Met je buik leren kijken en luisteren

Met je buik leren kijken en luisterenMet je buik leren kijken en luisteren. Ik heb toch ogen en oren, daarmee kijk en luister ik toch! Dat kan niet met mijn buik, echt niet. Jazeker wel, datgene wat je ziet met je ogen en hoort met je oren, met je buik interpreteren. Dan hoor je namelijk de werkelijke boodschap van wat je hoort en ziet.

Het valt mij de laatste tijd op, als medium 2.0 dat veel mensen af gaan op wat ze zien en helemaal wat ze horen. Als iemand tegen ze zegt, dan geloven ze de ander op die woorden en merken later pas dat van die woorden niets waar is. Dan zijn ze teleurgesteld.

Veelal gaat het om relationele situaties. Je komt als vrouw zijnde een man tegen, die interesse in je toont. Hij spreekt magische woorden, als je bent de vrouw van mijn dromen, met jou wil ik oud worden en dan kennen ze elkaar nog geen maand. Deze vrouw wil weten of deze man het meent, of ze zijn woorden kan geloven. Heb je geluisterd met je buik en gekeken met je buik?

Vaak niet, je buik weet intuïtief of datgene wat een ander zegt of doet, klopt. Je buik interpreteert de boodschappen die je opvangt met je zintuigen. Voor wat betreft deze vrouw, ga er gewoon eens lekker van genieten en kijk of deze man de woorden om gaat zetten in daden en neem daar ruimschoots de tijd voor. Zolang je geen zeker weten van je buik hebt gekregen, je hart niet volledig geven.

Waar we ook vaak de mist mee omgaan, is de berichten uit de krant. Als je twee kranten naast elkaar legt en in beide het bericht pakt over hetzelfde onderwerp. Zoek de verschillen, dan weet je zeker dat je niet alles moet geloven wat je ziet en hoort.

En dan hebben we het nog maar niet over sociaal media. Ik heb gezien dat hij een berichtje heeft gezet op Facebook, hoor je als medium, en volgens mij heeft hij het over mij en hij neemt mij in de maling. We zijn dan helemaal over de rooie, interpretaties met de ogen, die we steevast geloven. En waar hebben we het over, we laten ons leiden door Facebook, dat is allemaal mooi en leuk wat we daar posten. Maar is het waarheid?

Zonder je buik horen en kijken, kom je vaak bedrogen uit. Je buik is je besef, die weet alles, daar zit ook je zelfvertrouwen. Die als een flits kan reageren op wat je ziet en hoort. Juist die flitsen die moet je nooit negeren.

Ik vraag als medium wel eens aan iemand die de bons heeft gekregen, je kan mij niet vertellen dat je dit al hebt gevoeld, dat je zelf ook al lange tijd twijfelt of je in de juiste relatie zit. Iedereen beaamd dat, maar schijnbaar negeren we onze buik. Die intuïtie is bijzaak geworden, terwijl we die nu juist in deze snelle, vluchtige, zonder diepgang hebbende wereld nodig hebben.

We kunnen niet zonder ons buikgevoel. Het blijkt ook dat onze buik en darmen van veel meer invloed op ons welzijn zijn, dan dat we er bewust van zijn. Dat kun je er donder op zeggen dat je de dingen vaak verkeerd zult horen, begrijpen en interpreteren.

Je kunt het wel gaan leren en vaak doen we dat ook. Als we zoveel tegenslag in ons leven hebben meegemaakt, staat het aan de lippen. Je kunt niet meer om je buik heen. Je moet er wel naar gaan luisteren en gaan gebruiken.

Diegenen die je dit heel goed kunnen leren, zijn mediums en paragnosten, coaches en counselors die allen werkzaam zijn op de betere spirituele hulplijnen waar Top-Paragnosten er een van is.

Als jij iedereen gelooft op woorden en daden uitblijven, dan betekent het niet dat de ander verkeerd is, je bent het zelf. Je bent blind van vertrouwen, je kijkt zelf niet verder dan je neus lang is.

Medium Claris