Liefde is

Liefde isLiefde is eigenlijk het meest lastige te delen met anderen terwijl het de meest fantastische vorm is om je te verbinden.
Ons ego en de daarbij horende pijnen vanuit het verleden belanden nog wel eens op het bord van de partner. De partner die we uiteindelijk zelf uitzoeken omdat we verliefd zijn of dat we een prachtige verbinding voelen of omdat we weten dit is degene met wie ik verder mag gaan voor de rest van mijn leven.

Alles gezien door de bril van onwetendheid ‘’lees (roze bril) want weten we dit echt?

Het gaat er in de eerste plaats om dat de liefde voor jezelf aanwezig is, dat je weet vanuit een diep bewustzijn dat jij degene bent die het geluk in je draagt.
De verbinding vinden met jouw wezen is al een taak op zichzelf.
Dan kom je een ander wezen tegen en daar ga je dan een verbinding mee aan.

Wat denk je dat er gebeurt als jezelf nog brokstukken hebt te lijmen en je komt iemand tegen die bijvoorbeeld al een groot deel heeft opgeruimd bij zichzelf?
Precies, dan kom je jezelf tegen in de verbinding met de ander. En daar wringt in vele relaties de schoen.

Door alle onzekerheid en alle pijn en eigenlijk niet echt weten hoe we in een relatie mogen staan beginnen de barstjes al te komen.
Verbindingen die gebaseerd zijn op angst zijn de lastige relaties omdat deze juist aangeven dat er geen liefde kan stromen.
Waar angst heerst kan geen liefde zijn.

Liefde is een erg krachtige energie en liefde kan maken en breken.
Liefde die kan maken is kortgezegd verhogend en liefde die kan breken is eigenlijk niets meer dan negatieve energie die steeds opnieuw geprojecteerd wordt op de partner.

Hoe lossen we dit op vraagt men wel eens. Oplossingen zijn niet eenvoudig in een stadium waar de borden door de kamer vliegen, dan is het wel belangrijk om eens wat afstand te nemen van elkaar. Boosheid, frustratie en agressief gedrag kan alleen maar zorgen voor meer verwijdering, dus als de adrenaline hoog staat is er geen toenadering mogelijk.

Eerst is het van belang om zo oprecht mogelijk te zijn naar elkaar maar vooral en dat is eigenlijk nog belangrijker, wees oprecht naar jezelf een partner kan zijn rugzak uitstrooien bij jou, maar weet ook dat jijzelf ook je rugzak bij je draagt.

En leer eerst om er achter te komen waardoor je jezelf zo ergert aan de ander.
Wat is het waardoor je steeds zo van streek raakt. Leven met elkaar is niet zo eenvoudig .

Heb je zelf een rijk leven, en daar bedoel ik niet mee in materiele zin, maar waarin je jezelf goed voelt.
Dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van de ander bijvoorbeeld van de goedkeuring of van de aandacht en liefde van de ander, dan is daar al een voorsprong.
Zelfstandigheid kan veel kracht geven omdat je zelf ook vreugde kan halen uit het leven zonder partner.
Dan vul je elkaar aan, in plaats van dat je alles uit de ander moet putten. Dat kan namelijk heel benauwend zijn en daarom halen veel relaties het niet.

Openheid, respect, niet oordelen, vertrouwen, begrip , harmonie, aandacht, geen onderstroom, geen jaloezie, niet bezitterig zijn, voel je het al?
Hard werken dus, en aangezien niemand perfect is en niemand al klaar is op de aarde anders kunnen we immers opstijgen is en blijft er nog veel werk aan de liefdeswinkel.

Denk niet dat alles altijd aan de ander ligt, er is niet voor niets een steeds terugkerend patroon te zien.
Dus kijk eerst naar jezelf en pel jezelf af als de ui waar alle lagen van ontwikkeld mogen worden.

Momenteel is het van groot belang vanwege de vele transformaties die gaande om heel goed te kijken wat en waar aan gewerkt mag worden.

Liefde is zo heerlijk, krachtig en zo helend.
Laat het ware liefde zijn en laat het stromen door heel je wezen, vanuit je hoofd je hart in om het daar te delen met elkaar.

Warme groet,
Lis