Paragnosten en Spirituele hulplijnen

Paragnosten en Spirituele hulplijnenParagnosten en Spirituele hulplijnen. Paragnosten kun je bellen op zogeheten spirituele hulplijnen. Zij kunnen je begeleiden in het bovennatuurlijke maar ook antwoord geven op je paranormale vragen. Mediums hebben naast deze eigenschappen ook nog de gave om met entiteiten, overledenen te kunnen communiceren.

Paragnosten is iets dat op verschillende vlakken kan geschieden. Dat betekent dan ook dat elke paragnost zijn of haar eigen werkwijze heeft. De een doet het zus, de ander zo. Er is hierin geen concrete werkwijze, het is zoals het ingegeven wordt door het bovennatuurlijke rijk. Hoe meer een paragnost uit de dualiteit gekomen is hoe meer licht hij of zij zal kunnen ontvangen en verdragen doch zegt dit niets over de interpretatie. Iemand kan zeer correct informatie ontvangen maar door het anders te interpreteren toch volkomen de plank misslaan. Het is daarom van belang dat de informatie wordt weergegeven zoals door de paranormale wereld aangeduid.

Wie een paragnost wil raadplegen doet er goed aan eerst te bekijken welke gaven de paragnost in kwestie eigen is, en de werkwijze van de paragnost. Elke paragnost heeft naast zijn eigen paranormale gaven soms ook instrumenten die hij of zij gebruikt. Zo is het heel goed mogelijk dat een paragnost een kaartenset, orakel, runen of edelsteen gebruikt zoals bijvoorbeeld een glazenbol.

Weer anderen paragnosten gebruiken traditionelere middelen zoals koffiedik kijken. Dit zie je bijvoorbeeld nog wel eens bij zigeuners en Roma groeperingen. Welk instrument men gebruikt zegt totaal niets over de kwaliteit van een consult. Dit heeft te maken met een aantal zaken. Namelijk, het vertrouwelijke karakter van een consult. Stelt men zich open. Maar ook de activiteit in de omgeving van de beller en degene die het consult verzorgt. Ook mobiele telefoons en televisie zijn storende instrumenten. Ook is het zo dat de paranormale wereld alleen de informatie geeft die op dat moment bij je past, het is afgestemd op je ontwikkeling. Het zal niet zo snel gebeuren dat iemand iets ontvangt dat ver boven zijn of haar pet gaat.

Waarschuwing: Wanneer je een consult wilt afnemen wees je bewust van je vraag en aan wie je hem wilt stellen. Ga fris het gesprek in, zorg voor frisse lucht, ontspannen sfeer, fijn zittende kleding en een rustige ongeving. Houd een glas water bij de hand en een tissue. Een notitieblok en pen en probeer wat dingen te noteren. Na het gesprek kun je een blokje rond gaan en wat water drinken of douchen al naar gelang de behoefte is. Het is onverstandig om meerdere consulenten te bellen over de zelfde vraag. Meestal schept dit verwarring. Ook de bovennatuurlijke wereld zal reageren op de verwarring omdat het  niet weet welk signaal te volgen zodat alles door elkaar heen gaat lopen. Dit is niet aan te bevelen. Wanneer je vragen hebt blijf ze dan stellen tot je een helder antwoord hebt gekregen en als je iets niet bevalt zeg het dan op een respectvolle manier. In het geval dat een gesprek niet loopt zoals je dat gehoopt of verwacht had geef dit dan aan zodat de betreffende consulent wellicht een reactie kan geven waarom het zo verloopt. Niet altijd is de waarheid leuk maar iets anders dan de waarheid willen wij niet doorgeven.