Kristallen en heling

Kristallen en helingKristaltherapie is er in veel verschillende vormen. Wat al die vormen verbindt, is de gedachte dat kristallen middelen zijn die helingsintenties versterken.
Als je stenen in je handen houdt kan de kristalvibratie consequent door je energieveld stromen. Door het contact krijg je toegang tot hun specifieke werking. Contactstenen kunnen ondersteunend inwerken je aandacht bij het hier en nu te houden.
Kristallen kan je ook gebruiken om je te helpen te aarden en te focussen op het hier en nu. Ze kunnen eveneens je persoonlijke energieschild vergroten en versterken, zodat je niet wordt gebombardeerd door de intense en soms zware energieën van de wereld.
Hematiet, zwarte toermalijn en obsidiaan zijn uitstekende stenen om vast te houden of bij je te dragen, wanneer je je niet zo lekker voelt of je persoonlijke energieschild wilt vergroten.
Bij astrale reizen of uittreden stijgt je ziel vrij op door het universum terwijl ze veilig met je lichaam verbonden blijft door middel van een goddelijk zilveren koord. Apofylliet kan je een duwtje in de goede richting geven en de ervaring verrijken.
Als je schone en gepolijste kristallen aan het zuivere drinkwater toevoegt, helpt dat de trilling van de vloeistof te verhogen en versterkt de genezende aspecten. (Niet ter vervanging van een medische behandeling!).
Celestien en angeliet versterkt de communicatie met de engelen en aartsengelen. Je hebt niet noodzakelijk deze kristallen nodig om met engelen te communiceren. Deze twee kristallen zijn op het engelenrijk afgestemd en werken als een megafoon. Dit zijn de kristallen die altijd tijdens de consulten in mijn bereik liggen.
Als je kristalpoeder aan water toevoegt, ontstaat er een krachtig elixer. Dit oude, medicinale middel vereist een uitgebreide kennis om ervoor te zorgen dat de juiste stenen in de vloeistof worden gedaan, want in het mineralenrijk bestaan talloze combinaties van chemische stoffen! Om een mengsel tot je te kunnen nemen moet je voldoende inzicht in de mogelijke effecten op het fysieke vlak hebben. Het is verstandig om niet op eigen houtje elixers te maken. Raadpleeg hiervoor een homeopatische arts of bevoegd persoon.
Feng Shui is de oude Chinese kunst van de plaatsing waarbij alles in onze omgeving een betekenis en een doel heeft. Kristallen zijn natuurlijke, aardse elementen die vaak worden gebruikt in het nogal ingewikkelde proces, waarbij de energie of chi in huizen en gebouwen in evenwicht worden gebracht.
Kristalenergie is een prachtige bondgenoot, wanneer je gebrek aan balans wilt verhelpen in het etherische lichaam, het gevoelslichaam en het fysieke lichaam. Wanneer je met deze intentie werkt, je met heel veel zorg en aandacht je kristallen kiest, komt er een bijzondere verbinding tot stand die een kanaal vormt voor liefdevolle energie die je lichaam instroomt.
Gekleurde kristallen bevatten veel dezelfde eigenschappen die ook in kleurentherapie worden gebruikt. Ik denk hier ook aan aura-soma, een therapie waarbij helende energie van kleuren, planten en kristallen wordt gebruikt. Bijvoorbeeld is een robijn een afspiegeling van levenschenkende rode energie, zoals bloed dat probleemloos door het lichaam stroomt. Rozenkwarts vertegenwoordigt liefdesenergie, in overeenstemming met de trilling van de harmonieuze, universele liefde die je bij de roze kleur voelt.
Zout- en mineraalbaden hebben een zuiverende werking en helpen het auraveld schoon te houden. Oude of ongewenste energie wordt weggespoeld. Wanneer je een bad neemt, kan je kristallen in het bad leggen om de helende eigenschappen van het badwater te vergroten. Kies het kristal dat bij de gewenste intentie behoort bijvoorbeeld oranje kwarts voor het vergroten van creativiteit. Een bad met zeezout en kristallen gaat heel goed samen met bloesemremedies. Neem hiervoor wel stevige kristallen die bestand zijn tegen zout water. Bijvoorbeeld lost seleniet op wanneer je deze in zout water legt. Kristallen kunnen ook op een droge plek bij het bad worden gelegd; de heilzame effecten en energie-uitwisseling blijven steeds werkzaam.
Het verhelderen of opsporen van problemen op de levensweg kan via mediteren met een bergkristal in combinatie met een zwarte toermalijn ondersteunend werken. Houd de intentie vast dat je duidelijke aanwijzingen rond je levensdoel wilt ontvangen. Uiteraard ben jij wel diegene die de richting zal moeten bepalen die je wilt uitgaan.
Kristallen zijn dus veel meer dan mooie siervoorwerpen. Het zijn heel krachtige energiegeleiders. De prachtige kleuren, vormen en insluitingen hebben een invloed op hoe kristallen de energie versterken. Sinds de tijd van Atlantis, en misschien zelfs veel langer, worden kristallen gebruikt voor het uitvoeren van healingen. Kristallen versterken energie in een proces dat piëzo-elektriciteit heet (?). (Het piëzo-elektrisch effect is het verschijnsel dat kristallen van bepaalde materialen onder invloed van druk, bijvoorbeeld door buiging, een elektrische spanning produceren en andersom: er zijn materialen die vervormen als er een elektrische spanning op wordt aangelegd. Het woord piëzo is afgeleid van het Griekse woord piezein, wat drukken betekent. Wikipedia)
In sommige ziekenhuizen worden zelfs kwartskristallen, microbalancers en piëzo- elektrische kristalsensoren gebruikt bij het stellen van diagnoses en genezingswerk.
Laten we niet vergeten dat ons lichaam en onze voeding veel mineralen bevat, waardoor deze elementen deel uitmaken van onze aardse familie.

Hartegroet
Mieke Box 49
www.miekecoigne.com