Ontwikkel jezelf

Ontwikkel jezelfOntwikkel jezelf tot je prachtige zelf. Leren houdt niet op na de schoolbanken, dan komen we vaak pas in het echte leren, de persoonlijke groei naar bewustzijn terecht. Er staan er maar weinig heel bewust bij stil, dat elke dag zich mooie leermomenten voordoen. Waardoor je je kunt ontwikkelen naar je prachtige zelf.

Pas als narigheid om de hoek komt kijken, we letterlijk met onze neus op de feiten worden gedrukt, zijn we vaak pas bereid ergens mee aan de slag te gaan. Maar voordat we dat doorhebben, zijn we eerst in paniek, in de stress, in de angst en weken verder, voordat we inzien dat we er ook van leren, van wat we meemaken.

Beter is narigheid voor te zijn. De narigheid kun je namelijk al voor een heel groot gedeelte voorkomen in je leven, door je persoonlijk te ontwikkelen en als het een normale dagelijkse bezigheid te zien.

Je spreekt met een collega op het werk en je voelt daar een bepaalde irritatie bij. Mooi leermoment, om bij jezelf naar binnen te keren en af te vragen, wat irriteert mij. Waarom voel ik mij na dit gesprek zo. Reflecteren in plaats van in de emotie te blijven hangen.

Hetzelfde geldt voor de verbinding met familie, met je ouders, met je partner. Ook met je kinderen, daar kunnen wij als volwassen mensen ook heel veel van leren. Ze zijn nog onbevreesd en onbevangen, niets vastgeroest in overtuigingen en patronen. Met hun woorden kunnen ze ons diep raken.

Jezelf ontwikkelen elke dag weer, is jezelf ook tijd geven. Jezelf belangrijk leren gaan vinden en hoe kun je dat beter doen dan op een vast tijdstip een bel of chatmoment inlassen met een medium of paragnost van een goede spirituele hulplijn die Top-Paragnosten is.

Elk mens heeft zijn kwaliteiten, maar elk mens heeft ook zijn valkuilen. Het zijn die laatste die je voor jezelf zichtbaar moet maken en ze te willen zien en te willen veranderen. Als je last hebt van ongeduld, is dat een valkuil. Dat je leert om jezelf in tijden van ongeduld op een bepaalde manier op te stellen, heb je een valkuil overwonnen.

Vind je van jezelf dat je nogal direct bent, vind je dat eerst helemaal niet erg, maar merken anderen het op. Dan kan dat een leermoment zijn. Maak dit bespreekbaar met een medium of paragnost en luister hoe je toch hetzelfde kunt bereiken, alleen op een andere manier.

De valkuilen die we als mens hebben, kunnen aan de andere kant ook positieve eigenschappen zijn. We kunnen ze alleen niet inzetten op dezelfde wijze bij iedereen. Dit kun je aanvoelen. Waar je bij de een alles zo kunt zeggen en doen, heeft de ander een iets rustiger aanpak nodig. Dit kun je leren door mensen aan te leren voelen.

Je verandert jezelf dan niet, je houdt rekening met een ander. Dat verwarren we nog al eens met elkaar. Dan kunnen we roepen. Je neemt me maar zoals ik ben hoor. Dat is heel goed, alleen rekening houden met elkaar hoort ook bij het leven.

Ben je een nogal zorgzaam type, is je valkuil al snel dat anderen je betuttelend vinden overkomen. Ze kunnen om die reden het contact gaan mijden, waar jij niets van snapt. Het leermoment hierin is niet wegduiken, maar de vraag te durven stellen waar het aan schort. Als de ander jou een eerlijk antwoord geeft, kun jij aan de slag minder betuttelend te zijn. Wel zo fijn, scheelt een hoop problemen op je nek mee te dragen.

Zoek ze gewoon eens op de mediums en paragnosten van Top-Paragnosten, ze zijn er voor je om samen met jou je persoonlijk te ontwikkelen en het als een gewoonte te gaan zien. Geeft ruimte in je hoofd, minder negatieve emoties. En je wordt steeds meer je prachtige zelf.

Medium Clarisa
Top Paragnosten