Toekomst

ToekomstEngelen zeggen niet dat je toekomst vaststaat, ook al incarneer je met je eigen unieke levensplan. De toekomst, waarvan velen de uitkomst willen weten, wordt op aarde zelf gecreëerd op basis van ieders socialisatieproces. En dat proces start al meteen na de geboorte. Of zelfs ervoor. Gedachtenpatronen die voornamelijk gebaseerd zijn op doemscenario’s creëren een mindere toekomst. En gedachtenpatronen die overwegend op een positieve manier neergezet worden, creëren een fijne toekomst.
Onderzoek zelf eens hoe je over relaties denkt, over mannen, over vrouwen, over werk, over financiën enzovoort.
Doordat angst een heel grote stressbron is in het leven, moeten we ons bewust worden dat angst ingevoegd is. Dit is niet onze ware natuur.
Op dit moment gaan we allen door grote veranderingen, en die veranderingen hebben in eerste instantie te maken met alle diepe lagen die we tot op heden behoorlijk goed wisten te beheersen.
We kunnen niet anders dan onze innerlijke wereld te onderzoeken en daaruit volgend de verantwoordelijkheid te nemen voor heel wat levensaspecten die ons belemmeren van binnenuit gelukkig te zijn. Met onszelf.
De engelen willen niet dat we onszelf naar beneden halen, onszelf verwijten maken, elkaar beschuldigen. Want iedereen heeft zijn eigen pijnstukken en die projecteren we zeker in deze tijd gigantisch naar elkaar toe.
Door je denken te veranderen, verandert je houding en kan je zelf stralen van binnenuit.
Je neemt jezelf niets meer kwalijk, noch de ander en laat elkaar Zijn in eigen kleur.
Onderzoek je verwachtingen die jijzelf hebt opgebouwd en welke diepere lagen hiermee verbonden zijn.
Het huiswerk dat we allen mogen doen is om de balans op te maken en onze koers te veranderen op basis van wat onszelf uit onze liefdeskracht catapulteert.
De liefde die we verlangen zullen we best eerst in onszelf moeten vinden. We hoeven geen partner in ons leven te hebben om liefde te ervaren. Liefde van een partner krijgen of liefde aan een partner geven vanuit wederzijdse onvoorwaardelijke liefde is de liefde waarnaar iedereen verlangt.
Wat ik ervaar en opmerk is dat we nu pas aan het leren zijn om eerst onvoorwaardelijk van onszelf te houden en de bevestiging niet buiten onszelf te blijven halen.
Dit leidt tot diepe teleurstelling, want niemand kan ons beloven hoelang een relatie in stand houdt en ook hier is de angst om in de steek te worden gelaten heel traumatisch.
Ik las enkele jaren geleden het compacte boekje van Osho: ‘Allereerst Zijn en dan verliefd zijn’. En dit gaat over eerst verliefd zijn op jezelf. Oh oh, is dat een narcistische uitspraak?
Zeker niet. Dat is wat we geleerd hebben. Bemin eerst de ander en daarna jezelf. Geloof me, dat is pure indoctrinatie om ons uit onze liefdeskracht te houden.
Het lijkt een daad van liefde te zijn, maar het is de ergste vorm van zelfmishandeling en zelfontkenning.