Jouw normen zijn niet de mijne

Jouw normen zijn niet de mijneJouw normen zijn niet de mijne, respecteer ze. Jouw normen en ook jouw waarden zullen nooit mijn normen en waarden zijn. Toch verwachten we van elkaar normen en waarden te hebben en die van elkaar ook te respecteren. We gaan er snel van uit dat iedereen overeenkomstige normen heeft. Er is geen norm hetzelfde voor iemand. Dat maakt het aan de ene kant heel lastig, maar aan de andere kant heel erg makkelijk.

Er van uitgaande dat iedereen rondloopt met dezelfde normen en waarden, krijg je een moeilijk leven. Er van uitgaande dat we allemaal andere normen en waarden hebben, wordt het leven een stuk makkelijker.

Hoe komt het dat we heel snel geneigd zijn te denken dat jouw normen en waarden door anderen op eenzelfde wijze gehanteerd zullen worden. Dat is wat we denken. Zo simpel is het. Ik doe het goed, ik houd mij aan de norm en die norm kent iedereen. Welnee, iedereen gaat juist anders om met normen en waarden.

Ga dus vanaf nu afstappen van het idee dat iedereen volgens jouw normen en waarden leeft, maak je het voor jezelf zoveel makkelijker mee. Je staat dan open voor iedereen, je kunt het standpunt van de ander zien, dat het niet jouw standpunt is, dat mag. Want je weet en leeft daar ook naar dat iedereen andere normen heeft.

Doe je dat niet, val je in teleurstelling op teleurstelling. Zul je mensen gaan afwijzen, bekritiseren. Op hun beurt zijn deze mensen jou aan het irriteren. En dat allemaal door één gedachte. Dat jij er van overtuigd bent dat iedereen volgens dezelfde normen en waarden leeft.

Ga er eens vanuit dat de manier waarop jij de dingen doet, alleen maar voor jou goed zijn. En dat starheid er voor zorgt dat we in een meningsverschil en ruzie terechtkomen. Als jij mij jouw normen wilt opleggen.

De meeste ruzies ontstaan ook over normen en waarden. Omdat we onszelf er van hebben overtuigd dat zoals we het zelf doen de enige juiste manier is. Dat is star, dat is naïef, dat is voorbijgaan aan hoe de mens in elkaar steekt. Dan heb je nog geen weet en leef je ook nog niet naar dat ieder mens echt verschillend is.

Dan wordt het tijd voor een gesprek met een topmedium of topparagnost van Top-Paragnosten. Die zal je haarfijn uitleggen dat jouw gezichtsveld beperkt is en ergens is blijven hangen.

Het door jou uitgekozen topmedium zal je aangeven wat er mis is met de manier waarop jij naar anderen kijkt en er bij denkt. Je belt niets voor niets met een spirituele hulpverlener. Je belt, omdat je telkens in ruzies verzandt met je partner en die nu het bijltje er bij neer heeft gegooid. Je begrijpt de reden niet, het topmedium wel en die zal je het uitleggen.

Dan zul jij begrijpen waar het mis is gegaan en dan zal je waarschijnlijk overvallen gaan worden door een schuldgevoel. Spijt hebben van je aanpak. Niet doen, zie het als een moment van wakker worden. Zie het dat je al die ruzies nodig had om dit in te gaan zien en als de liefde tussen jullie beiden echt is, dan komt de ander vanzelf weer terug.

Dan kan jij aan de slag de ander zijn normen en waarden te gaan respecteren en de ander die van jou. Als ze te veel uit elkaar liggen met die van jou, dan passen en horen jullie hoogstwaarschijnlijk niet bij elkaar. Maar ook daar kan het medium je een antwoord opgeven. Ze voorspelt graag jouw toekomst.

Medium Clarisa
Top Paragnosten