We vergeten vaak hoe goed we het hebben

We vergeten vaak hoe goed we het hebbenWe vergeten vaak hoe goed of we het hebben. Zinderende warmte overspoelt Nederland, record op record wordt gebroken. Het is nog nooit zo warm geweest als nu, juli 2019, met temperaturen boven de 40 graden! We kunnen de warmte misschien niet meer zien, het verstoort ons dagritme, onze slaap, we worden er chagrijnig van en er komt weinig tot niets uit onze handen. We snakken naar verkoeling, lagere temperaturen een regenbui.

Zo zal het altijd zijn, als het een er is, willen we het andere, ontevreden, niet dankbaar en dat zien we vaak terug in ons leven weerspiegelt. Ze wil graag gezien en gehoord worden, en denkt dat ze dat voor elkaar kan krijgen met een baan op niveau. Top, wat houd je tegen. Ja, maar ik heb ook een kind en ik heb een paard en er komt er nog een bij. Oké, dat betekent keuzes maken dan toch.

Als jij denkt dat je meetelt door een baan op niveau, ga er dan voor. Loop dan niet te miepen dat het je ontbreekt aan tijd. Ja maar, ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen. Dit betreft een vrouw die in een relatie zit, een kind heeft, werk heeft waarbij eigen tijdsindeling gemaakt kan worden, verdient daar ook iets mee, maar hoeft er niet voor naar een werkplek, maar is ontevreden over de situatie. Menigeen zou er voor tekenen.

Hoe ga je deze cliënt duidelijk maken als medium dat er geen probleem is buiten haar zelf om, dat ze zelf het probleem is. Door haar een spiegel voor te houden. Wel eens bij stilgestaan, dat je je zoon naar de kinderopvang brengt in de ochtend, in plaats van naar school, zoals je dat nu kunt doen. Dat je hem daar om een uur of 6 weer ophaalt, in plaats van om 3 uur zelf uit school te halen, zoals je het nu doet.

Nee, dat wil ik niet. Ik wil niet dat mijn kind naar de kinderopvang gaat. Prima, dan is dat een keuze. En bedenk je eens even in dat je elke dag richting een werkgever moet gaan, om daar de uren te vullen voor het geld wat je nu in handen krijgt en zelf kunt bepalen wat je er voor doet. Zie je dat als toekomst voor jezelf? Nee, zeker niet.

Dit als spiegel voorgehouden te hebben, kun je als medium niet om de opmerking heen. Realiseer je je wel hoe goed of je het eigenlijk hebt. Zie je dat je ontevredenheid niet opgelost gaat worden door een baan waardoor je gezien en gehoord gaat worden. Waarvan je zelf nu zegt dat je die niet wilt, omdat je andere dingen in je leven wilt. En die dingen die zijn er maar maken je niet tevreden. Zie je hoe dubbel je dan bezig bent.

Deze cliënt zag het in, die zag dat ze totaal voorbij ging aan datgene wat er nu was en hoe goed of dat eigenlijk was. Wat deze cliënt mist in haar leven, is een levensdoel. Zonder levensdoel stompen we af, groeien we niet, staan we stil, worden we ontevreden. We halen nergens meer voldoening uit. En zakken steeds verder weg in een moeras.

We hebben dat doel nodig om een gevoel van trots bij onszelf te ervaren, om een overwinning te behalen. Als je je tijd versloft, voorbij laat gaan, zonder daar een bepaalde beloning voor jezelf aan te hangen, wat je een fijn gevoel geeft, dan raak je jezelf kwijt. Dan zie je niet meer hoe goed we het eigenlijk hebben.

Deze cliënt die zag het in. Die zag door de inzichten van het medium dat de kring van gedachten door haarzelf doorbroken moest gaan worden en dat ze zelf iets moest gaan doen om haar leven weer invulling te gaan geven. Dan ging ze weer inzien hoe goed of ze het nu eigenlijk wel niet heeft. Ze had inmiddels al 7 jaar zo rondgelopen en zag gewoonweg niet meer het goede van alles waardoor ze werd omringd.

Af en toe samen met een medium de balans opmaken, waardoor je uit je eigen gedachtekring kunt stappen, en weer wakker wordt geschud. Ieder mens zou dat zichzelf een paar keer per jaar moeten gunnen. Zo blijft het besef dat we zelf altijd weer verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk en houden we ontevredenheid buiten de deur.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten