TOEVAL en SYNCHRONICITEIT

TOEVAL en SYNCHRONICITEITHet leven lijkt wel vol ” toevalligheden ” te bestaan.
Herken je het…je ontmoet iemand die je aan een fijne job helpt…en je zegt: ” Wat een toeval dat ik die persoon heb ontmoet, dank zij hem/ haar krijg ik zomaar een job aangeboden waar ik al jaren slechts kon van dromen “.

Je hebt gedroomd over iemand en dezelfde dag of de dag nadien, loop je die tegen het lijf.
” Wat gek dit, dat is nu toch wel een toeval zeg dat ik hem/ haar gezien heb…en het gaat niet zo goed met hem/ haar “.

Herken je dit: je gedachten gaan naar iemand en je denkt bij jezelf ” Hoe zou het met hem/ haar gaan, ik ga morgen toch eens bellen…en joep, daar gaat de telefoon…en ja hoor…daar heb je hem/ haar aan de foon”. ” Hé, wat gek toch, toevallig zat ik net aan je te denken, en ging je morgen bellen, je bent me voor…telepathie zeker?
“Ach nee, dat is puur toeval”.

Toevalligheden die ons allemaal regelmatig te lijken overkomen…ondertussen zijn die toevalligheden al langer gedocumenteerd door wetenschappers als Carl Jung; hij omschreef deze schijnbare toevalligheden ” synchroniciteit “. Jung geloofde op grond van eigen ervaringen en die van zijn cliënten dat er in het universum een kracht, een geordend principe werkzaam is, die ons naar een bepaalde bestemming leidt.
Sommigen noemen dit God, Junge geloofde dat die kracht in ieders leven aanwezig is en dat we er slechts op bedacht hoeven te zijn, ons moeten openstellen.

En nu, wat schiet je nou met die informatie verder op….? Hoe is dit fenomeen te verklaren?
Hoe vinden die “synchrone ” gebeurtenissen plaats?
Wat ik nu even eenvoudig ga uitleggen, zal je zo meteen begrijpen ( al zijn er nog zoveel dingen die we nog niet ” weten “). Het kwartje zal vallen…en het woord toeval zal je steeds minder en minder laten vallen..omdat je dan ” weet “.

Vaak beginnen die synchrone gebeurtenissen met een intuïtief gevoel, of een gedachte of een idee dat je ergens naartoe wordt geleid, of dat je iets moet ondernemen…je weet alleen niet ” waarom “.
Stel nu dat je op een dag naar je werk ineens het idee krijgt om even bij je moeder langs te gaan.
Je ratio kan zo een gedachte van de hand wijzen en zeggen dat het later wel kan en dat je beter snel naar je werk kan gaan. Je besluit toch om even naar je moeder te gaan en wat een geluk…je moeder heeft net de arts gebeld omdat ze zich heel ziek voelt en niemand lastig wou vallen!
Wat een toeval…..Is dat zo?
De meeste synchrone gebeurtenissen doen zich in deze vorm voor.

Eerst hebben we een intuïtief gevoel en als we er dan gevolg aan geven, maken we een synchrone gebeurtenis mee waar ons leven op vooruit gaat of die ons een andere richting doen inslaan.
Om die reden is ook verstandig om naast je ratio en je verstand ook je intuïtie te gebruiken wanneer je beslissingen neemt, op welk vlak dan ook!

Wellicht schieten nu allerlei voorbeelden door je hoofd, niet? Denk je als het ware aan al die zogenaamde ” toevalligheden ” en por je misschien je nog ongelovige partner met een vette glimlach in de zij en zeg je: ” zie je wel, toeval bestaat niet, ik ben niet gek…zie je wel “.

Wie zijn intuïtie volgt zal vaker versteld staan over de resultaten en hoewel het nog steeds een mysterie is en hoe je aan dit soort richtinggevende gedachten komt, ze zullen eenvoudigweg meer en meer toenemen door meer aandacht te geven aan je innerlijke neigingen en je beelden van de toe-komst.

Scherp blijven, je aandacht levendig houden bij alles wat je denkt, helpt.
Je intuïtie omvat gedachten die je niet bewust denkt; het gebeurt simpelweg, het schiet je in zekere zin te binnen, het heeft bijna altijd betrekking op iets wat je moet doen of zeggen en voelt aan als een spontane gedachte die “uit het niets ” komt.
Je intuïtie kan je laten uitkijken naar een andere werkgever met fijne collega’s…kan ervoor zorgen dat je eindelijk die cursus of workshop volgt die je stimuleert spiritueel verder te groeien…kan ervoor zorgen dat je iemands bedrog of leugens kan achterhalen: allemaal toevallig…? Ondertussen ben je mee, of zit je helder nuchter denken je nu eventjes te triggeren? Laat het allemaal nog maar even toe, niets aan de hand, alleen: ik weet zeker dat je gaat nadenken over die schijnbare toevalligheden.

Als je goed oplet gaan intuïtieve gedachten altijd over de wezenlijke vragen die je over je leven hebt.
Wanneer je zorgt voor een stevige band met het gewijde en goed blijft observeren, ga je je leven zien als een verhaal dat zich ont-rolt.
En vanuit dit perspectief kan je bepaalde kwesties onderscheiden die in je leven een belangrijke rol spelen.

En nu…hoe kan jij je voordeel doen met al die schijnbare toevalligheden….met wat je nu weet?
Als je openstaat voor de toevalligheden van het leven, kan dat je bijzondere kansen bieden.
Het is alleen niet voldoende om alleen maar gevolg te geven aan je intuïtief en mysterieuze toevalligheden te herkennen.
Het is ook belangrijk om gevolg te geven aan je ingevingen! Uitzoeken wat de boodschap is.

Synchrone gebeurtenissen zijn niet altijd onmiddellijk te verklaren, maar ze wijzen je wel op een achterliggende reden, die je dan vaak op een later tijdstip begrijpt. Een toevallige ontmoeting….iemand die je op verschillende plaatsen tegen het lijf loopt, reclameborden met een boodschap…met andere woorden: ons leven zit boordevol synchroniciteit en aangezien we nu in het Intuïtietijdperk beland zijn, neemt ieders helder en intuïtief aanvoelen toe.