Hoe weet ik of mijn vriend mij echt wel leuk vindt?

Hoe weet ik of mijn vriend mij echt wel leuk vindtHoe weet ik of mijn vriend mij echt wel leuk vindt?

Jullie ontmoeten elkaar, er is een wow effect en nummers worden uitgewisseld. Een spannende en leuk tijd komt aan. Waar gaat dit heen, ga ik iets horen, zenuwen spelen je parten. Het hoofd is gericht op de ander, het hart klopt sneller.

En ja, daar is het verlossende antwoord, je hebt gewacht op de ander, en die stuurt je een berichtje, of je iets wilt gaan drinken, wat een domme vraag, natuurlijk wil je dat, niets liever dan dat. En de afspraak wordt ingepland. So far so good. Je hebt het slim aangepakt, de bal bij de ander gelaten.

Dat hij nu het initiatief heeft genomen, is voor jou een teken, dat we dat vaak niet beseffen, een teken dat hij je niet is vergeten en je graag wilt ontmoeten. Hier kun je uit opmaken dat hij je toch echt wel leuk vindt.

Maar dan, de afspraak is daar, je bent zenuwachtig, je wilt je van je beste kant laten zien, het begin is wat ongemakkelijk, maar voordat je er erg in hebt, praat je honderduit. Hij luistert naar je, uren vliegen voorbij, je deelt alles met hem en dan is het ineens laat en is de afspraak voorbij. Helemaal vol van alles, ga je richting huis en hoop je dat hij zich weer gaat laten horen. Je herhaalt de afspraak meerdere malen in je hoofd, heb ik het goed gedaan, heb ik niet te veel gepraat, eigenlijk weet ik nu nog helemaal niets van hem, het maakt je onzeker. Niet helemaal so far so good.

Te veel praten over jezelf op de eerste date, net zoals je gewend bent met vriendinnen te praten, doen er velen, de afspraak lang laten duren ook. Wat is het gevolg hiervan? Je hebt hem niet de ruimte gegeven aan jou te laten zien, dat hij je echt leuk vindt. En, een eerste afspraak moet nooit een lange tijd duren. In de herkansing dus.

Hij laat weer van zich horen en wil graag afspreken. Het is zaterdagmiddag en hij vraagt of je vanavond zin hebt iets af te srpeken, blij enthousiast roep je direct gretig ja en jullie hebben een fijne avond samen. Je vriendinnenavond zeg je af, dit wil je niet laten lopen. Niet helemaal so far so good.

Als een man op zaterdagmiddag je belt voor dezelfde avond, vraag je dan eens af wat je voor hem betekent. Hoeveel rekening hij met je heeft gehouden. Vaak is het zo dat een man die echt om een ander geeft, al veel eerder vraagt om een afspraak. En afzeggen van een afspraak voor die leukerd, nooit doen.

Beter was het geweest, hem te zeggen, wat leuk iets van je te horen, vanavond gaat het mij niet lukken en geen tekst en uitleg te geven. Wat doet dit met zijn brein. Aan de hand van zijn reactie, weet je of hij je leuk vindt of niet. Zegt hij, jammer, ik begrijp het, dan spreken we een andere keer af, hij vind je leuk. Is hij teleurgesteld en kan er geen begrip vanaf, dan zegt hij daarmee, ik bepaal de regels en is het een man die je wel leuk vindt, maar vind jij hem niet leuk genoeg.

Wat bereik jij er mee om de avond met hem af te zeggen. Je laat je beste vriendinnen niet vallen, je laat hem zien een eigen leven te hebben en niet op hem te zitten wachten en aangezien je niet vertelt wat je die avond gaat doen, wordt hij nieuwsgierig. Geeft hij echt om je, zal hij hard zijn best gaan doen om er voor te zorgen dat hij je niet laat lopen en begrijpt hij je boodschap dat hij eerder iets moet afspreken.

Aan heel veel dingen kun je dus zien of je vriend je leuk vindt, maar let ook goed op je eigen gedrag. Moraal van het verhaal is, blijf je leven leven zoals hiervoor, laat hem in het begin je het hof maken, jij mag dan de prinses op de erwt zijn. Al lijken dit ouderwetse regels, ze werken nog steeds om de man van je leven te krijgen. Ondersteuning nodig bij de juiste aanpak om die leukerd binnen te halen? Bel met een Top Paragnost!

Medium Clarisa