Kun jij genieten van je zelfbeeld?

Kun jij genieten van je zelfbeeldKun jij genieten van je zelfbeeld? Misschien wel een hele domme vraag, kun jij genieten van je zelfbeeld, denk je nu. Natuurlijk kan ik daar van genieten, kijk maar eens op mijn social media pagina’s, de hele dag ben ik druk met het maken van selfies, dan geniet ik toch van mijn zelfbeeld.

Oh nee, vind niets mooi aan mijzelf, verstop mij onder een dikke laag kleding en make up, zodat niemand mij ziet. Twee uitersten en zoveel er tussenin. Het zelfbeeld van de mens, wordt geassocieerd met onze buitenkant.

Een buitenkant die voor velen ongelooflijk belangrijk is en daar alles voor over hebben. De binnenkant is er ook, maar die telt vaak niet mee. Dat zien we terug in heel veel dingen. Het gezien willen worden op social media, de mooiste plaatjes, foto’s video’s komen voorbij. We hopen daarmee anderen te kunnen imponeren.

Dit zelfbeeld heeft niet zoveel te maken met de buitenkant., maar alles met je binnenkant. Je kunt jezelf nog zo mooi maken aan de buitenkant, nog zoveel selfies maken, waar je op je voordeligst opstaat, zolang je niet van binnen geniet, ziet niemand hoe mooi of je bent.

De mens in de tegenwoordige tijd is gericht op zijn eigen buitenkant en alles daaromheen. Dat moet perfect zijn, we willen de beste vorm van onszelf neerzetten. Steeds meer raken we hierdoor verwijderd van onze eigen kern en die kern is jouw zelfbeeld. Daar zit jouw waarde. Die waarde bepaal jij zelf aan de hand van hoe jij over jezelf denkt.

Als onze ogen gericht zijn op de buitenkant en alles daaromheen, verwaarloos je je eigen ziel. Die voor jou ongelooflijk hard werkt. Het enige wat jou ziel wil, is dat jij gelukkig bent. Maar de ziel kan niet tegen de buitenkant op.

Zolang de mens zelf dingen belangrijk vindt, dan waar de liefde om vraagt, blijven we moeite houden met het vinden van liefde en geluk. Jouw zelfbeeld valt en staat met jouw innerlijk. Als jouw blik alleen gericht is op jouw buitenkant en je omgeving, blijf je zoeken.

Je blijft zoeken naar het ideale plaatje. Met elke selfie wil je dat die het ideale plaatje van jou weerspiegelt, maar de ziel ontbreekt er in. Verbonden zijn met jezelf, een geheel vormen dan kun je genieten van je zelfbeeld.

En zodra je op de juiste manier kunt genieten van je zelfbeeld, is er sprake van een magische verbinding, die je in je lichaam voelt als een aangename tinteling. De selfies verdwijnen, de berichten die je deelt met de buitenwereld ook. Facebook zet je niets meer op, het gaat om jou, de buitenwereld bestaat nog steeds, maar hoeft niet meer zo nodig alles van je te weten. Geeft allemaal onrust.

Jij bent je prachtige zelf, die de verbondenheid in zichzelf voelt en echt geniet van haar eigen spiegelbeeld. Je maakt je niet druk wat anderen van je vinden, of ze je zien, die behoefte verdwijnt op de achtergrond.

Je ziet vaak dat naarmate we ouder worden zelf al in de gaten krijgen dat alles buiten onszelf om ons niet gelukkig maakt. Dan trekken we ons een tijdje terug, als een soort van retraite, we kiezen voor een periode van bezinning, waardoor we bij ons bewustzijn komen en aan de slag gaan ons spiritueel te ontwikkelen. Vaak ingegeven door gesprekken met mediums en paragnosten die de tijd altijd ver vooruit zijn.

Medium Clarisa