Narcistische types

Narcistische typesWeet van jezelf welke eigenschappen van jou onweerstaanbaar zijn voor narcistische types. We hebben allemaal zo onze kwaliteiten. Wat voor de een een kwaliteit is, is voor de ander en gruwel. Onze eigen kwaliteiten laten ook zien we we zijn en hoe we als mens in het leven staan. Zo zijn er mensen die heel empathisch zijn. Die altijd klaarstaan voor anderen, begrip tonen, meedenken.

En zijn er ook die precies het tegenovergestelde zijn. Totaal geen begrip voor een ander kunnen tonen. Ikke ikke en de rest kan stikken laten zien en klaarstaan voor anderen een ver van hun bed show is.

Deze laatste groep zijn ook vaak diegenen die narcistische trekken hebben. En zij schijnen een neus te hebben voor empathische mensen. Hoe komt dat! Een empathisch persoon is willig en vaak ook onzeker.

Is ook goed van vertrouwen en aangezien die veel voor anderen overheeft, zal een narcistisch persoon het juist fijn vinden dat jij empathisch bent. Je bent dan namelijk te “kneden.” Dat wil zeggen, te vormen zoals de narcist het graag ziet.

Een emphaat valt voor de charmes, ze zijn dat namelijk niet gewend, dat iemand hun zo geweldig leuk vindt, dat ze niet in de gaten hebben in een spel terecht te zijn gekomen. Ze geloven de ander volledig op de blauwe ogen.

Empathische personen hebben vaak in hun kindertijd weinig tot geen liefde gekend. Om die reden zijn ze “helper” geworden. Ze denken namelijk dat ze met dat helpen wel liefde zullen gaan krijgen. Een narcist wil helemaal geen liefde, die wil bezit.

Wat is er dan niet een makkelijker prooi dan een empathisch persoon. Goed van geloof, vertrouwt direct iedereen en helpt. Om die reden zijn ze dus kneedbaar tot het “plaatje” wat de narcist graag wilt zien in zijn partner.

Empathische mensen hebben vaak een hele lieve blik over zich en zien er vaak ook goed uit. Want daarmee hopen ze dan weer dat een ander ze ziet staan. De narcist weet dit en kiest deze vrouw zorgvuldig uit.

Hij weet dat hij deze vrouw kan wijsmaken dat ze geweldig is, dat ze dat geloofd en heel langzaam aan begint de narcist van haar van alles te verlangen. Ze is lij dat eindelijk iemand haar liefde geeft. Althans dat is wat ze er bij invult zelf.

Ze heeft niet in de gaten dat ze wordt gebruikt voor haar leuke uiterlijk, haar looks, waarmee de narcist maar al te graag pronkt. Hij ziet haar immers als ene bezit en dat moet voor de buitenwereld het perfecte plaatje zijn.

Hij vraagt haar of ze dat leuke jurkje aan wilt doen, want daar ziet ze er zo ongelooflijk mooi in uit. Zij denkt, oh wat geweldig, ik doe dat want dan weet ik dat ik er mooi uitzie. Ik heb dat voor hem over.

Ze gaat totaal voorbij aan het feit dat hij bezig is, van haar alles te verlangen, waardoor ze zichzelf volledig kwijtraakt en hij haar volledig in zijn macht heeft. Moraal van dit verhaal. Als de ander je niet accepteert zoals je bent. Ga daar dan niet verder mee.

Voor je het weet ben je jezelf helemaal kwijtgeraakt, twijfel je aan alles en is de narcist zo ver met manipuleren, dat je door de angst bevangen niet meer uit de relatie durft te stappen. Welke onweerstaanbare eigenschappen heb jij voor narcistische types? Kom je er zelf niet uit, bel of chat dan met een consulent.