Ware innerlijk geluk komt niet van materiële zaken

Ware innerlijk gelukWare innerlijk geluk komt niet van materiële zaken. Er is en wordt veel over geschreven, zeker de laatste tijd, dat we als mens gelukkig moeten zijn. Dat we als mens moeten stoppen waarde te hechten aan materiële zaken. En het is nog steeds een feit, er weegt niets op tegen gelukkig zijn.

Je kunt geluk putten uit een vette bankrekening, maar wat is die bankrekening waard, zodra je ziek wordt. Dan kun je misschien de beste artsen van de wereld er mee betalen, maar niemand ontkomt aan het einde.

Des te meer jaren op de teller, des te meer het besef, dat we geboren worden, dood gaan, dat mensen dan voor je in de rij staan, maar alles er tussen in, je in je eigen handen hebt liggen. Je zult er zelf iets van moeten maken en de enige manier om dat te doen, is goed voor jezelf te zorgen.

Dat goed voor jezelf zorgen, heeft ook wel met geld te maken. We leven nu eenmaal in een tijd dat we het nodig hebben om te overleven. Maar wanneer is het genoeg?

Eenzaamheid kun je ook voelen, als je in een groot huis voelt en ook als je in een klein huis woont. Liefde kan je pad voorbij gaan ook als je voldoende te spenderen hebt. Innerlijk geluk heeft niets te maken met materiële zaken.

Alles van materie is vergankelijk, net zoals het leven. Alleen zal materie je niet datgene brengen wat je diep van binnen wilt voelen. Wat heb je aan een heel groot huis, als je je diep van binnen leeg en eenzaam voelt. Wat heb je aan een dure auto, als je niet gelukkig bent.

Dan kun je blijven zoeken naar het geluk en maakt je hart misschien voor even een sprongetje als die spiksplinternieuwe bolide voor de deur staat, de gein is er weer snel vanaf. Want het brengt je niet wat je als mens zou willen voelen.

Laat je hart een sprongetje maken als je je geliefde ziet, kijk naar de ander met een hart vol met liefde. Voel je dat niet, laat de ander dan los in liefde. Anders doe je de ander te kort en jezelf. Er van doordrongen zijn wat echt belangrijk is in het leven, zijn er maar weinig helaas.

We gaan liever de strijd aan met elkaar, of elkaar overtuigen van ons gelijk. Ons aan elkaar lopen te irriteren, omdat de ander het niet ziet zoals jij.

We lopen liever weg voor onszelf dan een gesprek aangaan met diegene waar we het niet zo goed mee kunnen vinden. We blijven weglopen voor het allerbelangrijkste in ons leven voor onszelf en ondertussen zoeken we het in materiële zaken.

We gaan ons pas echt goed realiseren als iets er niet meer is. En datgene wat er dan niet meer is, heeft altijd te maken met liefde. Als een partner een relatie beëindigt, telt niets anders meer mee. Als een kind je de rug toekeert, valt alles in het niet.

Dan nog zijn we vaak boos en leggen we het neer bij anderen. Wat dat betreft heeft de mens nog veel te leren en de huidige tijd raken we steeds meer verwijderd van de echte essentie van het leven. Dan komen de klappen ook veel harder aan en is de mens volledig de weg kwijt.

Als jij nergens spijt van wilt hebben, koester jezelf en je medemens. Ga geen gesprek uit de weg, praat vanuit je hart. Wens oprecht iedereen alles, dan zul je zien, blijft jou een hele boel ellende gespaard en hecht je als vanzelf geen waarde aan materiële zaken.

Medium Clarisa