Verbinden met je tweede stel hersens

Verbinden met je tweede stel hersensIn verbinding blijven met je dierbaren, kan soms lastig zijn. We zijn ons niet goed bewust dat we vaak zelf hieraan een bijdrage leveren. Als we gehaast zijn, te veel op ons bordje hebben liggen, kunnen we boos op een ander zijn vraag of opmerking reageren. Die reactie lokt ook weer een boze reactie uit en de verbinding met de ander verandert in een koude energie.

In de tegenwoordige tijd, waar veel prikkels zijn, kunnen we snel de verbinding met onszelf kwijtraken. Het leven vraagt veel van ons. Zeker als er kinderen zijn, daarnaast druk zijn met onze carrière, vliegen we van hot naar her en is communicatie vaak vluchtig en een ondergeschoven kindje. We kunnen dan al snel iets er uit floepen, omdat we met ons hoofd elders zijn en datgene wat we even snel roepen, kan de ander in negatieve zin raken. Een conflict is geboren.

Als iemand iets tegen je zegt en het raakt je en je daar niets mee doet, worden onbewust negatieve emoties vastgezet in het lijf en brein. Het vastzetten van deze negatieve emoties geven op hun beurt weer irritaties, boosheid, en frustraties. De gevolgen van het niet uiten van wat je voelt, worden flink onderschat. We zijn ons hier vaak niet eens van bewust, want, als het moment daar is en we niets meer horen van die ander, begrijpen we niet waarom dit ons overkomt. We hebben in onze eigen ogen, immers niets verkeerd gedaan. We doen nog een lijmpoging, schuchter, angstig, we willen de ander immers niet kwijt, maar helaas, de ander staat er niet voor open en wat eerst iets moois was, wat zou kunnen blijven voor de eeuwigheid is weg, zonder dat we weten waarom.

Vaak kan één enkel zinnetje een ander al raken. Het is niet jouw bedoeling de ander te willen raken, het is ook niet de bedoeling van jou, die ander te willen raken, maar het gebeurt wel. Hoe kan dat nou toch!
Naarmate we ouder worden, hebben we meer mee gemaakt en al onze ervaringen, positief of negatief, kunnen door één enkel zinnetje worden aangeraakt, met de bijbehorende emoties. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel meningen, maar ook zoveel gevoelens. Datgene wat we daadwerkelijk voelen, voelen we wel. We doen er alleen vaak niets mee. Er is niemand die ons heeft verteld, hoe belangrijk het uiten van ons gevoel is. We vinden het ook eng om de ander te zeggen dat datgene wat die zegt, ons raakt.

Het is het voelen wat ons verbind met onszelf en anderen. Als we met datgene wat we voelen, niets doen, is een logisch gevolg dat conflicten worden geboren. We zijn immers niet verbonden met onszelf, dus ook niet met de ander. Verbonden blijven met jezelf, kan alleen als je leeft vanuit je gevoel. En dat is niet dat je voelt dat je van de ander houdt, of de ander mist. Voelen wat je voelt, is iets anders.

Het is jouw tweede stel hersens, die jou alles vertelt. Die jou vertelt hoe of je je voelt. Op basis van dat gevoel, kun je je leven inrichten. Het vertelt je letterlijk of je op de juiste plek zit, qua relatie, qua werk. Het vertelt je of je vermoeid bent en tijd is voor ontspanning. Het vertelt je of je datgene wat je doet, energie geeft of juist niet. Je tweede stel hersens zitten in je je buik. Het is jouw buik waar je mee communiceert en voelt, niet met je hoofd.

Wat wordt ons geleerd? Je verstand te gebruiken. Daar is niets mis mee. Maar ons andere verstand gebruiken, daar is helaas geen vak voor op school en verdwijnt op de achtergrond. Wil jij je staande houden, betekent het, te gaan leren luisteren naar je tweede stel hersens. Deze nooit meer te gaan negeren. Door er naar te leren luisteren, weet je precies wat jij moet doen. Durf je anderen aan te gaan geven als iets niet goed voelt. Neem je als vanzelf je ruimte in. Waardoor je als vanzelf grenzen stelt. Het gevolg hiervan is, dat je leven veel rustiger en zorgelozer gaat verlopen. Je energie blijft stromen, je zelf aan je roer van je leven staat in plaats van dat je je laat leiden door anderen en omstandigheden. Leef je een leven met veel tegenslagen? Bel dan met Claire box 04, ik geef je inzichten hoe of ook voor jou een fijn leven mogelijk is, door te gaan leren luisteren naar je tweede stel hersens. Er is een hele simpele oefening voor en als je deze regelmatig gaat toepassen, ga jij voelen wat je voelt en daar je leven op inrichten. Ik vertel je deze oefening graag.
Liefs Clarisa (box 53)