Wat bedoelen we nou eigenlijk met in je kracht staan

Wat bedoelen we nou eigenlijk met in je kracht staanWat bedoelen we nou eigenlijk met in je kracht staan. Als je een spiritueel hulpverlener consulteert op Top-Paragnosten, heb je vast wel gehoord, dat deze aangeeft. Kom weer in je kracht te staan. Of je komt echt wel weer in je kracht te staan. Maar wat bedoelen spiritueel hulpverleners hier nou precies mee?

Kracht heeft alles te maken met het ik. We noemen dat ook wel ik-kracht. Deze kracht heeft ieder mens in zich. Het is alleen wel de kunst om deze te vinden. Als deze niet is aangeraakt in je kindertijd, zul je er langer naar op zoek zijn.

Wij van Top-Paragnosten helpen je er graag bij, bij het vinden van je eigen innerlijke kracht. Deze kracht is eigenlijk jouw natuurlijke bron. Je moet het zo zien. Als mens kom je op de aarde en breng je alles mee wat je nodig hebt om het aardse leven als ziel volop en voluit te kunnen leven.

Wat je hiervoor nodig hebt, is de ik-kracht. Deze bevindt zich op diverse punten in je lichaam. Geestelijk, lichamelijk en spiritueel. Het is een lijn vanuit je schedel tot aan je bekken. Die lijn horen we in balans te houden.

Als je dat kunt, sta je in je kracht. We horen het sommigen al roepen. Nou fijn om dit te weten, maar ik begrijp nou nog steeds niet hoe ik in mijn kracht kan komen te staan. Zoals wij het van Top-Paragnosten zien, is deze kracht, de kracht van de liefde voor jezelf.

Jij bent er van doordrongen dat je op geestelijk, lichamelijk, mentaal en spiritueel niveau goed voor jezelf moet zorgen. Dat is je levensmotto. Je laat je daar door niemand van van de wijs brengen. Dit is vanuit je kracht leven.

Kracht is de liefde voor jezelf. Die hebben we allemaal in ons. Maar moet wel worden aangestipt en ontwikkeld. Net zoals we ons ontwikkelen in leren lezen, schrijven, noem het maar op. Maar op de een of andere manier is de mens hier helaas nog onvoldoend van doordrongen.

Kracht is je zuurstof., het is je energie, het is je enthousiasme voor het leven. En kijk eens naar een kind, je eigen kindertijd. Daar was je onbezonnen, onbevreesd en onbevangen. Je was niet bezig zorgen te maken.

Of je goed genoeg was, leuk genoeg was, wat je wel en niet kon zeggen. Het leven was een groot avontuur, van spelen, lachen, ontdekken, gieren en brullen. Dat is kracht. Wat is dus in je kracht staan?

Nergens zorgen over maken, niet in problemen denken, maar in oplossingen. Geen blad voor je mond nemen. Woorden uitspreken die niemand pijn doen, inclusief jezelf niet. Kracht is ook veerkracht en wilskracht.

De veerkracht om bij tegenslag niet volledig in zak en as te zitten. Realistisch blijven, bedenken dit hoort bij het leven. Wilskracht, die zegt, ik ga ergens voor, maar niet ten koste van mijzelf. Jij zorgt op alle vlakken er voor dat die kracht, waarin je staat, niet volledig uit balans geraakt.

Je hebt hierbij bepaalde houvast aan je kompas, ook wel je buikgevoel genoemd. Daar vaar jij blind op. Dat is jouw pad. Je weet dat je er dan ook een keer naast kunt zitten, maar dan zeg je sorry en je gaat er mee aan de slag om het niet meer voor te laten komen.

Je realiseert je, ook dit hoort bij het leven, ik ben mens, het mag. Je weet ook dat je elke dag de mogelijkheid hebt opnieuw te kunnen beginnen. Situaties laat je nooit te lang in jezelf zingen. Want je weet, het zuigt mij leeg. Dit is, wat wij van Top-Paragnosten verstaan onder, in je kracht staan!