Fysieke pijn

Fysieke pijn. Onbegrijpelijke pijnen niet te verklaren en door geen een arts helder te krijgen.
Ze zijn er echter wel deze pijnen en ze kunnen je totaal plat leggen zodat je geen kant meer op kan en in een depressie kan belanden.
Wat is er gaande in het lichaam? Waardoor zijn er zovele verstoringen?
Waar is er ooit iets gebeurd in je lichaam en heb je dat misschien wel verwaarloosd, ben je eraan voorbij gegaan omdat je door moest gaan en omdat iedereen wel eens een pijntje hier of daar heeft.

Maar pijn geeft wel iets aan, en het komt altijd ergens vandaan. Soms is het omdat we onszelf voorbij lopen bijvoorbeeld omdat we te ver zijn gegaan in sporten en of dat we nog snel even iets af moeten maken van onszelf zodat het de volgende dag niet hoeft.
Als je lichaam dan al moe is en je gaat voorbij je eigen grens vraag je om blessures.
Maar deze pijnen geven aan dat je op tijd je rust mag nemen en niet te ver door mag gaan.
Het lichaam heeft normaal gesproken energie genoeg maar als we alles op souperen dan is het snel gedaan.
Dit zijn verklaarbare pijnen en het overkomt ons allen wel eens.

Anders is het als je lichaam voortdurend pijn heeft en het niet te verklaren is waar het vandaan komt wat dan?
Eerst en vooral is het belangrijk om te kijken hoe je in je leven staat.
Kun je makkelijk loslaten bijvoorbeeld en relativeer je goed. Kun je de dingen des levens goed voor jezelf op een rij krijgen of ben je heel stressgevoelig zodat je voortdurend stijf staat van de spanning.
Of ben je misschien wel heel gevoelig zodat je snel overprikkeling hebt?
In deze 24 uurs economie is dat niet verwonderlijk omdat alles maar door lijkt te gaan en er nergens meer rust is.
Het lichaam krijgt via de geest steeds signalen binnen die eigenlijk al aangeven dat je jezelf moet afsluiten voor al die prikkels.
Maar als dat nu niet mogelijk is en als er nu steeds situaties voorvallen die je uit je kracht halen dan is het vooral van groot belang om te leren om te gaan met de externe prikkels.

Uiteraard zijn er ook de ascentieverschijnselen.
Het lichaam moet veel verwerken door de grote elektromagnetische activiteit en door de lichtinstroom in het lichaam wordt alles uitvergroot.
Alles wordt losgetrild wat nog aandacht nodig heeft en ook dat kan pijn veroorzaken.

Stress staat in vele gevallen op het dagelijkse menu. Maar dit is niet normaal.
Een beetje stress kan geen kwaad maar als het lichaam continu bloot wordt gesteld aan werkstress, stress om geld, stress om ziekte, stress om de partner, geluidsstress en noem het maar op, dan krijgt je lichaam een overload aan informatie te verwerken en kan het de prikkels niet meer aan.
Dan voel je opeens een pijntje hier een pijntje daar en dat is meestal het begin van de opbouw in het lichaam. De energie kan niet meer stromen en de blokkades komen eraan. Wat doet het lichaam inmiddels? Signalen geven, en wat doet de mens, de mens gooit er een pil in zodat de hoofdpijn, nekpijn, rugpijn minder wordt.

Aangezien pijn een signaal is van het lichaam en het lichaam zegt eigenlijk STOP, maar de tijdsdruk zorgt ervoor dat we niet kunnen stoppen, en zo zitten we dus in een vicieuze cirkel en is er miserie.
Nog een heel belangrijk aandachtspunt is verdriet om hetgeen niet verwerkt is of wat we wegdrukken of wat eenvoudigweg niet geuit wordt. Reken maar dat dit de grootste boosdoener is. Angst, verdriet, boosheid, agressie, frustratie allemaal menselijke eigenschappen die we nooit mogen onderdrukken.
Tenzij je zo veel hebt opgepot dat je een gevaar voor je omgeving bent geworden dan is daar zeker een punt van aandacht nodig om mee aan de slag te gaan met een goed therapeut.
Maar wat je oppot moet er een keer uit en er kunnen zoveel fysieke klachten ontstaan dat het zelfs niet te herleiden is voor een specialist.

Het lichaam en ik blijf het herhalen, het lichaam wat zo ingenieus in elkaar zit het lichaam liegt echt nooit.
En het zal je altijd zeggen waardoor en waarom je pijn hebt als je maar eerlijk bent naar jezelf dat is het belangrijkste.
Oprecht kijken waardoor je in situaties bent terecht gekomen die je verdriet doen en of je ontkrachten zijn al een opening naar een nieuwe weg die je kunt inslaan.

Laat alles gaan waar je niets meer mee kan. Kijk niet naar anderen die het ogenschijnlijk beter hebben dan jij. Laat iedereen zijn eigen ding doen en trek je niets aan van wat anderen zeggen. Wees niet boos of jaloers en blijf bij je eigen mooie zelf. Ontdek jezelf opnieuw, en kijk eens wat echt waardevol voor je is en haal daar vreugde uit. Er is zoveel om gelukkig om te zijn maar je mag het willen zien en je mag het leven je eigen leven.

Hartegroet,
Lis box 52