Roepende in de woestijn

Roepende in de woestijn, Zijn we niet allen roepende in de woestijn? De woestijn van het leven die ons zoveel tegenstellingen laat zien . Die ons zoveel verwarring kan brengen en die ons van het een op het andere moment totaal de grond onder onze voeten kan laten weg slaan.
We roepen wat af naar onszelf en over onszelf maar ook over anderen. De kritische maar oh zo liefdevolle spirituele leraar die ons laat zien hoe het dan wel moet, en de vriend/vriendin die al een stuk verder is dan jij ‘’pardon’’?, die zijn/haar ervaring op jou loslaat en je zodoende een kleine brainwash geeft. Wees daar alert op.
De bladen die volstaan met spirituele vernieuwingen die ook gezien mogen worden vanuit de nieuwe tijd. Is er dan een nieuwe tijd? We gaan zeker een verandering in en dat voelen/weten we ook wel met zijn allen. Er is zoveel gaande op de aarde en in de aarde dat het onmogelijk is dit niet te ervaren. Dit is voelbaar en velen hebben het gehad met het huidige leven.
Maar we blijven roepen naar elkaar en dat vanuit de oude zienswijze. Dit kan niet meer werken in de tijd van verandering, en dit is merkbaar. Vandaar dat er veel onrust is onder de mens omdat het oude niet meer werkt maar we er ook niet zo eenvoudig van los kunnen komen. Hoe kunnen we die verandering dan inluiden?
We beginnen best bij onszelf. Omdat we nu eenmaal zelf aan het roer staan en anderen wel over onze schouder mee mogen laten kijken, maar laat niemand jouw roer overnemen dat werkt niet. We kunnen beginnen met alle oude gedachten die niet meer werken ,waarmee we nu niet meer verder mee komen, en de oude patronen die we al ons hele leven met onszelf meedragen overboord te gooien. Eenvoudig?, Nee zeker niet, maar met wat goede wil en zeker de juiste intentie gaat dat zeker wel lukken.
Als je wil veranderen, oftewel de verbeterde versie van jezelf wil worden dan zul je daar zeker ook aan mogen werken dit gaat niet vanzelf. Daar moet je moeite voor doen en dat dit niet altijd meevalt dan kan iemand ontkennen.
De aandacht terug naar jezelf verplaatsen en erachter komen dat nu eenmaal alles begint bij jezelf is de eerste vereiste. Verantwoording nemen voor je eigen leven is een goede tweede en dicht bij jezelf blijven en jezelf door niets of niemand laten ontkrachten is een goede derde.
Ook hier is bewustzijn een graadmeter voor de plek waar je wilt gaan staan in je leven. Kijk maar, voel maar , en laat alles nu eens van je schouders afvallen door die enorme controle los te laten die je jouw hele leven al bij je draagt.
Controle over de dingen in je leven over je partner, vrienden, familie en noem het maar op. Het put je eenvoudig weg uit. En ook al ben je een helper en of een dienstbaar persoon, leer vooral om aandacht niet te veel naar buiten te richten maar het dicht bij jezelf te houden.
Door je bewust te worden en te realiseren dat je de verandering kunt zijn die je zelf in de buitenwereld wil zien, hoef je niet meer te roepen maar kun je ten alle tijden op jezelf vertrouwen. Vanuit een nieuw bewustzijn en vanuit het besef dat alleen jij jezelf kan veranderen. Anderen kunnen slechts bijdragen in je proces. Maar weet dat ook de ander nog een leerling is en laat niemand ooit boven je staan. Niemand is meer hoger of belangrijker dan jij. We kunnen elkaar ondersteunen en zodoende een bijdrage leveren aan het pad wat we bewandelen.
Maar we blijven allemaal als een roepende in de woestijn, omdat we nog steeds niet weten hoe het werkelijk werkt.
Wat kunnen we dan doen? Maak contact met je hoger zelf, praat met je ziel, leer te communiceren met je innerlijk licht en dit contact zal je uiteindelijk alle tools geven die je nodig hebt in je leven. Oefening baart kunst zegt het spreekwoord.
Vertrouwen geeft rust en de liefde voor jezelf geeft je de kracht die je nodig hebt.
Kom je er zelf niet uit en heb je nog wat tools nodig om je bewustzijn verder te verdiepen dan kun je mij of de collega’s van de lijnen contacteren.
Hartegroet,
Lis