Verkeerde redenen om een relatie te willen hebben

Verkeerde redenen om een relatie te willen hebbenVerkeerde redenen om een relatie te willen hebben. Evenzoveel goede als verkeerde redenen zijn er om een relatie te willen hebben. Dat we allemaal een verlangen hebben naar een partner, is niet zo gek. We hebben als mens de behoefte ons te binden. We willen ons hechten en het liefst bij iemand die vellig en vertrouwt voelt.

Het hebben van een relatie is zo verweven met ons dagelijks leven, dat als we er niet een hebben, we ons leeg en eenzaam kunnen voelen. Diep in ons ligt biologisch vast waarom we zo graag samen met een ander ons leven willen delen.

1. Voortplanting
2. Veiligheid
3. Geborgenheid
4. Verliefdheid willen voelen
5. Liefde willen ervaren
6. Cultuur gebonden

Dit zijn de verankerde redenen waarom elk mens graag een verbintenis aan wilt gaan. In de tegenwoordige tijd zijn de kaarten anders geschud. Een relatie aangaan om je voort te planten, hebben we losgelaten, op uitzonderingen na. Veiligheid en geborgenheid zul je eerst in jezelf moeten vinden, wil je je tegenwoordig op de juiste manier kunnen binden. Verliefd willen worden, heerlijk, liefde willen ervaren en bewaren, nog beter. Cultuur gebonden, ja bestaat nog steeds en mag. Heeft niemand zeggenschap over.

Als bovenstaande 7 redenen in ons verankerd zijn, is het heel logisch dat we dolgraag een relatie willen hebben. Het is de manier waarop, die van belang is om die felbegeerde relatie te krijgen.

Als de manier niet de juiste is, is de reden een relatie te willen niet juist. Als je een relatie wilt om je eenzaamheid mee op te lossen, is dat een verkeerde reden. Als je een relatie wilt, omdat je niet alleen durft te zijn, is dat een verkeerde reden. Als je een relatie wilt, omdat je alleen niets onderneemt, is dat een verkeerde reden. Als je naar een relatie op zoekt gaat, is dat een verkeerde reden.

Een relatie tegenwoordig vraagt om iets anders dan vroeger. Vroeger was het simpeler, de taakverdeling wisten beiden bij wie wat lag, verder kreeg je kinderen die faciliteerde je, en werken af en toe gesprekken gevoerd over werk of familie. Tegenwoordig stellen partners hele andere eisen aan elkaar en aan een relatie. Waardoor de reden een relatie te willen hebben, ook veranderen. Maar wat verankerd is, is moeilijk los te laten en daar liggen de valkuilen van nu.

Onze verankerde redenen worden veelal teniet gedaan. Dit levert in onszelf een tegenstrijdigheid op. Want als die relatie ons liefde biedt, geborgenheid en veiligheid en dit zit van oorsprong in mijn dna, dan is het toch logisch dat ik daar naar zoek.

Dat klopt, alleen we zullen met de tijd mee moeten gaan en de nieuwe tijd, vraagt om verandering bij ons allemaal. Eerst jezelf liefde, veiligheid, geborgenheid geven, dat niet meer willen vinden in een relatie. Dan ben je klaar voor de nieuwe vorm die langzaam aan aan het ontstaan is.

Als je nog op zoek bent vanuit de oudere redenen, en daarbij jezelf afwijst als het je niet mocht lukken, is er nog werk aan de winkel. Een paar goed gesprekken voeren met een specialist op gebied van liefde en relaties. Mediums en paragnosten zijn hiervoor de specialisten waarbij je moet zijn. Je vindt de toppers op Top-Paragnosten.

Medium Claris