Maak geld nu wel of niet gelukkig?

Maakt geld nou wel of niet gelukkigMaakt geld nou wel of niet gelukkig? Stel de vraag aan iemand die je kent, of een wildvreemde, of geld gelukkig maakt. De meesten zullen zeggen nee, en toch. De meeste zorgen hebben we om geld. Als je tegen iemand zou zeggen, je krijgt van mij een miljoen, dan gaat diegene dagdromen, wat die allemaal met die miljoen zou willen en kunnen doen.

Het is een gegeven, heb je voldoende om de maand mee rond te komen, ervaar je minder stress. Is er in het budget ruimte om een activiteit te doen, als een terrasje pakken, uit eten te gaan. De kinderen of kleinkinderen iets toe te kunnen stoppen, dan voelen we ons veel beter. Dat zijn de dingen die we als mens nodig hebben. Onszelf trakteren op iets leuks, geeft een fijn gevoel.

Als je moet rondkomen van een klein budget, en elke dag moet nadenken wat je wel en niet kunt kopen. Afhankelijk bent van de voedselbank, is het leven een stuk minder aangenaam dan dat je de supermarkt kan inlopen en niet na hoeft te denken wat je in je karretje gooit.

Diep van binnen weet iedereen dat geld je niet gelukkig maakt. Toch is het hebben van geld een geluksmaker. En waarom is dat? Het geeft je vrijheid. Het is een gevoel dat je hebt, dat je je vrij voelt, als er geen zorgen zijn om geld.

Het hele systeem waar de mens in draait, daarin zit een afhankelijkheid. Deze afhankelijkheid heeft elk mens last van. We zijn afhankelijk van geld. De vrijheid ontbreekt, te doen en te laten wat je wilt. We voelen ons dus nooit vrij. Zelfs niet als er niets op onze agenda staat, we vakantie vieren. Ergens in ons achterhoofd, draait iets. Kan ik dit wel uitgeven, blijft er voldoende over dan voor het betalen van de rekeningen. We hebben het leven afhankelijk gemaakt van iets, wat we eigenlijk nooit hadden moeten doen.

We zullen er mee moeten leven, het geld is te groot gemaakt, waardoor het een bijna onmogelijke opgave is om er een ander systeem voor in de plaats te zetten. Het is de manier vinden voor jezelf in dit systeem waarbij jij je goed kunt voelen. Ook al is er amper iets te besteden. Er rest ons hierin een moeilijke les en dat is accepteren.

Geld maakt niet gelukkig, daar komen we op een gegeven moment allemaal achter. Als ons iets overkomt, kun je nog zoveel op de bank hebben staan, het maakt je niet beter. Geluk zit hem dus niet in geld.

Waar zit geluk dan wel? Geluk zit in geven, zonder er iets voor terug te ontvangen. Tijd door te brengen met familie en vrienden. Een luisterend oor te kunnen zijn voor diegenen die het nodig hebben. Klaar te staan als iemand je nodig heeft. Dat zijn momenten die onbetaalbaar zijn.

We laten te veel ons geluk afhangen van het geld. Het is als een soort van drug. Eenmaal geld in je handen, zelfs kleine kinderen reageren al zo, dan wil je meer. Wanneer is het genoeg? Nooit, ons leven lang zal het een deel uit blijven maken van ons leven.

Na de pensioengerechtigde leeftijd, zou geld geen belangrijke rol meer moeten hoeven spelen. We mogen onze oude dag doorbrengen, zonder ons druk te hoeven maken over geld. Voor de een geen vetpot, voor de ander iets meer speelruimte. Je wordt dan onderworpen aan een mooie test.

Als geld nu niet meer zelf verdiend hoeft te worden, ben ik dan wel gelukkig! Velen dan ook niet, waarmee we een voorzichtige conclusie kunnen trekken dat we moeite hebben het geluk op de juiste manier te kunnen zien.

Om jezelf echt gelukkig te kunnen voelen, zijn er top mediums en top paragnosten die bij machte zijn, jou inzichten te geven, hoe je het kunt gaan voelen. Geluk.

Medium Clarisa
Top Paragnosten