Niemand loopt rond zonder rugzak

Niemand loopt rond zonder rugzakNiemand loopt rond zonder een rugzak. Je ziet het wel eens staan op een datingsite, geen rugzak, of rugzak verwerkt. Dat is mooi, denk je dan, want dan heb je het oude losgelaten. Wat er dan verwerkt is, is de vorige relatie. Althans, daar gaan we vanuit, dat de woorden die de ander neerzet, op waarheid berusten.

Woorden zijn tenslotte altijd nog maar woorden, die omgezet moeten worden in daden. We gaan vaak te snel af op iemand zijn woorden. Daar geloven we in. Zolang de woorden waarheid zijn, zal jij ook geen twijfel voelen bij de woorden van de ander. Maar als iemand zegt, ik heb geen rugzak, dan toch even achter je oren krabbelen.

Het feit dat het al neergezet wordt, zegt iets. Die persoon is zich er bewust van dat het leven rugzakken kent die eerst verwerkt moeten worden, voordat er ruimte is voor iets nieuws. Maar het zegt ook iets anders. Als je je bewust bent dat het leven rugzakken vol ellende kan geven, weet je ook dat je nooit helemaal los komt van oude wonden.

Als je vindt dat je je rugzak hebt afgedaan, kan het zomaar zijn dat je de verbinding met je hart er bij hebt ingeleverd. Dat je daardoor ook moeite hebt je weer te verbinden met een ander. Je staat laconieker in het leven. En dat kan betekenen dat je je niet helemaal meer durft te geven. Let dus op als je een datingsite bezoekt en de zin leest, geen rugzak meer, dat wil niet impliceren dat deze persoon alles heeft verwerkt. Of op de juiste manier zich kan binden.

Niemand loopt rond zonder een rugzak. Vorige levens nemen we allemaal mee als we weer terugkomen op de aarde. Een enkel zinnetje kan een oude wond, die in de rugzak zit, weer openen en dat blijft.

In onze kindertijd worden we geconfronteerd met de hardheid van het leven, met de ego’s van de mensen waar we mee te maken krijgen. Als kind ben je loyaal en houd je onvoorwaardelijk van diegenen die je op de wereld hebben gezet. Als de opvoeding streng is, er sprake is van dominantie. Als jou het gevoel wordt meegegeven dat je blij moet zijn dat je er mag zijn, dan is dit iets wat je altijd in een rugzak zal blijven meedragen.

Je kunt er wel mee aan de slag. Het verwerken van de wonden die we in ons leven opdoen. Dat kan heel goed met mediums en paragnosten, die hebben daar de juiste tools voor. Die gaan met jou de pijn opzoeken van het verleden.

Je gaat dan samen met een medium of paragnost de wond helen. Maar een wond helen, wil niet zeggen dat deze helemaal verdwijnt. Er zal altijd een litteken blijven. Maar jij weet nu hoe je daarmee om kunt gaan. Dat heb je ook geleerd door regelmatig een medium of paragnost van Top-Paragnosten te consulteren.

Als je je bewust ben dat onzichtbare wonden ook littekens achterlaten, dan weet je wanneer een oude wond wordt aangeraakt. Dat doet dan even pijn, maar je herstelt er snel van. Dat heb je geleerd, je weet hoe je dan de wond moet verzorgen om er zo min mogelijk last van te hebben.

Je hebt geleerd lief te zijn voor jezelf. Vanuit die liefde voor jezelf waak je er voor dat anderen jouw wonden diep kunnen raken. Je hebt het in de gaten, je bent ze voor. Je neemt direct afscheid van je, omdat je weet dat deze persoon niet goed voor je is.

Je hebt geen moeite meer met loslaten, omdat je weet dat als je vast blijft houden aan mensen en dingen die niet goed voor je zijn, je daarmee je rugzak weer aan het vullen bent. En die wil je het liefst zo klein mogelijk houden.

Medium Clarisa
Top Paragnosten