Blokkades

blokkadesBlokkades. Je hebt het gevoel dat je op een of andere manier geblokkeerd bent en je wilt weten vanwaar die blokkades komen en hoe je die ongedaan kunt maken.
Blokkades komen voornamelijk voort uit het gevoel dat een duistere kracht zijn wil oplegt. Bij bepaalde blokkades is dat slechts de angst om voorwaarts het Licht in te gaan. De angst voor geluk leeft bij vele mensen en hij komt voort uit een diep wantrouwen omtrent iets wat je zelden hebt ervaren.
Het onbekende is vaak beangstigend, omdat er angst is voor wat het onbekende zal brengen. Je klampt je dan vast aan hetgeen je kent, ook als het gekende een voortdurende bron van verdriet en pijn is.
Je mag je herinneren dat je een groots, krachtig en machtig wezen bent. Je mag je angst voor je eigen grootsheid loslaten.
Wanneer je je hart opent en verbinding maakt met jouw grootste goddelijke kracht, open je de weg naar je meest wezenlijk staat van wie je bent.
Een blokkade is een andere manier om je te tonen dat je bang bent voor je eigen spiegelbeeld. Je schermt je af voor de angst voor wat je zou kunnen waarnemen. Je ontmoet je eigen schaduwkanten en die kunnen je aanvankelijk beangstigen. Het zijn onze eigen demonen die nog eens extra gevoed worden.
Je stelt misschien liever het zien van deze weerspiegeling uit, en je geeft anderen de schuld van de blokkade.
Een blokkade is niet reƫel, behalve als je er voortdurend bewust op focust. Wanneer je je blokkade voedt door voortdurend de aanwezigheid ervan te bevestigen, verleen je haar werkelijkheid, bereik en omvang.
Wend dus meteen je blik af van de aanwezigheid van de blokkade en zie haar in een nieuw licht, als een opstapje dat je iets leert over angsten en twijfels van anderen. Je gevoel van mededogen vergroot voor iedereen die op dezelfde wijze lijdt.
Stel je grootsheid vast in de wetenschap dat je die voor iedereen kunt inzetten. Je wordt een inspiratiebron voor anderen.
En dat is voor deze tijd een zeer belangrijke opstap naar een groter bewustzijn.

Inspirerende hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com