Wat is zwarte magie?

Zwarte magie heeft een duistere, kwaadaardige magie. Het is zo dat zwarte magie wordt gebruikt om anderen te verwonden, vernielen of om ergens toe te dwingen. Vaak wordt zwarte magie gebruikt om er zelf beter van te worden, ten koste van andere mensen. Bij zwarte magie wordt ook altijd nog gebruik gemaakt van occulte rituelen.

Het gebruik van zwarte magie gebeurt door vele mensen ook in het onderbewuste. Denk ook tegenwoordig aan social media en de manipulatie daar. Iemand die zwarte magie beoefend wordt vaak een magiër, heks of tovenaar genoemd. Magiërs, heksen en tovenaars houden hierbij geen rekening met de effecten op anderen.

Wat is zwarte magie?

Het ontstaan van zwarte magie

Magiërs ontdekten in een ver verleden dat ze magie konden toepassen om er zelf beter van te worden. Je kon op deze manier namelijk anderen iets voor jou laten doen, zonder dat er rekening gehouden werd met de gevoelens van een ander.

Toen het spiritueel ego een grote rol speelde, was dit een groot voordeel. Want je richt je dan volledig op jezelf, zonder rekening te houden met anderen. Je deelt dan niets, je geeft niets en alleen status en geld was belangrijk. Alles dus om er zelf beter van te worden, dit was dan ook bewust gebruik van zwarte magie. Deze stroming zette zich dan ook af tegen het goddelijke, zuivere en pure.

Zwarte magie wordt altijd al gezien als een manier om schade of zelfs dood toe te brengen aan anderen. Door de eeuwen heen wordt er altijd al jacht gemaakt op de magiërs en heksen die deze kracht beheersen. In het Romeinse wetboek werd toen de zwarte magie al verboden.

Het verschil tussen zwarte en witte magie

Grofweg gezien zijn er twee soorten magie die wij zullen uitleggen. Je hebt zwarte magie en witte magie. Bij witte magie is het juist zo dat je je bezig houdt met de bescherming van de natuur, en rekening houdt met dieren en mensen met als doel om anderen te helpen. Hierbij gaat het om respect en de ‘goede’ magie. Deze magie telt zolang je niemand schaadt met datgene wat je doet. Bij zwarte magie draait het om magie om jezelf te helpen, waarbij je geen rekening houdt met andere mensen, de natuur of dieren.

Toch zijn er verschillende theorieën over witte en zwarte magie, dit heeft te maken met religies.

Een vorm van zwarte magie wordt vaak benoemd als voodoo en satanisme. Voodoo wordt gezien als een manier om in contact te komen met voorouders en Goden. Voodoo is gebaseerd op natuurkrachten waarbij veelal gebruik wordt gemaakt van een offer ritueel. Bij het Satanisme wordt de Duivel of Satan geëerd.

Hoe kom je aan zwarte magie in jouw omgeving?

Het hoeft niet perse zo te zijn dat iemand bewust de zwarte magie op jou heeft afgeroepen, dit is wel veel voorkomend. Vaak wordt dit dan gedaan door een klein object aan jou te geven, ook onbewust.

Ook kun je de negatieve energie ervaren als er energetisch ontwikkelde mensen boos op jou zijn, of wanneer zij bepaalde gedachten bij jou hebben. Hun energie kan een negatieve werking op jou hebben.

Zwarte magie kan ook generaties lang worden overgedragen, waarom kan het zo zijn dat jij zwarte magie ervaart dat al honderden jaren eerder is afgegeven op iemand uit jouw familielijn.

Hoe herken je zwarte magie?

Zwarte magie heeft een aardse uitwerking, er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat jij te maken hebt met zwarte magie. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, de volgende situaties zijn een voorbeeld:

 • Je voelt je niet jezelf, maar juist wazig en zwevend.
 • Je hebt niet alles onder controle, er gaat veel fout wat niet te verklaren is.
 • Mensen kijken je glazig aan en kijken door je heen.
 • De reactie op jou van dieren is afstandelijker dan hoe het was.
 • Je hebt ruzies met mensen zonder enige reden.
 • Je hebt veelal ongeluk met elektronica.
 • Je ervaart lichamelijk klachten die je niet kan verklaren.
 • Je ervaart financiële tegenslagen, wat zorgt voor angst.
 • Het lukt jou met veel beoefenen niet om doelen te behalen.

Al deze negativiteit kan duiden op kwade krachten en dus zwarte magie. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf voordat het van kwaad tot erger gaat. Andere symptomen van zwarte magie kunnen ook slapeloosheid, hartkloppingen of andere pijn zijn. Dit kun je ook voelen in huis of in jouw eigen omgeving.

Zwarte magie behandelen, verwijderen en verbreken

De eerste stap om zwarte magie te verdrijven is door inzicht te creëren, hiervoor kun je hulp vragen van gidsen of engelen. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de zwarte magie en te kijken of er echt zwarte magie op jou is uitgeoefend. Dit kun je doen in samenwerking met een medium of paragnost.

Als er zwarte magie gebruikt is, dan kun jij jezelf reinigen, dit zodat de negatieve invloeden stoppen. Je kunt je aura en je omgeving reinigen, zodat je beschermd wordt met nieuwe energieën. Dit kun je doen met diverse kruiden.

 • Brandnetel helpt om duisternis en angsten te laten verdwijnen. Als je dit ook in huis strooit verdrijf je het kwade, geesten en negatieve energie.
 • Heemst zorgt ervoor dat jouw gidsen in de buurt zijn, zodat zij jou kunnen helpen.
 • Kamille kun je rond het huis sprenkelen, dit helpt heksen, vloeken en spreuken te verwijderen.
 • Koningskaars beschermt tegen hekserij en tovenarij.
 • Laurier beschermt tegen zwarte magie, dit kan ook helpen in huis.
 • Marjolein beschermt tegen slechte invloeden in de woon- en slaapkamer.

Zwarte magie oplossen met behulp van een medium

Wil je meer weten over rituelen, zwarte magie, entiteiten en gebeden? Onze mediums en paragnosten kunnen jou hierbij helpen, ook met het verdrijven.