Malachiet werking

De malachiet werking? Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere vormen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans, stabiliteit en zorgt ervoor dat je weerbaarder wordt.

De steen vermindert angst, kan onderdrukte gevoelens naar de oppervlakte brengen en helpt om negatieve gedragspatronen los te laten. Het helpt voor positieve veranderingen door blokkades, remmingen en schaamte los te laten. Malachiet versterkt empathie, begrip en stimuleert gezonde relaties.

Fysiek werkt malachiet ontgiftend. Deze ontgiftende werking vind je terug bij het immuunsysteem, het zelfgenezend vermogen en bloeddrukverlagend. Daarnaast kan malachiet helpen bij astma, artritis, jicht, botbreuken of problemen aan het hart.

Deze edelstenen zijn met name geschikt voor vrouwen. Dit omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, vrouwelijke hormonen, menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen en het ondersteund bij de bevalling.

Soms kan het zijn dat de krachtige malachiet voor lichte hartkloppingen zorgt. Wanneer je last hebt van deze lichte hartkloppingen dan is het belangrijk om de steen te verwijderen en te vervangen door rozenkwarts of rhodoniet.

Malachiet werking

Wat is malachiet?

De steen is een heldergroen, mineraal. Deze is goed herkenbaar aan de groengestreepte tekening, deze vormen knolvormige aggregaten. Vroeger werd malachiet gebruikt als helende kracht. Dit was de vrouwensteen. Het is zo dat deze een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen.

De naam malachiet is afkomstig van het Griekse woord Malach, dit betekend diepgroen. Ook het Griekse woord malakos, speelt een rol. Dit betekend zacht, week en zwak. Dit slaat op het hoge kopergehalte waardoor deze mineralen relaties zacht zijn en de typisch groene kleur krijgt.

Omdat malachiet veel negatieve energie absorbeert moet de steen regelmatig gereinigd worden. Niet met zout of met water, want hierdoor zal de edelsteen aangetast worden. Malachiet behoort tot het sterrenbeeld schorpioen.

De geschiedenis van malachiet

Malachiet is door de eeuwen heen altijd aan godinnen gewijd. De koningin der goden bijvoorbeeld, zij stond voor schoonheid, vreugde, macht en moederschap. De ‘Dame van Malachiet’. In deze tijd was de werking malachiet gericht op het verhelpen van menstruele klachten, het verhogen van de vruchtbaarheid en snel herstel na de zwangerschap.

De Oude Grieken namen de associatie tussen groene stenen en malachiet over. De groene kleur was de kleur van de tempel van Artemis in Ephesus. Groen was de kleur van de godin van de liefde en vruchtbaarheid, Aphrodite.

In de Romeinse tijd waren de groene edelstenen gewijd aan Venus, de godin van de vruchtbaarheid van akkers, boomgaarden en gedierte, later ook van lichamelijke liefde en vruchtbaarheid.

In de Middeleeuwen geloofde men dat malachiet kon waarschuwen voor vergiftiging. Het werd in de 16e eeuw gebruikt om de groei van kinderen te bevorderen en om pijn te stillen. Ook in deze tijd was het nog steeds de typische vrouwensteen voor vrouwelijke geslachtsorganen en vrouwelijke seksuele problemen.

Tot eind 1800 werd malachiet ook gebruikt voor pigment bij groene verf.

Malachiet en gezondheid

De steen heeft verschillende werkingen op de gezondheid. Malachiet versterkt empathie, malachiet versterkt het immuunsysteem en het maakt weerbaarder.

Spiritueel gezien heelt malachiet negatieve energie

Malachiet behoort bij alle chakra’s, maar is vooral verbonden aan de basischakra, zonnevlechtchakra, hartchakra en keelchakra. Groen is de kleur van het hartchakra en malachiet. De steen reinigt en activeert de chakra’s, stemt af op de innerlijke wijsheid, maakt verstandig, invoelend en rechtvaardig, leergierig en nieuwsgierig.

De steen heelt het hartchakra. Het helpt het verminderen van diepe blokkades, negatieve energieën en vastgeroeste patronen. Dit zal niet altijd als prettig worden ervaren, maar malachiet helpt uiteindelijk wel. Het versterkt namelijk gezonde relaties, beschermt tegen allerlei soorten straling en negatieve energie.

Mentaal helpt het onderdrukte gevoelens in balans te krijgen

Ook mentaal gezien helpt malachiet. Logisch nadenken en het analytisch vermogen worden versterkt met deze steen. Malachiet versterkt empathie, zorgt voor een beter reactievermogen, stimuleert gezonde energiestromen en heft blokkades op. Daarbij helpt deze steen je om de schoonheden van objecten te zien.

Bij een traumatische achtergrond, onverklaarbare angsten en emotionele misbalans kan het zijn dat jouw energie niet stroomt zoals gewenst. De steen brengt emotionele balans, helpt om angsten los te laten. Deze edelstenen kunnen ook inzichtelijk maken waar bepaalde angsten zijn ontstaan en hoe ze kunnen worden opgelost. Dit zal helpen om negatieve gedragspatronen los te laten en positieve veranderingen te ondergaan.

De steen brengt emotionele balans

Malachiet verlost je van nachtmerries, vermindert angst en fobieën. Ook bij de emotionele balans helpt malachiet je, je vindt er emotionele genezing. Negatieve emoties worden zo geabsorbeerd.

Fysiek werkt malachiet voor vrouwelijke geslachtsorganen

Ook fysiek werkt malachiet. Malachiet stimuleert het immuunsysteem, het hart en de bloedsomloop. Het is een beschermsteen, wat vervuilende stoffen opneemt uit het lichaam. Malachiet heeft door het koper een antibacteriële werking en heelt daardoor ontstekingen. Ook epilepsie, waanbeelden en duizelingen worden vermindert door malachiet. Wanneer malachiet op het lichaam gedragen wordt, zal dit op vele vlakken van gezondheid helpen.

Toepassingen van malachiet

Malachiet kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo is het mogelijk om gepolijste malachiet op het lichaam te dragen. Ook kan malachiet helpen om op een bepaalde plek op het lichaam te leggen waar de malachiet werking nodig is.

Je kan malachiet op de plexus solaris leggen, om negatieve emoties te absorberen. Malachiet kan ook verwerkt worden tot een krachtig werkend elixer. Door de kracht moet je met een lage dosis beginnen, of kun je kiezen voor uitwendig gebruik. Dit mag niet in contact komen met water.

Fysieke eigenschappen van malachiet

Malachiet is een kopercarbonaat. De groene kleuren van de stenen worden veroorzaakt door de grote hoeveelheid koper. Door middel van paraffine of epoxyhars worden de stenen glanzend gemaakt. Malachiet edelstenen zijn erg poreus, dit maakt de steen kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om op te passen met parfums, crèmes of make-up. Dit kan de kleur van de steen bederven.

Kortom…

  • Malachiet heeft een zelfgenezend vermogen, helpt onderdrukte gevoelens te aanvaarden.
  • Malachiet versterkt het immuunsysteem, besmettelijke ziekten en maakt weerbaarder.
  • Malachiet helpt bij oude patronen die soms vergroeid zijn om deze te doorbreken.
  • Malachiet kan helpen om jouw traumatische achtergrond te accepteren.
  • Malachiet is een krachtige steen die vroeger dé steen voor vrouwen was.
  • Malachiet is een goede steen wanneer men epilepsie heeft.
  • Malachiet behoort bij het sterrenbeeld schorpioen.
  • Malachiet is een krachtig werkende steen.

Meer weten over malachiet?

Heb jij interesse in de werking van edelstenen? Wil je jouw problemen aan de oppervlakte brengen maar wil je hierbij hulp van professionals? Wil jij weten hoe de steen invloed heeft op jouw leven? Kom in contact met een medium of paragnost die jou kan helpen bij de verklaring en uitleg van deze krachtige steen. Start bijvoorbeeld een consult met paragnost Marga.