Hoe laat je los als de ander zomaar uit je leven verdwijnt

Hoe laat je los als de ander zomaar uit je leven verdwijntHoe laat je los als de ander zomaar uit je leven verdwijnt. Het overkomt velen, ze stellen zich open, er is een fijne tijd, over en weer wordt er gebeld, geschat, gelachen, gedate. Ze zijn inmiddels al een paar maanden verder en geen vuiltje aan de lucht. En dan ineens, is het stil.

Niets maar dan ook niets is er om enige aanleiding te zijn, dat er stilte is. Emoties gieren door het lijf. Is er iets gebeurd, waarom reageert de ander niet meer op mijn berichtjes. Waarom neemt die niet op. Krijg ik telkens een voicemail.

Totale paniek, zo logisch als wat, want wat is er aan de hand? Je gaat er mee naar bed en je staat er mee op. Je belt elke dag een paar keer, stuurt berichtjes, kijkt op social media. Maar nee, niets waar je aan kunt zien, als een teken van leven.

Hoe laat je dit los? Hoe laat je los als iemand zomaar uit je leven verdwijnt? Zoveel vragen waar je mee blijft zitten. En er is een brandende vraag. Komt de ander weer terug in je leven. Je weet van gekkigheid niet meer wat je nog zou kunnen doen.

De angst slaat je om je hart, zegt een medium van Top-Paragnosten. We begrijpen dat als spirituele hulpverleners heel erg goed. We krijgen vaak telefoontjes dat iemand dit is overkomen. En willen ze weten. Komt er weer contact.

Want dat is het grootste verlangen en dat is helemaal niet zo vreemd, dat dit verlangen er is. Nu kunnen wij als mediums en paragnosten gelukkig heel veel zien en ook de vraag beantwoorden. Maar!

Kijk ook eens naar wat er gebeurt en wat dat betekent? Het betekent namelijk nogal wat, als iemand zonder enige reden iemand laat zitten. Heeft deze persoon dat door? Kun je, als deze persoon weer contact opneemt, de ander jouw vertrouwen schenken.

Hoe ga je in de tussentijd om als er geen contact is? Hoe laat je iemand los die zomaar van de aardbodem verdwenen is? Laat daar nou de liefde voor zijn. De liefde? Ja, de liefde voor jezelf gaan toelaten.

Dan kun je dit loslaten, hoe moeilijk dat ook is. Laat je de liefde voor jezelf niet toe, kun je jezelf hierin volledig verliezen. Dat verliezen gaat gepaard met jezelf alles ontnemen. Is dat de ander waard?

Is dat iemand waard die jou zonder reden verlaat? Jezelf kwijtraken? Nee, dat is niemand waard, zelfs degene niet die het niet zou doen. Volledig er door in zak en as door komen te staan, zegt ook iets over jezelf.

Dat je nog onvoldoende met jezelf in verbinding staat en in liefde staat. Maar daar zijn wij voor, de spiritueel consulenten van Top-Paragnosten, die jou bijstaan in dit proces. Dat het zwaar is, oneerlijk, niet respectvol, klopt.

Maar als je de reden niet weet, kun je eigenlijk ook niet er over oordelen. Je zelf allerlei vragen gaan stellen of het aan jezelf ligt. Helemaal niet doen. In liefde loslaten, is de enige weg. Waarom in liefde loslaten?

Doe je dat niet, sluit je je hart ook voor jezelf, maar ook af voor anderen.