Spirituele crisis

Spirituele crisisSpirituele crisis, Het leven gaat heel hard, heel snel en kan ervoor zorgen dat je je vervreemd voelt van jezelf. Je ervaart een ontbreken aan een spirituele, aardse richting.
Het kan je ontbreken aan helderheid, waardoor je enkel nog verwarring ervaart.
Ondanks dat je leven opgevuld wordt met aardse en materiële ervaringen, ervaar je een diepe leegte. Je bent bang dat je die leegte met niets meer kan invullen.
Je verlangt naar rust en innerlijke vrede.
Een signaal om een pas op de plaats te maken.
Het zoeken naar zingeving in de buitenwereld is een weg die voor sommigen niet meer werkt. Waar word je gelukkig door? Wie kan je gelukkig maken? Het maakbare geluk? Maken we geluk of brengen we geluk aan in ons leven en in het leven van anderen? Het deelbare geluk? Delen kunnen we pas als we het voor onszelf kunnen maken?
Het is geen verrassing dat zoveel mensen een spirituele crisis doormaken. Velen ervaren op de een of andere manier dat er meer in het leven moet zijn, maar vinden niet echt waar ze moeten beginnen met zoeken.
Er lijkt nog heel weinig zinvol te zijn.
De vragen die velen zich op dit moment stellen, beginnen met het vragend voornaamwoord ‘waarom’, ‘waarom ik’?
Waarom kan ik geen liefde vinden? Waarom kan ik geen geluk vinden? Waarom ben ik niet gelukkig met het werk dat ik doe? Waarom kan ik niet blij zijn met wat ik heb? Waarom kan ik geen relatie houden?
Sommigen vertellen me dat ze zich in de steek gelaten voelen. Door het leven zelf. Het leven heeft het allemaal verkloot.
Het leven verkloot niets. Dat is wat ons verteld wordt. Dat is wat ons doet geloven.
Als je nergens de zin meer van inziet, de richting van je leven (even) kwijt bent geraakt, je ziel er niet meer bij betrokken is, ervaar je een innerlijke crisis.
Bij het woord ‘crisis’ zit een negatieve lading. Een crisis is daarentegen het moment dat ervoor zorgt de ultieme vraag te stellen: waarom ben ik hier? Dit is de eerste stap van je transformatieproces. Het eerste stadium van je reis naar jezelf.
Je wordt de schepper van jouw leven.
Om het met de woorden van John Lennon samen te vatten:
‘I’m just sitting here watching the wheels go round and round.
I really love to watch them roll,
no longer riding on the merry go round
I just had to let it gooooooooo!’
Als we bereid zijn om een moment te stoppen, kunnen we contact maken met onze ware authenticiteit.

Inspirerende hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com