Optimaal leven

Optimaal levenOptimaal leven om het maximale er uit te halen. Op de een of andere manier vinden we het best lastig om optimaal te leven en zo het maximale er uit te halen. In ons zit iets wat wel dolgraag het zo zou willen, maar het komt er niet uit. We lopen ergens op vast en als we zover zijn, is het maar ongelooflijk moeilijk om dat te ontrafelen waarop we vastlopen. Er iets aan te doen, het achter ons te laten en wel het optimale uit het leven te halen.

De redenen zijn hiervoor wel aan te geven. Wat je meekrijgt in je jeugd vormt je. Heb je als voorbeeld gezien dat het leven niet leuk is, veel geklaag gehoord, neem je dat over. We conditioneren, we nemen over wat we zien, we gaan ons ook zo gedragen.

Daarnaast maken we als mens veel mee en alles wat we meemaken vormt ons ook. De een krijgt er een positieve boost van en breekt uit zijn schulp, de ander blijft hangen in het verleden en kan er zich maar heel moeilijk van losmaken.

Als we kijken naar de dierenwereld, hebben beesten het wat dat betreft een heel stuk makkelijker. De opvoeding van hun ouders is strikt, eenzelfde patroon, zorg goed voor jezelf en ik laat je los, ook al ben je misschien zelf nog wel niet zo slim om voor jezelf te zorgen. Dit gaat alles instinctief en zal nooit veranderen.

De mens daarentegen heeft een extra brein, het mensenbrein ook wel het talige brein genoemd. Dat mensenbrein is machtig prachtig, als de mens het op een juiste manier zou toepassen en zijn zoogdierenbrein niet zou verloochenen. Want zoals het in de dierenwereld toegaat, is het in feite in de mensenwereld hetzelfde. Kinderen komen, voeden we op en laten ze los. Maar ja, dat mensenbrein, dat is of een plus of een dikke min.

De mens is veel beter af dan een dier, het heeft immers een extra brein waar die veel meer mee kan. Maar het brein van de mens kan er ook voor zorgen dat we ons elke dag miserabel gaan voelen, dat we dingen uit het verleden gaan vasthouden, dat het zich zorgen maakt over de toekomst.

Als het mensenbrein hiervoor wordt gebruikt, leven we niet optimaal en halen we ook het maximale niet uit het leven. Dit wetende, en je wilt leven, wat zou je dan nu doen?

Het verleden lekker laten waar het hoort en niet meer van invloed laten zijn, de toekomst laten voor wat het is en nu gaan leven, Echt leven, want hoe je het wendt of keert, het moment dient zich echt voor iedereen aan en dan kun je spijt hebben als haren op je hoofd, maar dan is het echt te laat.

Zorg er dus voor dat je je mensenbrein in de hand hebt. Dat is met name de bosdoener waarom jij niet optimaal leeft en het maximale uit het leven haalt. Denk en doe als een dier, die kan niet denken aan het verleden en de toekomst. Die leeft!

Een dier kan ook onvoorwaardelijk zijn, de mens in feite niet. Ook hier zit ons brein ons weer in de weg. Dan gunnen we anderen niet alles, kunnen we jaloers zijn, ruzie maken, boos worden en dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat we onszelf zoveel te kort doen. Om deze redenen blijft de mens ook het liefst alles vasthouden en bij zich houden en op dezelfde plek.

Denk je dat een dier zich hier druk over maakt? Er was een vos met een gps trekker binnen een aantal maanden over de Noordpool naar Canada gegaan, een monsterlijke maar meesterlijke rit. Denk je dat die vos heeft gedacht, dit durf ik niet hoor, is dit wel slim, hoe ziet het er uit daar in Canada, kan ik daar wel overleven?

Zie je wat we doen als mens? Onszelf angstig maken en onszelf het leven ontnemen. Bel met een medium, een paragnost en waarom! Om een schop onder je kont te krijgen en jou in te laten zien dat je je leven niet leeft als je het maximale er niet uit haaltt en maar blijft vasthouden aan wat er was en bang bent voor wat er komt.

Medium Claris