Veel mensen duwen allerlei emoties weg

emoties wegVeel mensen duwen allerlei emoties weg, zodat ze er niet meer over hoeven na te denken.
Maar zulke emoties beginnen dan te spoken in onze ziel: ze worden voelbaar als onrust en angst.
Die gevoelens worden dus veroorzaakt door achterstallig huiswerk’ want zo noemen we dat.

Als angst en onrust hevig worden, is er maar één oplossing: de weggestopte emoties alsnog onder ogen te zien en te verwerken. We worden op alle mogelijke manieren getriggerd net zo lang tot we de oorzaak aanpakken.
Maar hoe doe je dat dan:

1 Stoppen met vechten
Zonder dat we het vaak in de gaten hebben, ons niet bewust zijn vechten we tegen vervelende gedachtes en gevoelens door onze focus op iets anders te leggen, de schuld bij iemand anders te leggen, je jeugd, relaties etc.

2 Accepteren dat is geweest wat is geweest, te kijken welke les ervoor jezelf inzit, wat je nog wel en niet meer wilt en wat jij eraan kunt doen om dit te draaien. Het verleden kunnen we niet uitgummen maar we kunnen het wel een plekje geven zodat er niet langer een lading op ligt waar we last van hebben of die ons nog langer kan beïnvloeden in hoe we nu in het leven staan. Wat is je houding ten opzichte van anderen, hoe vaak verdedig je jezelf of leg verantwoording af waarom je dingen doet zoals je ze doet. Heb je het nog nodig of wat levert het je op.

Het heeft er dus alles mee te maken hoe jij in het leven staat maar nog belangrijker hoe jij naar jezelf kijkt.
Jij bent de enige die dit kan veranderen, door jezelf te accepteren dat je bent zoals je bent, met al je positieve en negatieve kanten, die hebben we allemaal dus

Dit vraagt tijd, je mag niet van jezelf verwachten dat je alles in een week hebt opgelost, het is een proces dat geleefd mag worden, als je sneller wilt ga je een stap terug, omdat elke stap in het proces doorleefd moet worden om uiteindelijk de vrijheid te kunnen voelen van alleen maar te hoeven ZIJN. Verwacht niet dat het altijd makkelijk zal gaan of dat je je alleen maar beter en beter zult voelen, er zullen dagen zijn dat je het allemaal even niet meer weet, dat zijn groeistuipen, accepteer dat het er is, niet vechten dus.

Als je kunt accepteren dat er mindere dagen zullen zijn en je eraan kunt overgeven zul je merken dat het sneller over is omdat juist dan de inzichten sneller komen. Niemand voelt zich 24/7 alleen maar positief, dus pas op dat je de lat niet te hoog legt voor jezelf.
Het is dus meer dan de moeite waard om dit proces in te stappen met uiteindelijke doel, bevrijd te zijn van negatieve invloeden uit je verleden, weer te vertrouwen op je eigen waarheid zonder invloed van wie dan ook. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en iedereen reageert vanuit zijn eigen visie, dus wat iemand ook zegt of hoe iemand reageert hoeft niet altijd jou waarheid te zijn, doe een stapje terug en kijk hoe jou waarheid er ten opzichte van jezelf eruit ziet.

Ben lief voor jezelf

Dit box 47, Topparragnosten