Tarotdagkaart

Een tarotdagkaart trekken? Tarotkaarten geven antwoorden en inzichten over iets dat jou vandaag het meest bezig houdt. Ook kan een tarot dagkaart aangeven welke waarschijnlijkheden je kan verwachten in de toekomst. Dit kan zijn als je vragen hebt over liefde, relatie, werk, financiën of de toekomst.

Kaartleggen is een goede manier om inzicht te krijgen in jouw leven. Je kan zo grip krijgen op situaties en inzicht krijgen waar je precies staat in jouw leven. Wanneer je open staat voor goede raad, een brandende vraag hebt of juist een situatie wilt verduidelijken dan kun je een tarot dagkaart trekken.

Wat is een tarot deck?

Tarot heeft een erg lange geschiedenis. Dit is namelijk al meer dan 600 jaar geleden in Italië ontstaan. Een instrument voor het voorspellen van de toekomst, om inzicht te krijgen in je geven en om te kijken wat het leven jou gaat brengen.

Tarot wordt al een lange periode gebruikt voor waarzeggers, dit om inzicht te krijgen. Een tarot deck bestaat uit 78 kaarten, waarvan 22 figuurkaarten; de grote Arcana. Deze zijn over thema’s in het leven als macht, rijkdom en sociale acceptatie. De 56 overige tarotkaarten zijn de kleine arcana. De kleine Arcana geeft inzicht in alledaagse gebeurtenissen.

Voor de interpretatie van de tarotkaart is het belangrijk dat je enige kennis hebt. Daarom is het verstandig om samen met een medium of paragnost de getrokken kaart te interpreteren zodat je de boodschap juist ontvangt.

tarotdagkaart

Het leren interpreteren tijdens een tarot legging

Het is mogelijk om een tarot dagkaart op verschillende momenten op een dag te trekken. Hierdoor kunnen de tarotkaarten jou op een dag ook op een andere manier helpen. Als je aan het begin van de dag een tarotkaart trekt dan kun je jezelf de vraag stellen; wat moet ik vandaag weten? Als je deze vraag gesteld hebt in de ochtend dan ben je beter in staat om jouw intuïtie te benutten. Deze kaart vertelt jou om naar jouw intuïtie te luisteren. Benut de energie van deze tarot dagkaart, door je gedachte te laten gaan naar een situatie die je je herinnert.

Ook tijdens de dag kun je een tarot kaart trekken. De betekenissen van deze tarot kaart kun je koppelen aan mensen, gebeurtenissen en situaties die deze tarot dagkaart vertegenwoordigen. Je kunt de energie van de (gratis) tarot dagkaart betrekken in dagelijkse activiteiten. Als je iedere dag gebruik maakt van de tarotkaarten kan dit jou dagelijks helpen. De tarotkaarten vertellen of zetten jou aan om iets te doen.

Ook kun je de tarotkaarten trekken in de avond. Hierdoor kun je reflecteren op datgene wat op een dag is gebeurt. Situaties van de dag die jou doen denken aan deze kaart kun je hierdoor reflecteren. Schrijf steekwoorden op van de situatie en wat je hebt ontdekt, hierdoor ontdek je wat de tarotkaarten voor jou betekenen.

Patronen van een tarotlegging

Je kunt dus een tarot dagkaarten trekken maar het is ook mogelijk om een kaartlegging te doen met tarotkaarten. Iemand die tarotkaarten legt kan dit op verschillende manieren doen. Tijdens een legging kun je bijvoorbeeld kiezen voor de ‘ja of nee tarot’. Hierbij kun je een specifieke vraag stellen en de tarotkaart kan dat een oplossing zijn voor praktische problemen.

De drie kaarten legging is er als je op zoek bent naar een advies voor een specifiek onderwerp. Het Keltisch Kruis staat symbool voor een kaartlegging waarbij complexe levensvragen aan bod komen. Ook kun je kiezen voor de tarot van de liefde, het maandwiel of de carrière legging.

Naast de standaard tarot kaarten komen ook de rider waite tarot, huisvrouwen tarot en hofkaarten aan bod. Ook deze kaarten hebben een speciale betekenis die jij mee kan nemen als kracht.

Voor kaartleggen kun je ook lenormand kaarten kiezen. Met de lenormand kaarten kun je een stukje van de toekomst zien. Hierdoor is het raadzaam om te kiezen voor een medium die gespecialiseerd is in kaartleggen met lenormand.

Wil jij voor jou laten kaartleggen?

Een medium of paragnost kan voor jou een kaartlegging doen met tarot, engelen of lenormand. Dit kan jou helpen om meer te leren over jezelf, de toekomst of het verleden. Het helpt obstakels te overwinnen en om kracht te krijgen in een moeilijke periode.

Alle kaarten hebben een bepaalde boodschap en betekenis, het kan soms lastig zijn om deze op de juiste manier te interpreteren. Om deze reden is het raadzaam om hiervoor een ervaren kaartlegster in te schakelen, zo krijg jij meer inzicht en kun je over jezelf leren.