Leer je brein te transformeren

Leer je brein te transformerenLeer je brein te transformeren en een depressie, sleur en overspannenheid te voorkomen. Waarom zou ik mijn brein willen transformeren, die vraag kun je jezelf nu inderdaad afvragen. De reden om je brein te transformeren is er dan ook alleen als je voelt dat je niet lekker in je vel zit, de dingen niet lopen zoals je het graag zou willen zien. Je niet blij bent met de dingen die je doet. Dat je voor jezelf de lat heel hoog legt en vast houdt aan zekerheden en je daar jezelf mee in de weg zit. Je werk je niet bevalt, relationeel het niet wilt lukken. Afstevent op overspannenheid, je leven een sleur is, je je alleen voelt.

De mens in de Westerse wereld is te veel gericht op een bepaald gedeelte van de hersenen, daar ligt de nadruk op. Dat gedeelte alleen te ontwikkelen, zorgt voor stress, en voor een depressie. We zullen andere gedeeltes van ons brein ook moeten leren aanspreken, voor onszelf om ons leven aangenaam te laten zijn. Om die reden, tijd om het brein te transformeren.

Je brein bestaat uit miljarden neuronen, die gebruikmaken van elektriciteit om met elkaar te kunnen communiceren. Dit geeft een bepaalde bewustzijnsstaat. Ook wel een hersengolf genoemd. Voorafgaand aan elke hersengolf vindt er tussen neuronen communicatie plaats. Dat zich uit in gedrag, emoties en gedragingen.

Hersengolven zijn verdeeld in 5 verschillende bandbreedtes, vergelijk het met de afstemming van een radio.
• Delta golven, de langzaamste hersengolven die in onze droomloze slaap voorkomen
• Theta golven, komen ook voort in onze slaap, maar kunnen er ook zijn als je in een zen modus bent
• Alfa golven, deze zijn er als je aan het dagdromen bent, of bewust aan het mediteren bent, de hersenen bevinden zich in een niet actieve toestand
• Beta golven, als we in een normale waaktoestand zijn en cognitieve handelingen uitoefenen, waarvoor concentratie, alertheid nodig is, we ons ergens op moeten focussen. Hier kunnen we het ontstaan van een depressie aan koppelen, de hersengolven kunnen sleurachtig geworden.
• Gamma golven, dan werken diverse hersengolven samen. Het is een hogere staat van bewuste waarneming

Om het heel simpel te maken, zie je dat met name de Beta golven worden gestimuleerd, en daar ook het grootste gevaar op de loer ligt. Als alleen deze hersengolven aandacht verkrijgen, raakt de rest op de achtergrond. Waardoor je overprikkelt kunt raken. De hersengolven worden sleurachtig, als de andere hersengolven ondergeschikt raken.

Het is de bedoeling dat alle hersengolven aan bod komen, en dat betekent je brein transformeren, wil je de sleur kwijtraken en een depressie voor zijn. Activeren van de alfa golven bijvoorbeeld, vaker dagdromen, vaker het brein in een niet actieve toestand zetten.

Als je dat kunt, blijf je creatief, voorkom je de sleur en ontstaan vanuit deze alfa hersengolven de balans in het leven, met gevolg dat de delta en de theta golven ook hun werk kunnen doen. Dit komt ten goede van je creativiteit.

Er zijn cliënten die bellen met een paragnost van Top-paragnosten en aangeven dat ze vastlopen. Niet blij meer zijn met onder andere hun werk. De sleur begint in te treden. De neiging van de mens is dan juist de beta golven nog meer te gaan activeren, met gevolg dat we helemaal niet spontaan nieuwe ideeën kunnen krijgen, daar hebben we immers de alfa golven voor nodig.

We zeggen wel eens, het universum leidt ons, we worden er wakker door. Antwoorden komen van boven. Welnu, de antwoorden komen als jij er voor zorgt regelmatig te dagdromen en het brein in een niet actieve toestand staat.

Medium Clarisa