Stop nooit met je te ontwikkelen

Stop nooit met je te ontwikkelenStop nooit met je te ontwikkelen. Rond ons 25ste worden we schijnbaar minder leergierig, net alsof we tegen onszelf zeggen, nu is het genoeg. Tijd voor andere dingen en toch we stoppen nooit met leren. Hebben we rond de leeftijd van 25 jaar heel veel kennis en ervaring opgedaan, die we in de praktijk gaan brengen. Zijn we bij lange na niet uitgeleerd, dat is wel wat we vaak denken. We denken namelijk bij leren aan naar school gaan, het voortgezet onderwijs of de universiteit.

De studie zit er op en we gaan aan de slag ons leven vorm te geven, waarbij een baan, een partner en een gezin hoort. We kijken uit naar een eigen huis en we willen ook graag wel wat geld voor achter de hand. Dit alles bij elkaar zien we, na de studie als een soort van bevrijding. We zijn klaar voor het echte leven en laat het maar komen. Ik ben uitgeleerd.

En dan, dan is dat echte leven daar en hebben we de liefde van ons leven, maar gaan we nat. We hebben geen idee dat een relatie ook bouwen betekent en Bouwen is ontwikkelen. We zien alles in een grote bubble die roze is. Waar we zo ons eigen plaatje al bij hebben ingevuld en de scneario”s zijn in gedachten zeer positief. Eigenlijk begint het echte ontwikelen nu pas. We staan immers nu echt in het leven.

We zullen aan de slag moeten met persoonlijke groei, met spirituele groei, alleen moet dat! Is dat een noodzaak! Vaak realiseren we ons dat pas op het moment dat er ons iets overkomt, waar we zelf maar heel moeilijk mee om kunnen gaan. Dat we niet kunnen oplossen en handelen. Dat het scenario zoals we het voor ogen hadden, er helemaal niet is, we hebben vergeten ons te ontwikkelen. Dan zijn er gelukkig altijd spirituele hulplijnen met kanjers van mediums en paragnosten als TOP-Paragnosten waar je heel goed bij terecht kunt, als je vastloopt in het echte leven.

Dat deze top mediums en top paragnosten je niet alleen kunnen voorzien van toekomstvoorspellende antwoorden, maar ook van inzichten, en je kunnen bijstaan bij je persoonlijke groei, is heel mooi meegenomen.

Want al denken we zelf dat we zijn uitgeleerd, we zijn het nooit. Het leven vraagt veel van ons, ruimdenkend zijn, flexibiliteit, bijsturen, bewust leven, geluk durven vasthouden, keuzes kunnen maken. Ga er maar aanstaan, dat heb je in die eerste 25 jaar echt niet allemaal onder de knieƫn. Dus ontwikkelen en niet pas als het leven in elkaar stort voor jouw gevoel.

Dat je dan een keer vastloopt, het zelf niet meer weet, overmand wordt door verdriet, dat mag er zijn. Maar zie die momenten wel als momenten van persoonlijke groei en laat je bijstaan door mediums en paragnosten, die vaak ook werkzaam zijn als coach en counselor.

Laat die momenten je niet klein maken, maar juist laten groeien. Want doe je er niets mee, overkomt het je weer. Net zo lang, totdat jij besluit, nu is de maat vol, nu is het tijd voor verandering. Maar dan heb je al trauma’s bij wijze van spreken opgelopen.

Vaak heb je dan al een zware periode van tegenslagen achter de rug en sta je met je rug tegen de muur. Je moet dan wel. Is het dan niet beter er van te voren van doordrongen te zijn dat je er voor zorgt de tegenslagen in het leven voor te zijn en regelmatig al een gesprek aangaat met een top medium of top paragnost. Dan blijf jij in je kracht staan, ontneemt niemand jou de macht en zul je zien, je leven gaat steeds meer voor de wind. Want je ontwikkelt je mee met het leven.

Wachten totdat het kalf verdronken is, dat doen de meesten. Wees dit voor en start nu, ook al gaat alles op rolletjes met persoonlijk te groeien. Op jouw tijd, op jouw moment, wanneer het jou uitkomt, kies je voor een regelmatig terugkerend gesprek.

Breng er wel regelmaat in, vind een medium of paragnost waar jij je goed bij voelt. Zie deze als een persoonlijke coach die je helpt jouw leven de juiste vorm te blijven geven, zodat jij je mee blijft ontwikkelen.

Medium Clarisa