In alles een doemscenario zien

In alles een doemscenario zienIn alles een doemscenario zien. Negatief denken, roept negativiteit op. Dat lijkt gek, maar waar we aan denken, trekken we blijkbaar naar ons toe. Terwijl we dat nou juist niet willen. Ons denken staat in een stand van, ik wil dit niet, ik wil niet dat mij dat gaat overkomen, of zie je wel dat het mij niet lukt, daarmee roepen we schijnbaar op onszelf iets af.

De gedachten hebben ogenschijnlijk invloed op datgene wat in ons leven staat te gebeuren. We trekken het ongeluk naar ons toe en daarna zeggen we, zie je wel, ik wist het wel dat dit een slechte dag zou worden. Toen ik vanochtend opstond toen voelde ik het al.

Je roept de slechte dag op je af en hoe komt dat! Je onderbewuste, waardoor we worden geleid, past zijn acties er op aan. Je geeft aan je onderbewuste een seintje af, maak er vandaag maar een doemdag van.

Als dit zo werkt, kunnen we het ook andersom laten werken. Wel zo prettig om te weten. Een doemscenario is dus niet de realiteit, zoals we al snel denken. Het is onze manier zoals we denken, die er voor zorgt dat we te maken krijgen met een doemscenario. Onze gedachten staan in een negatie stand en daarmee trekken we negativiteit aan. Ons onderbewuste gaat er op anticiperen. Overigens, de dag zelf was niets mis mee, de manier waarop jij er naar hebt gekeken, dat geeft het doemscenario. Je instelling staat verkeerd afgesteld.

Negatieve gedachten, als we daarmee inderdaad doemscenario’s aantrekken, omdat we verkeerd staan ingesteld, dan is het toch veel slimmer om niet meer in negativiteit te denken. Waarom doen we dat als mens zo vaak. Het is de angst voor het leven, de angst voor het nieuwe, bang dat het inderdaad zo is. Bang dat ons inderdaad iets kan overkomen. De hersenen hebben de neiging naar het negatieve te neigen.

We zullen dus elke dag er voor moeten waken, dat onze hersenen ons op een negatieve manier de baas worden. Elke dag er alert op zijn dat we ze in de juiste stand zetten. Als we bang zijn dat ons iets naars kan overkomen, ben je ongemerkt constant op je hoede. Daarvoor zijn processen in je lijf aan de gang, waardoor je de concentratie mist. Zo let je als vanzelf meer op de dingen die mis gaan en ga je voorbij aan de dingen die goed gaan.

We zoeken dus met onze negatieve gedachten meer de negativiteit op. Al is er die hele dag niets vervelends gebeurd jij hebt het wel als zodanig ervaren. De sleutel tot verandering om van je doemscenario’s af te komen, ligt dus in jezelf.

Anders gaan denken en doen. Niet meer denken in negativiteit, in positiviteit. Want als je positief kijkt, lijken de dingen ineens ook positief. En heb je aan het einde van een dag, ineens een veel beter gevoel. Net of alles gelukt is, voor de wind is gegaan.

Het is dus best moeilijk om onze eigenwijze hersenen in bedwang te houden. Zeker als ze de neiging hebben, als je ze de vrije hand geeft, meer het negatieve te willen zien, dan het positieve. Gelukkig is de mens bij machte dit te sturen.

Dat kan een tijdje nodig hebben, maar je komt er, want je maakt een positieve gewoonte van en als je die gewoonte eenmaal te pakken hebt, zul je zien dat jouw hersenen minder zullen gaan neigen naar het negatieve. Samen met een medium of paragnost hieraan werken, dat je als een soort van stok achter de deur, jezelf dwingt, je brein een andere kant op te sturen. Het heeft absoluut effect, en zeker als een medium of paragnost je hierbij ondersteunt.

Medium Clarisa