere die jij zelf bent wat je echt voelt en vind hierdoor erg belemmerd kan raken en dan toch vaak maar ook weer de bekende zin in het hoofd afspeeld van ; Nee dat is te mooi om waar te zijn .. Waardoor het inderdaad ook mis kan gaan …

liefs Catharina box 64